Πάει και αυτή η κλινική!
Πότε πέρασαν δυο ολόκληροι μήνες;!
Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός…
Κάθε φορά που φεύγω από κάθε κλινική νιώθω την ανάγκη να κάνω έναν απολογισμό των όσων έμαθα.
Αν και πήγαινα κάθε μέρα, χωρίς να παίρνω τα ρεπό μου για να μπορέσω να δω όσα περισσότερα περιστατικά γινόταν , συνειδητοποίησα ότι πλησίαζε ο καιρός να αλλάξω κλινική και δεν είχα μάθει τίποτα!! Βλέπετε βάζουν τόσα πολλά χειρουργεία καθημερινά , που το μεγαλύτερο ποσοστό των όσων έκαναν ήταν εισαγωγές και έλεγχος μετά τα χειρουργεία. Ο.Κ. για να μην τους αδικώ να πω ότι που και που στις γενικές εφημερίες (όταν δεν ήταν στα χειρουργεία) μου έδειχναν και κάτι…
Ειδικά ο ένας επιμελητής που δεν είναι τόσο παρτάκιας!!
Λίγα πράγματα όμως!Δεν κάνει οι γενικοί να μάθουν πολλά…
Ότι έμαθα , το έμαθα από τους 2 ειδικευόμενους που είναι καταπληκτικά παιδιά.
Τους ευχαριστώ γι’αυτό.
Αποφάσισα λοιπόν,ότι ο μόνος τρόπος για να μάθω, ήταν να μένω στις γενικές εφημερίες. Και για να μάθω, αλλά και για να μπορέσω να ανταποκριθώ επαρκώς όταν θα ερχόταν η σειρά μου να εφημερεύσω στο τέλος Μαΐου. Έτσι νόμιζα τουλάχιστον. Πως θα εφημέρευα…
Τον προηγούμενο μήνα, μου είπε ο επιμελητής (ο βλάκας και συγχωρήστε μου την λέξη) , πως θα ήταν καλύτερο να κάνω εφημερίες τον επόμενο μήνα γιατί δεν είχα εκπαιδευτεί αρκετά. Δεν είμαι αφελής αλλά τον πίστεψα. Άλλωστε ,δεν ένιωθα και η ίδια έτοιμη.
Πρόσφατα ήρθε και νέος ειδικευόμενος. Τώρα πια τις 15εφημερίες τον μήνα (δεν υπάρχουν εσωτερικές εφημερίες) θα μοιράζονται 3 ειδικευόμενοι.
Όπως ανέφερα πιο πάνω , στην αρχή με είχαν βάλει στο πρόγραμμα κανονικά.4 εφημερίες. Μετά άλλαξαν γνώμη και προσπάθησαν να με βάλουν ως υπεράριθμη. Βέβαια, αυτό δε γίνεται γιατί η συγκεκριμένη κλινική με τα περιστατικά που έχει, δεν δικαιολογεί 2 ειδικευόμενους σε γενική εφημερία. Έτσι, οι εφημερίες κόπηκαν γιατί υπήρχαν «παράπονα» από άλλες κλινικές….
Πήγα στον διευθυντή ,δεν μπορώ να πω ...προσπάθησε ο άνθρωπος. Είχε όμως να αντιμετωπίσει τον βλάκα που τυχαίνει να είναι και αναπληρωτής διευθυντής. Αυτό το κατάλαβα προχθές που ήταν η τελευταία μέρα μου στην συγκεκριμένη κλινική.
Προχθές λοιπόν, αντιμετώπισα την …πώς να την χαρακτηρίσω…την ανευθυνότητα …την βλακεία …το βόλεμα ενός από τους επιμελητές της συγκεκριμένης κλινικής. Δεν ξέρω αν συμμερίζεται τις απόψεις του και ο άλλος επιμελητής ( δυο είναι όλοι και όλοι).
Όταν τον ρώτησα τι θα γίνει με τις εφημερίες μου και ποτέ θα τις κάνω , μου απάντησε τα εξής:
«Κοίτα… παλιά (πριν ένα χρόνο) δεν είχαμε κανέναν ειδικευόμενο και αναγκαζόμασταν να κάνουμε εφημερίες με γενικούς γιατρούς. Αυτό όμως δε θα ξαναγίνει ,γιατί τώρα πια έχουμε 3 ειδικευόμενους και έτσι καλύπτονται οι εφημερίες»
Τον ρώτησα ,τι θα γίνει με την εκπαίδευσή μου, αφού πρέπει να κάνω συνολικά 8 εφημερίες,4 για κάθε μήνα.
Τότε «τα πήρε» λίγο και μου είπε: « εγώ δεν μπορώ να κάνω εφημερίες με γενικό γιατρό και να μένω όλη την ημέρα στο νοσοκομείο».
Δεν άντεξα και με δυσπιστία τον ρώτησα ,αν παλιά, όταν έκανε εφημερίες με γενικούς γιατρούς έμενε όλη την ημέρα στο νοσοκομείο….
Η απάντηση που πήρα ήταν επι λέξει « όχι αλλά δε μπορώ να έχω μια παραπάνω έγνοια».
Εκεί θύμωσα και ήμουν έτοιμη να του απαντήσω καταλλήλως, αλλά κάτι με συγκράτησε. Δεν ξέρω αν έκανα καλά …μάλλον όχι… Είχε χρόνια να μου μιλήσει κάποιος τόσο υποτιμητικά και ομολογώ ότι με πείραξε όσο το σκεφτόμουν.
Σκέφτομαι να πάω στον διευθυντή και τον συντονιστή και να τους πω τι έγινε ,αφού βρω και τον νόμο που λέει ότι « οι γενικοί γιατροί πραγματοποιούν εφημερίες ισοτίμως με τους λοιπούς ειδικευόμενους του Τμήματος».
Κοίταξα στο φόρουμ αλλά δεν μπορώ να τον βρω. Αν κάποιος τον έχει , μπορεί να τον ανεβάσει;
Αυτά…
Χθες και σήμερα, ο θυμός και η απογοήτευσή μου , συμπληρώθηκαν από πικρία…
Ουφ!
Συγνώμη αν σας κούρασα!
ΥΓ: Δε φτάνουν όλα τα παραπάνω, χθες μιλάω και με μια φίλη μου που κάνει γενική ιατρική στην Αγγλία και καταλαβαίνετε ότι ένιωσα όπως ανέφερε και κάποιος εδώ στο φόρουμ, πιο στόκος και απ’τον στόκο!!!!