Γενικά > Νομικά θέματα
Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά του Covid-19, σε Υγειονομικούς;
schumifer:
Αν δεν είναι ράδιο αρβύλα, είναι εντυπωσιακό που ιατροί κλείνουν τα ιατρεία τους για αυτό το λόγο. Υποψιάζομαι ότι ενδεχομένως να έχουν πείσει και αρκετό κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο. Κρίμα
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος..................
Στους ελεύθερους επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στις ανωτέρω δομές, κατά παράβαση του παρόντος, επιβάλλονται, επιπλέον, οι ακόλουθες κυρώσεις:
γα) καταγγέλλεται αυτοδικαίως και αζημίως για το Δημόσιο, από την ημερομηνία της βεβαίωσης της παράβασης, κάθε σύμβαση του επαγγελματία με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία,
γβ) αναστέλλεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ν. 3892/2010 (Α’ 189), και
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλλον θα έπρεπε να αλλάξει το αρχικό θέμα σε "υποχρεωτικό Εμβολιασμό" ή κάτι τέτοιο, η Μητρόπολη πλέον δεν έχει σχέση με τα περισσότερα...
Άκουσα ότι στη Λάρισα υπάρχουν 5-6 τουλάχιστον (ανεμβολίαστοι) ιδιώτες ιατροί που προχώρησαν σε κλείσιμο ιατρειών και διακοπή συνεργασίας με κλινικές φοβούμενοι πρόστιμο 5000 ευρώπουλων. Και μάλλον τους κόπηκε (αυτόματα; από την ΗΔΙΚΑ; ) η Συνταγογράφηση.
Ξέρετε στις περιοχές σας κάτι σχετικό;
--- Τέλος παράθεσης ---
Στην Ξάνθη έχουν κλείσει ιατρεία. Σίγουρα.
Ορθοπαιδικός:
Πιστεύω ότι σε αρκετά θέματα που αναφέρουν έχουν κάποιο δίκιο. Ο Άρειος Πάγος δεν νομίζω όμως να μπορεί να απαντήσει ή να βγάλει συμπέρασμα. Θα το παραπέμψει σε επιτροπή ειδικών κλπ....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος 14 Οκτωβρίου 2021 (αντιγράφω αποσπάσματα, στην παραπομπή είναι αυτούσιο)
Επείγουσα επιστολή προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου απέστειλαν οι υγειονομικοί που είχαν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην οποία κατακρίνουν την απόφαση Δικαστηρίου να απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησαν σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον κλάδο τους.
...................
Θέλουμε επειγόντως να σας ενημερώσουμε ότι η επιστήμη πολύ πρόσφατα απέδειξε ότι οι εμβολιασμένοι κατά του Covid-19 κολλούν και μεταδίδουν τον ιό, ακριβώς όπως και οι ανεμβολίαστοι για τα συγκεκριμένα εμβόλια (Pfizer-Biontech, Moderna, Astra-Zeneca, Janssen), κατά του Covid-19,
Συνεπώς η δημόσια υγεία τίθεται σε κίνδυνο, από το γεγονός ότι οι εμβολιασθέντεςγενικά, αλλά και οι εμβολιασθέντες υγειονομικοί ειδικά, ενώ είναι πιθανό να νοσούν και να μεταδίδουν τον ιό SARS-COV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19, δεν ελέγχονται ποτέ.
Συμπληρωματικά αναφέρουμε και την πρόσφατη ανακοίνωση της Pfizer περί μη αποτελεσματικότητος του εμβολίου μετά την πάροδο 6 μηνών, που καθιστά πρακτικά ανεμβολίαστους τους συναδέλφους μας που εμβολιάσθηκαν Ιανουάριο-Φεβρουάριο.
Επίσης αναφέρουμε και το παράδοξο ότι οι φυσικά νοσήσαντες από Covid-19 (που σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες έχουν έως και 27 φορές ισχυρότερη ανοσία από αυτήν του εμβολίου) έχουν 6μηνο πιστοποιητικό ανοσίας, ενώ οι εμβολιασθέντες έχουν αορίστου χρόνου πιστοποιητικό ανοσίας, γεγονός που τους καθιστά υγειονομικά επισφαλείς για το κοινωνικό σύνολο, δεδομένων ότι:
α) έχουν μεγάλη πιθανότητα να νοσούν υποκλινικώς, χωρίς να το γνωρίζουν,
β) νοιώθουν ψευδώς προστατευμένοι και παραβλέπουν συχνά τα μέτρα ατομικής προστασίας που προστατεύουν και το κοινωνικό σύνολο και
γ) κινούνται νομίμως χωρίς μάσκες και συγχρωτίζονται σε ψευδώς επιστημονικά ονομαζόμενους ΄΄covid- free΄΄ χώρους,οπότε στη συνέχεια γίνονται πιθανοί μεταδότες στο εργασιακό τους περιβάλλον και τους ασθενείς, εμβολιασμένους και μη.
Στο πλαίσιο των παραπάνω επιστημονικών αποδείξεων και διαπιστώσεων, αιτούμαστε την επείγουσα παρέμβασή σας για αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων από τα νοσοκομεία,για τον αριθμό των εμβολιασθέντωνσυμπολιτών μας αλλά και ειδικά υγειονομικών που έχουν νοσήσει, τονίζοντας ότι ο όποιος αριθμός αυτών προκύψει, θα πρέπει να διπλασιαστεί τουλάχιστον, γιατί δεν θα περιλαμβάνει τους νοσήσαντεςασυμπτωματικώς ή ολιγοσυμπτωματικώς, τους οποίους κανείς δεν έχει εντοπίσει, εφόσον δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ μετά τον εμβολιασμό τους, σε αντίθεση με τους μη εμβολιασθέντες, οι οποίοι ανά τρεις ημέρες αποδείκνυαν εργαστηριακά ότι δεν νοσούσαν.
Κατά συνέπεια, πρέπει να υποβάλλεται σε τεστ και ο εμβολιασμένος υγειονομικός πριν την είσοδό του στη δομή υγείας.
Αιτούμεθα επομένως την άμεση επέμβασή σας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, με διεύρυνση της απαίτησης ελέγχου νόσησης από τον ιό SARS-COV-2 με συχνά διαγνωστικά τεστ ισότιμα και στους εμβολιασμένους,
ζητώντας δηλαδή τον έλεγχο όλωντων πολιτών με διαγνωστικά τεστ,
ανεξαρτήτως εμβολιαστικού προφίλ.
Σε αυτήν την περίπτωση, που η ίδια ή επιστήμη και οι φορείς που προωθούν τον εμβολιασμό επιβάλλουν, γιατί δεν μπορεί, υποβαλλόμενος στα ίδια τεστ, να εργαστεί κανονικά και ο ανεμβολίαστοςυγειονομικός;
Στο πλαίσιο επίσης της αποκατάστασης της προστασίας της δημοσίας υγείας, να αναφέρουμε ότι η στελεχιακήαποδυνάμωση και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας (ποσοτικά αλλά κυρίως ποιοτικά λόγω της απαγόρευσης εργασίας σε έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη αυτών), εν μέσω της πανδημίας, είναι επικίνδυνη, παντελώς αστήρικτη επιστημονικώς και ίσως αντισυνταγματική (ανάλογα με την αναμενόμενη κρίση των απολύτως αρμοδίων οργάνων της Ελληνικής Δικαιοσύνης).
...
Ακόμα είναι απορίας άξιον, γιατί ο εμβολιασμένος έχει πιστοποιητικό αορίστου χρόνου,ενώ ο φυσικά νοσήσας πιστοποιητικό μόνο 6 μηνών, και στους 6 μήνες συν 1 ημέρα βγαίνει σε αναστολή; Όπως ήδη αναφέραμε, ηPfizer ανακοίνωσε ότι η ανοσιακή απόκριση των εμβολίων της λήγει στους 6 μήνες.
Αφού το τεστ κρίνεται πλέον επιστημονικά απαραίτητο προς όλους, εμβολιασμένους και μη, αιτούμεθα , στο πλαίσιο της αποκατάστασης της Δημόσιας Υγείας, να επανέλθουν στην εργασία τους και να στηρίξουν την παροχή Υγείας στη χώρα μας όλοι οι συνάδελφοι υγειονομικοί που τέθηκαν σε αναστολή λόγω της μη επιθυμίας τους να εμβολιαστούν
....
Argirios Argiriou:
Το έγραψα πριν λίγες ημέρες σε άλλη συζήτηση σε αυτό το Φόρουμ, το γράφω και σε αυτή την συζήτηση γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό:
Πάντως στην Σουηδία που έχουν εμβολιαστεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από εμάς οι ομάδες υψηλού κινδύνου, πεθαίνουν πλέον από Κοροναϊό μόνο 1-2 άτομα ανά ημέρα (και όλοι τους σχεδόν είναι ανεμβολίαστοι) σε σχέση με εμάς που χάνουμε περίπου 30 ανθρώπους/ημέρα από κοροναϊό (οι οποίοι βέβαια και σε εμάς είναι σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι).
Ήδη τους έχουμε ξεπεράσει τους Σουηδούς σε συνολικό αριθμό νεκρών από Κοροναϊό.
Και αυτό παρόλο που στην Σουηδία δεν φορούν μάσκες ούτε στα λεωφορεία/τραίνα ούτε στα super market ( πριν λίγες εβδομάδες ήμουν εκεί).
GirousisN:
Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών είναι ένα θέμα που σήκωσε και θα σηκώνει συνεχόμενα κύματα αντιδράσεων. Υπάρχει μια πλειοψηφία που ειναι θετική και λιγότεροι που αντιδρούν.
Η κατεύθυνση που θα πάρουν οι εξελίξεις για το θέμα, εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας το επόμενο διάστημα.
Για τη Σουηδία τώρα, και το πως τα πήγε με τη διαφορετική της προσέγγιση στην αντιμετώπιση της πανδημίας μια πρόσφατη, ψύχραιμη ανάλυση από το Bloomberg δεν διαπίστωσε ούτε κάποια ιδιαίτερη υπεροχή, ούτε και υστέρηση.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Όσο για τις διαφορές στη θνησιμότητα που διαπιστώνονται ανάμεσα στα κράτη με παρόμοια ποσοστά εμβολιασμού, δίνονται κάποιες εξηγήσεις από μια άλλη ανάλυση του Bloomberg.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση