Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες
Triaxis
Argirios Argiriou:
Με Φαρμακευτικό Αντιπρόσωπο της Sanofi, με την οποία μίλησα στις 30/05/2024 μου είπε ότι σε περίπτωση ενηλίκων όπου δεν είμαστε σίγουροι εάν είναι εμβολιασμένοι, δίνουμε Triaxis την πρώτη δόση αλλά τις άλλες 2 του βασικού εμβολιαστικού σχήματος (μετά από ένα μήνα και μετά από 6-12 μήνες) δίνουμε Diftavax (γιατί δεν υπάρχουν μελέτες που να στηρίζουν την χρήση του Triaxis και στις 3 αυτές δόσεις.)
Όμως ανά δεκαετία μπορούμε άνετα να δίνουμε Triaxis.
Το δίνουμε επίσης και στο τρίτο τρίμηνο της κύησης (το πιο αποτελεσματικό είναι εβδομάδα 27-36) ανεξάρτητα αν δεν έχει περάσει δεκαετία από τον προηγούμενο τέτοιο εμβολιασμό και επαναλαμβάνουμε αυτό τον εμβολιασμό για κάθε εγκυμοσύνη. Ο λόγος είναι ότι με αυτό τον τρόπο τα αντισώματα κατά του κοκκύτη που αναπτύσει η μαμά μεταφέρονται μέσω του πλακούντα και στο έμβρυο και προστατεύουν το μωρό, τους πρώτους μήνες.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπο τα παραδοξα της τιμολογησης
Triaxis (Tdap) 38,44 ευρω
Repevax (Tdap-IPV) 26,08 ευρω ???
--- Τέλος παράθεσης ---
Έχει καταλάβει κανείς για ποιο λόγο πρέπει να αποφεύγουμε στους ενηλίκους τις αναμνηστικές δόσεις ανά δεκαετία με Tdap-IPV (=Repevax ή Boostrix Polio);
--- Τέλος παράθεσης ---
Μπορεί να γίνουν και Repevax ή Boostrix Polio (δεν είναι επικίνδυνο) απλά επειδή κάνουν πολλές δόσεις κατά της πολυομυελίτιδας στην βρεφική και παιδική ηλικία κρίνεται ότι δεν είναι απαραίτητο.
Argirios Argiriou:
Από email της Vianex σχετικά με τον εμβολιασμό έναντι του Κοκκύτη.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση