Τώρα που σχεδιάζουν επιβολή 5% φορολογία στην σταθερή τηλεφωνία, είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε την αλλαγή, ελάτε στη Voip τηλεφωνία!
Γιατί να επιλέξετε την λύση του VoIP αντί ενός παραδοσιακού τηλεφωνικού αριθμού;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Η voip τηλεφωνία είναι, νομίζω, μια καλή λύση ιδιαίτερα για όσους δεν κάνουν πάρα πολλά τηλεφωνήματα ή κάνουν σύντομα τηλεφωνήματα ή λείπουν για μεγάλα διαστήματα από το σπίτι τους καθώς και για όσους θέλουν φθηνό roaming:
Στην πράξη αυτό που χρειάζεται είναι να επιλέξει κανείς ένα πάροχο που να σου δίνει ουσιαστικά μόνο συνδρομή για ένα αρκετά γρήγορο ίντερνετ π.χ. 24 mpps. Στις 09/06/2016 που βγήκα στην αγορά της Καβάλας το πιο οικονομικό τέτοιο πακέτο που βρήκα ήταν της Forthnet που κοστίζει 15 €/μήνα εάν το προπληρώσεις για ένα χρόνο. Το πρόγραμμα λέγεται forthnetadsl24 . (Προσοχή: Αν πάτε σε κατάστημα της NOVA / Forthnet θα προσπαθήσουν να σας πασάρουν πιο ακριβά προγράμματα. Για να επιλέξετε το forthnetadsl24 παραγγείλτε το μέσω της ιστοσελίδας Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος (τώρα πλέον ((26/05/2017)) λέγεται novaadsl24 και μαζί με τους νέους φόρους βγαίνει συνολικά στα 15,75/μήνα ή 189/έτος) Το αμέσως φθηνότερο ήταν της vodafone με περίπου 21 ευρώ/μήνα (Η Vodafone έχει και ένα φθηνότερο που είναι όμως μόνο για φοιτητές). Εγώ αποφάσισα πάντως να πάω στην Forthnet. Η Forthnet αναλαμβάνει να σταματήσει το συμβόλαιό σου στην αρχική σου εταιρεία και να το φέρει στην Forthnet. Ο αριθμός τηλεφώνου μου παραμένει ο ίδιος όπως τότε που είχα ΟΤΕ (όταν παίρνω με forthnet). Σου δίνει επίσης ένα modem για να μπορέσει αργότερα να μπεις στο ιντερνετ μέσω της Forthnet (ενώ, από την άλλη πλευρά, η εταιρεία/πάροχος που είχες πρώτα σου ζητά να της επιστρέψεις πίσω το modem που σου είχε δώσει). Πληρώνεις όμως και ένα εφάπαξ τέλος μετακίνησης σε άλλη εταιρεία που είναι 36 ευρώ. Επίσης εάν διακόψεις ένα πρόγραμμα τηλεφωνίας που ήδη τρέχει πρέπει να πληρώσεις ένα Τέλος Πρόωρης Διακοπής που στην περίπτωσή μου είναι 126 ευρώ (για τον λόγο αυτό ίσως είναι καλύτερα πριν αλλάξει κανείς εταιρεία να περιμένει να τελειώσει το πρόγραμμα που ήδη έχει ). Η διαδικασία αυτή παίρνει περίπου 10 – 14 ημέρες. Ο λογαριασμός για το εφάπαξ αυτό και την προπληρωμένη συνδρομή ενός χρόνου έρχεται με το ταχυδρομείο ή το email (ανάλογα τι θα επιλέξεις ). Όταν είναι να γίνει η αλλαγή παρόχου τότε σε ειδοποιεί η Forthnet με ένα sms, ύστερα για μία μέρα μένεις χωρίς ιντερνέτ και την επόμενη έχει γίνει η μεταφορά σε Forthnet. Μετά επικοινωνεί κανείς με την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος η οποία σου προτείνει διάφορους τύπους ειδικής τηλεφωνικής συσκευής για voip τηλεφωνία, για να διαλέξεις μία από αυτές. Ένα αξιοπρεπές τέτοιο, ενσύρματο, τηλέφωνο κοστίζει γύρω στα 40 € και από την στιγμή που το πληρώσεις φτάνει στο σπίτι σου με courier από την Αθήνα σε 1-2 μέρες. Σου δίνουν επίσης και ένα τηλεφωνικό νούμερο το οποίο είναι το νούμερο από το οποίο θα παίρνεις όταν χρησιμοποιείς voip τηλεφωνία μέσω της τηλεφωνικής συσκευής voip. (
είναι δυνατόν να κρατήσεις παράλληλα και την παλιά τηλεφωνική σου συσκευή και το παλιό νούμερό σου αλλά σε συμφέρει όταν παίρνεις τηλέφωνα να χρησιμοποιείς το voip). Από κει και μετά μπορεί κανείς να μιλά σε σταθερά και κινητά σε προνομιακές τιμές (1,14 €/ώρα σε σταθερά και 3,9 €/ώρα σε κινητά,
χωρίς το ελάχιστο της τρίλεπτης χρέωσης που έχουν οι άλλες εταιρείες. Μεταξύ των πελατών της voip τηλεφωνίας yuboto οι κλήσεις είναι δωρεάν ). Καμιά σχέση με τον ΟΤΕ όπου για το δίμηνο από 08/03/2016 έως και 07/05/2016 μιλήσαμε συνολικά 4 ώρες και 27 λεπτά προς σταθερά και 21 λεπτά σε κινητά και μας χρέωσε 84 € ( = 42 €/μήνα !) με το πρόγραμμα Cosmote Home Double Play 24 XL (απεριόριστα προς εθνικά σταθερά και 360 λεπτά προς εθνικά κινητά τον μήνα και ταχύτητα ιντερνέτ έως 24 Mpps). Βέβαια ο ΟΤΕ μόλις είδε ότι κάναμε αίτηση να αλλάξουμε πάροχο μας έκανε μια πρόταση για 21 € το μήνα αλλά η αίσθησή μου όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι μετά από λίγους μήνες για κάποιον ανεξήγητο λόγο ο λογαριασμός αρχίζει πάλι και ανεβαίνει. Έτσι τελικά επέλεξα την forthnet.
Εμένα μου συστήσανε και αγόρασα το μοντέλο voip τηλεφωνικής συσκευής GRANDSTREAM GXP 1625 IP Phone ( (είναι τέτοια που αν το router σου υποστηρίζει power over ethernet δεν χρειάζεται το τροφοδοτικό της, είναι επίσης 2 γραμμών με HD ήχο), και από πλευράς ποιότητας ήχου είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μου κόστισε συνολικά μαζί με τον ΦΠΑ 77 €. Υπάρχουν πάντως και φθηνότερες συσκευές. Ποικιλία συσκευών μπορεί να βρει κανείς από εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςΈνα πλεονέκτημα, όπως ήδη είπα, με την voip τηλεφωνία είναι ότι χρεώνεσαι από την αρχή της συνομιλίας για τα δευτερόλεπτα και τα λεπτά που μιλάς και δεν ισχύει το "τρίλεπτο". Το "τρίλεπτο" ισχύει όταν παίρνεις από σταθερό ή κινητό όλων των άλλων εταιρειών και σημαίνει ότι από την στιγμή που απαντήσει αυτός που του τηλεφωνείς χρεώνεσαι το ελάχιστο τρία λεπτά συνομιλίας.
Για την voip τηλεφωνία yuboto
δεν πληρώνεις πάγιο λογαριασμό εκτός από ένα πάγιο τέλος που είναι 12 €/12μηνο (= 1 €/μήνα). Λειτουργεί κάπως σαν καρτοκινητό. Δηλαδή προπληρώνεις ότι ποσό θέλεις με την τραπεζική σου κάρτα κάνοντας απλώς log in στην ιστοσελίδα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος και μιλάς μέχρι να τελειώσει το ποσό αυτό. Όποτε θέλεις ξαναγεμίζεις με λεφτά τον λογαριασμό σου. ( Έχει περάσει περίπου 1 μήνας από τότε που έβαλα 6 € και έχουμε φάει μόνο τα 2 € ). Όταν αγοράζεις χρόνο ομιλίας λαμβάνεις ηλεκτρονικά (ή, αν θέλεις, με το συνηθισμένο ταχυδρομείο) και απόδειξη ή τιμολόγιο, αναλόγως αν έχεις το τηλέφωνο για οικιακή ή επαγγελματική χρήση αντίστοιχα.
Είναι δυνατόν κατεβάζοντας ένα app στο smartphone σου και
με 12 €/έτος (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) να έχεις τον σταθερό αυτόν αριθμό voip και στο κινητό σου και έτσι
απαλλάσσεται κανείς από κόστη roaming και κόστη διεθνών κλήσεων.Είναι επίσης δυνατόν να έχει κανείς
δωρεάν υπηρεσία αυτόματου τηλεφωνητή.
Μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς την voip τηλεφωνία ακόμη και αν ο υπολογιστής είναι κλειστός, αρκεί να λειτουργεί το ιντερνέτ και το modem. Ένα μειονέκτημα όμως είναι ότι αν πάψει να λειτουργεί το modem π.χ. αν κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα τότε δεν έχει κανείς και voip τηλεφωνία. Επειδή, έτσι και αλλιώς στο σπίτι δεν πολυχρησιμοποιούμε το σταθερό μας τηλέφωνο, αλλά ούτε και έχουμε συχνά διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος (άσε που τότε έχουμε και τα κινητά ) θεωρώ ότι δεν είναι τόσο μεγάλο μειονέκτημα, αν σκεφτεί κανείς το πόσο μεγάλη οικονομία κάνει, σε σχέση με την συμβατική τηλεφωνία του ΟΤΕ. Άλλωστε
υπάρχει, όπως είπα, η δυνατότητα να συνεχίσει να έχει κανείς το τηλέφωνο που σου δίνει έτσι και αλλιώς ο πάροχος του ιντερνέτ, χωρίς επιπλέον κόστος, και τότε, σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, αυτό συνεχίζει να λειτουργεί ακόμη και αν πέσει το ρεύμα. Έτσι δεν μένεις ποτέ χωρίς σταθερό τηλέφωνο ακόμη και αν κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. (Ουσιαστικά δηλαδή μπορεί να έχει κανείς στο σπίτι δύο αριθμούς για να σε παίρνουν αλλά και για να παίρνεις. Έναν της voip τηλεφωνίας και έναν αριθμό του παρόχου που σου δίνει το ιντερνέτ).
Χρησιμοποιώ την voip τηλεφωνία εδώ και περίπου τρεις μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τις πρώτες 2 περίπου εβδομάδες συνέβαινε 1-2 φορές την εβδομάδα να χρειάζεται να κάνω restart το router της forthnet γιατί σταματούσε το ίντερνετ αλλά μετά αυτό το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Όπως μου είπε φίλος μου ηλεκτρονικός αυτό οφειλόταν μάλλον στο ότι το καινούριο router που μας έδωσε η forthnet έκανε κάποιες ενημερώσεις. Έχω μετρήσει όλο κι όλο μια φορά την ταχύτητα του ίντερνετ που έχω και ήταν 15,8 mpps, δηλαδή ικανοποιητικό. Η ποιότητα του ήχου στην σταθερή τηλεφωνία πολύ καλή επίσης. Να πω ότι μένω στο Κέντρο της Καβάλας.
11/10/2016: Έκανα έναν υπολογισμό σήμερα. Από τότε που έβαλα το voip μου βγαίνει συνολικά ο τηλεφωνικός λογαριασμός περίπου 21 €/μήνα ( 15€/μήνα συνδρομή για την Forthnet + 1 €/μήνα συνδρομή στην yuboto + 5,1 €/μήνα που μιλώ κατά μέσο όρο).
Γενικότερες πληροφορίες για την τηλεφωνία μέσω της τεχνολογίας voip μπορεί κανείς να βρει εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςΜια ενδιαφέρουσα σχετική συζήτηση επίσης θα δείτε εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςΕπίσης, ένα παλιό μεν (τελευταία ενημέρωση από το 2015) αλλά ενδιαφέρον άρθρο για την voip τηλεφωνία στην Ελλάδα, μπορεί να διαβάσει κανείς εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςΓια σύγκριση τιμών μεταξύ διαφόρων εταιρειών voip στην Ελλάδα δείτε εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος14/06/2019 Η yuboto μου έστειλε email ότι λήγει η ετήσια συνδρομή μου αλλά ήθελε να κάνω δωδεκάμηνο συμβόλαιο με 3 €/μήνα ενώ μέχρι τώρα πλήρωνα 1 €/μήνα. Τους τηλεφώνησα αμέσως και δέχτηκαν να μου το κάνουν 2 €/μήνα. Το ίδιο και στις 27/05/2020.
Λίγες ημέρες πριν είχε λήξει το πρόγραμμα της NOVA που έχω το novaadsl24 με 15,75 €/μήνα για ένα έτος με προπληρωμή, εγώ το είχα ξεχάσει αλλά και οι "μάγκες" της nova δεν με ειδοποίησαν για αυτό παρά μου βάλαν αυτόματα ένα άλλο πρόγραμμα και μου ήρθε λογαριασμός για αυτό το καινούριο πρόγραμμα. Πήγα μέσα σε λίγες ημέρες σε ένα κατάστημα της nova, πλήρωσα μια μικρή τιμωρία και μετά με προπληρωμή για ένα έτος επανέφερα το novaadsl24 Σύμφωνα με τον υπάλληλο στο κατάστημα της NOVA είναι δυνατόν να βάλω πάγια εντολή ακόμη και για αυτό το ετήσιο προπληρωμένο συμβόλαιο ώστε να μην την ξαναπατήσω έτσι. Όντως έβαλα τέτοια πάγια εντολή στην winbank στις 26/06/2019. Για να δούμε.