Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Η ελευθερία των δικτύων (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)
Δ. Κουναλάκης:
Τίποτα το προσωπικό και χωρίς καμιά πρόθεση. Το έχω παρατηρήσει να γίνεται στο φορουμ, και δεν έκανα ποτέ post ειδικά για αυτό για να μην χαλάσω τον ειρμό της συζήτησης, σήμερα που έγραψα για να σχολιάσω κατ' αρχήν τον άρθρο έγραψα και τον πόνο μου... Το έχουν κάνει και άλλοι, το ξέρω...
Είναι τακτική ηθικά σωστή όταν μνημονεύουμε κάποιο άρθρο να βάζουμε το πρωτότυπο και όχι την αναδημοσίευση. Αυτό γίνεται για 4 λόγους:
1. Έχουμε ελέγξει την ορθότητα της αναδημοσίευσης που ποτέ δεν είναι σίγουρο ότι είναι η ίδια.
2. Βάζοντας το πρωτότυπο είναι πιο σωστό και από πλευράς copyright καθώς μνημονεύεται ο πραγματικός δημιουργός.
3. Η παραπομπή στην αναδημοσίευση και όχι στο πρωτότυπο αποτελεί έμμεση διαφήμιση της σελίδας που έχει την αναδημοσίευση και αυτό επηρεάζει θετικά (με κάποιες εξαιρέσεις) την βαθμολόγηση από μηχανές αναζήτησης για την σελίδα που παραπέμπουμε.
4. Κάποιες μηχανές αναζήτησης διασυνδέσουν στην βαθμολόγηση τους την σελίδα που έχει το link με την σελίδα του link και τις θεωρούν "συγγενικές", κάτι που βέβαια έχω προσπαθήσει να εξαφανίσω με "no-follow" tags που μπαίνουν αυτόματα από το forum.
Μην δώσουμε συνέχεια, ζητώ συγνώμη από τον iGP εάν το θεωρεί παρεξηγήσιμο.
iGP:
Φυσικά και δεν τίθεται θέμα συγγνώμης από την πλευρά σου.Έκανες αυτό που έπρεπε, για όλους τους λόγους που αναφέρεις και είναι πολύ σωστοί.Απλά, επειδή κι εγώ το έχω παρατηρήσει να γίνεται και να μη διορθώνεται, είπα ότι θα τη "σκαπουλάρω" ο πονηρός. ;D ;D ;D
flone:
Βρε λέω κι εγώ, γιατί δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη συζήτηση...έβαζα και το gov...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
©Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση