Γενικά > Νομικά θέματα

Παράνομη υπερωριακή απασχόληση

<< < (3/3)

Γ.Κτιστάκης:
Έχει προχωρήσει κάποιος/οι σε αγωγή για την παράνομη υπερωριακή απασχόληση?
Εμείς στο Κ.Υ περίπου 8 ιατροί έχουμε κάνει ήδη αίτηση για χορήγηση από το νοσοκομείο των καταστάσεων των εφημεριών από το 2003 έως και σήμερα και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε . Αυτό τουλάχιστον για να δείξουμε ότι δεν δεχόμαστε ανώδυνα τις αποφάσεις του υπουργείου και δεν ανεχόμαστε άλλο αυτόν τον εξευτελισμό. Αναμέναμε αρκετά μήπως αυτό γίνει συντονισμένα και ομαδικά αλλά δεν έχουμε ανταπόκριση από άλλους συναδέλφους. Βέβαια υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος έως να κατατεθεί η αγωγή .Καλούμε  τουλάχιστον τα Κ.Υ τον νομού Ηρακλείου να συμμετέχουν για ομαδική αγωγή. Αναμένουμε!!!!!!

Δ. Κουναλάκης:
Μια τέτοια αγωγή έχει ελπίδες να φέρει θετικό αποτέλεσμα για σας αλλά δεν θα έχει κάποιο μακροπρόθεσμο όφελος για εσάς και σίγουρα θα έχει πολλά έξοδα.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη μια πιο ευρεία αγωγή (ανά ΔυΠΕ ίσως;) θα έπρεπε να γίνει (και προσωπικά είμαι μέσα) με την οποία (ειδικά τώρα με την τροπολογία) θα ζητούσαμε κάθε εργασία πέρα του 48ώρου να λογαριάζεται σαν επιπλέον χρόνος υπηρεσίας που μετράει ως χρόνος για την ανέλιξη σε μεγαλύτερο βαθμό και ως συντάξιμος χρόνος. Αυτό γίνεται ήδη σε άλλα επαγγέλματα στο δημόσιο, πχ στις στρατιωτικές υπηρεσίες, υποβρύχια, κλπ Θα σημαίνει δυνατότητα να πάρει κανείς γρηγορότερα σύνταξη ή σημαντικά μεγαλύτερη σύνταξη, επίσης να γίνει γρηγορότερα επιμΑ, αναπληρωτής, κοκ
Αυτό θα είχε μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και σημαντικό όφελος για όλους μας και πρέπει να προετοιμαστεί προσεχτικά από κάποιο δικηγόρο.

D-Michalis:
Προσωπικά περιμένω λίγες μέρες ακόμη τους συναδέλφους μου για να προσφύγουμε μαζί.
Άν καθυστερήσουν θα προσφύγω σύντομα ατομικά.

Όμως, υπενθυμίζω ότι η προσφυγή θα γίνει κατά του υπουργείου και του άμεσου εργοδότη (δηλαδή του νοσοκομείου ή για τους κρήτες –παλαιοτέρων ετών- η Υ.ΠΕ.).

Άρα, για το "ομαδικά" ότι πρέπει η ομάδα που προσφεύγει να έχει τον ίδιο εργοδότη (ίδιο νοσοκομείο ή για παλαιότερα έτη στην Κρήτη, ίδια ΥΠΕ)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση