Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες
Οικογενειακός γιατρός στην Ελλάδα
Φλωρα Κυριακου:
Καλημέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας,
Είμαι οικογενειακος γιατρός στην Αγγλία έχοντας ολοκληρώσει την ειδικοτητα μου εδω(Αγγλία).
Επιστρέφω μόνιμα Ελλάδα τον Δεκέμβριο.
Εργαζομαι σε κρατική κλινικη (GP surgery)και μια από τις αρμοδιοτήτες μου είναι και αφαίρεση καλοηθων δερματικών βλαβών.Εχω παρει το δίπλωμα (e learning) στη χρήση δερματοσκοπιου (dermatoscope)και επίσης εχω παρακολουθήσει ολιγοήμερα σεμινάρια στην αφαίρεση δερματικών βλαβών.
Έχω εμπειρία γύρω στα 2 χρόνια στην αφαίρεση βλαβών ενώ εργαζομαι ως ειδικευμένη GP από το 2014.
Η ερώτηση μου είναι αν μπορούμε σαν GP στην Ελλάδα να αφαιρούμε ιδιωτικά μικροβλαβες η αφορά καθαρα δερματολογους/πλαστικους;
Ευχαριστώ και παλι για τη βοήθεια σας.
Αρχίατρος:
Φυσικά και μπορείτε, ΔΕΝ υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να σας το απαγορεύει, όπως επίσης και τα ενέσιμα (που κάνει και η κουτσή Μαρία πλέον).
Υπάρχει δε ΓΙ που διαφημίζει ότι κάνει μόνο αυτά, δλδ ενέσιμα και μικροεπεμβάσεις, ενώ υπάρχει αυτή την στιγμή στην Αθήνα "όνομα" που κάνει ενέσιμα χωρίς καν τίτλο Ειδικότητας.
Οπότε εσείς που έχετε εκπαιδευτεί κιόλας, γιατί όχι.
Φλωρα Κυριακου:
Ευχαριστώ πολύ
Γιώργος Κανελλόπουλος:
Καλώς όρισες Φλώρα, δεν θα έχεις εμπόδια στα μικροεπεμβατικά. Χρησιμοποιώ δερματοσκόπιο, αφαιρώ βλάβες και κάνω ενέσιμα αισθητικά στο ιατρείο, πέραν της λοιπής αντιμετώπισης συνήθων δερματικών βλαβών. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν μπορούμε να εκδώσουμε παραπεμπτικό του εοπυυ για ιστολογική εξέταση. Ο ασθενής το πληρώνει ιδιωτικά. Σε ιδιωτικό εργαστήριο κοστίζει 50-60 ευρώ ανά βλάβη (Αθήνα), στο δημόσιο νοσοκομείο 21 ευρώ. Θα χαρούμε να μάθουμε περισσότερα για τα καθήκοντα του GPSI στη δερματοχειρουργική στην Αγγλία.
schumifer:
Να ρωτήσω πόσους δερματολόγους έχετε στην περιοχή σας; Γιατί δε θα μου έκανε καθόλου εντύπωση να υπάρξουν αντιδράσεις...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση