ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Βιβλία για ειδικευόμενο γενική ιατρικής
Panos18:
Γεια σας :)
Μιας και ξεκινάω γενική ιατρική, αναρωτιόμουν ποια θα ήταν κάποια χρήσιμα βιβλία. Όχι απαραίτητα στα ελληνικά.
Για παράδειγμα, έχετε να προτείνετε κάποιο σύγγραμμα ορθοπεδικής; Με τις συχνότερες μυοσκελετικές παθήσεις καθώς και κατάγματα και αντιμετώπιση; Επίσης, από πού θα μπορούσα να διαβάσω την κλινική εξέταση του μυοσκελετικού, στην οποία πάσχω;
Κάτι σύντομο για γυναικολογία. Για χειρουργική τι χρησιμοποιείτε; Ακόμα, κάποιο βιβλίο με procedures από έναν απλό γυψονάρθηκα μέχρι κεντρικούς καθετηριασμούς.
Από παθολογία αξίζει ο lange για γενική γιατρό; Για αμιγή γενική ιατρική, να προτιμήσω lange? Αλλά δεν έχω ιδέα από τι ρωτάνε στις εξετάσεις.
Τέλος, νομίζω χρειάζομαι κάποιο βιβλίο θεραπευτικής το οποίο να είναι άμεσο, περιεκτικό, χωρίς πολλά πολλά, και να έχει και δοσολογίες και τρόπο χορήγησης αλλά δεν έχω κάποιο υπόψιν.
Για ΤΕΠ έχω την εντύπωση ότι το pocket του oxford emergency είναι αρκετά αγαπητό.
Argirios Argiriou:
Καλωςήλθες στο Φόρουμ!
Σε αυτό το thread θα βρεις αρκετό υλικό: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Panos18:
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Το είχα υπόψιν μου το thread, το οποίο και είχα διαβάσει, αλλά δεν κατατοπίστηκα ιδιαίτερα στο θέμα της ορθοπεδικής. Οπότε αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι πάνω σ' αυτό, θα με βοηθούσε ιδιαίτερα, ευχαριστώ :D
Γιώργος Κανελλόπουλος:
Γεια σου Πάνο, για εξέταση μυοσκελετικού είναι ό,τι πρέπει ο McRae Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Για procedures o Pfenninger: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Δεν το έχω διαβάσει αλλά υποψιάζομαι ότι είναι χρήσιμο και επίσης δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο (μόνο 207 σελίδες, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών) οπότε δεν είναι απαγορευτικό να το διαβάσει κανείς από την αρχή μέχρι το τέλος:
An Orthopaedics Guide for Today's GP
By Tim Jennings, Maneesh Bhatia
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση