ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
CT Brain with or without Contrast
Argirios Argiriou:
CT of the brain can be done with or without contrast, but it is often not needed.
In general, it is preferred that the choice of contrast or no contrast be left up to the discretion of the imaging physician.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Στις 03/06/2021 έκανε αξονική εγκεφάλου, μια ασθενής μου που της είχα γράψει εγώ το παραπεμπτικό για αξονική εγκεφάλου (λόγω κεφαλαλγίας που εγώ την ερμήνευσα ως Κεφαλαλγία Τάσης, αλλά η ασθενής φοβόταν μήπως έχει Καρκίνο εγκεφάλου... ). Μαζί με το παραπεμπτικό έγραψα και συνταγή για σκιαγραφικό και ορμήνεψα την ασθενή να ρωτήσει πρώτα τον Ακτινολόγο αν κρίνει ότι πρέπει να της βάλει το σκιαγραφικό. Τελικά μου γύρισε με το πόρισμα της αξονικής (δεν έδειχνε τίποτε κακό), και η ασθενής, μου είπε ότι ο Ακτινολόγος επέλεξε να μην της δώσει σκιαγραφικό.
pzogr:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτις 03/06/2021 έκανε αξονική εγκεφάλου, μια ασθενής μου που της είχα γράψει εγώ το παραπεμπτικό για αξονική εγκεφάλου (λόγω κεφαλαλγίας που εγώ την ερμήνευσα ως Κεφαλαλγία Τάσης, αλλά η ασθενής φοβόταν μήπως έχει Καρκίνο εγκεφάλου... ). Μαζί με το παραπεμπτικό έγραψα και συνταγή για σκιαγραφικό και ορμήνεψα την ασθενή να ρωτήσει πρώτα τον Ακτινολόγο αν κρίνει ότι πρέπει να της βάλει το σκιαγραφικό. Τελικά μου γύρισε με το πόρισμα της αξονικής (δεν έδειχνε τίποτε κακό), και η ασθενής, μου είπε ότι ο Ακτινολόγος επέλεξε να μην της δώσει σκιαγραφικό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Περίεργη η απόφαση του ακτινολόγου - ειδικά αφού η ασθενής πήγε με το σκιαγραφικό - εκτός αν δεν είχε πρόσφατη κρεατινίνη οπότε σπανίως αποφασίζουν να χορηγήσουν IV σκιαγραφικό.
GirousisN:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτις 03/06/2021 έκανε αξονική εγκεφάλου, μια ασθενής μου που της είχα γράψει εγώ το παραπεμπτικό για αξονική εγκεφάλου (λόγω κεφαλαλγίας που εγώ την ερμήνευσα ως Κεφαλαλγία Τάσης, αλλά η ασθενής φοβόταν μήπως έχει Καρκίνο εγκεφάλου... ). Μαζί με το παραπεμπτικό έγραψα και συνταγή για σκιαγραφικό και ορμήνεψα την ασθενή να ρωτήσει πρώτα τον Ακτινολόγο αν κρίνει ότι πρέπει να της βάλει το σκιαγραφικό. Τελικά μου γύρισε με το πόρισμα της αξονικής (δεν έδειχνε τίποτε κακό), και η ασθενής, μου είπε ότι ο Ακτινολόγος επέλεξε να μην της δώσει σκιαγραφικό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Περίεργη η απόφαση του ακτινολόγου - ειδικά αφού η ασθενής πήγε με το σκιαγραφικό - εκτός αν δεν είχε πρόσφατη κρεατινίνη οπότε σπανίως αποφασίζουν να χορηγήσουν IV σκιαγραφικό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τελευταία οι ενδείξεις για χορήγηση σκιαγραφικού στη CT εγκεφάλου, έχουν περιοριστεί στην εκτέλεση αγγειογραφίας.
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠερίεργη η απόφαση του ακτινολόγου - ειδικά αφού η ασθενής πήγε με το σκιαγραφικό - εκτός αν δεν είχε πρόσφατη κρεατινίνη οπότε σπανίως αποφασίζουν να χορηγήσουν IV σκιαγραφικό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι και τόσο περίεργη η απόφαση. Δες εδώ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςCT of the brain can be done with or without contrast, but it is often not needed.
In general, it is preferred that the choice of contrast or no contrast be left up to the discretion of the imaging physician.
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση