Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Αν έρθει ασθενής για 2η φορά στα Επείγοντα για τον ίδιο λόγο, ψάξτον διεξοδικά.

(1/1)

Argirios Argiriou:
Γενικός κανόνας: Αν έρθει ασθενής για 2η φορά στα Επείγοντα για τον ίδιο λόγο, ψάξτον διεξοδικά!

schumifer:
Κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό;

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓενικός κανόνας: Αν έρθει ασθενής για 2η φορά στα Επείγοντα για τον ίδιο λόγο, ψάξτον διεξοδικά!

--- Τέλος παράθεσης ---

Χωρίς να το θέλω, μου ήρθε στο μυαλό συγκεκριμένος "ασθενής" ο οποίος πηγαίνει αν όχι κάθε μέρα τουλάχιστον μέρα παρα μέρα στα ΤΕΠ είτε με επιγαστραλγία είτε με οπισθοστερνικό πόνο. Προσωπικά τον έχω δει άπειρες φορές κι άλλοι συνάδελφοι (κυρίως οι καρδιολόγοι) ακόμα περισσότερες. Θα μπορούσε κάποιος να μαζέψει τις εξετάσεις του και να βρει ενδεχομένως συσχέτιση της τιμής τροπονίνης με τις φάσεις της Σελήνης...
Προφανώς συμφωνώ με τη γενική ιδέα και είναι standard η οδηγία στους ασθενείς που δεν φεύγουν με πολύ συγκεκριμένη διάγνωση να επανέλθουν.

Denominator:
Επίσης μία ερώτηση που κάνω σε ασθενείς που δεν έχουν κάποια τυπική εικόνα ώστε να βγάλει κανείς άμεσα διάγνωση - και είναι κατά κάποιο τρόπο στον αντίποδα - είναι η εξής: "Έχεις έρθει ποτέ ξανά στο Νοσοκομείο;".
Αν η απάντηση είναι "Όχι", τότε κατά την άποψή μου ο ασθενής θέλει ακόμη περισσότερη προσοχή.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚάποιο συγκεκριμένο περιστατικό;

--- Τέλος παράθεσης ---

Όχι κάτι ιδιαίτερο. Είναι μια παλιά γνώση και επειδή διάβασα κάποιον συνάδελφο στο facebook που το ανέφερε είπε να το βάλω και σε αυτό το Φόρουμ να μείνει (γιατί στο facebook ότι και να γράψεις μετά από λίγο καιρό είναι σχεδόν αδύνατο να το βρεις).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση