Γενικά > Γενική συζήτηση
Μετρηση σακχαρου στο αγροτικο.
Gretel_:
Καλησπερα σας. Εχω χαθει το τελευταιο διαστημα γιατι επιασα αγροτικο και μεχρι να με συνδεσουν δεν ειχα Internet για αρκετο διαστημα. Θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης. Ειχα αγορασει ενα μηχανημα το οποιο μετραει τριγλυκεριδια, χοληστερινη, σακχαρο. Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να το χρησιμοποιω στο ιατρειο μου αλλα οχι δωρεαν γιατι οι ταινιες ειναι αρκετα ακριβες και θα τις αγοραζω με δικη μου χρεωση. Φανταζομαι θα ειναι παρανομο αλλα διαφορετικα δεν θα μπορω να το χρησιμοποιω.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπερα σας. Εχω χαθει το τελευταιο διαστημα γιατι επιασα αγροτικο και μεχρι να με συνδεσουν δεν ειχα Internet για αρκετο διαστημα. Θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης. Ειχα αγορασει ενα μηχανημα το οποιο μετραει τριγλυκεριδια, χοληστερινη, σακχαρο. Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να το χρησιμοποιω στο ιατρειο μου αλλα οχι δωρεαν γιατι οι ταινιες ειναι αρκετα ακριβες και θα τις αγοραζω με δικη μου χρεωση. Φανταζομαι θα ειναι παρανομο αλλα διαφορετικα δεν θα μπορω να το χρησιμοποιω.
--- Τέλος παράθεσης ---
Γειά χαραντάν και άπαντες μερακλαντάν.
Ο κάτωθι υπογεγραμμένος διακομιστής, με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του Νόμου, καραδηλώνω ότι ουδεμία εγχρήματος συνδιαλλαγή μεταξύ ιατρού του ΕΣΥ και Ασφαλισμένου δύναται να υπάρξει, δικαιολογηθεί, επιτραπεί ή άλλως πως ως καλώς έχουσα εννοηθεί. Κάθε ισχυρισμό περί του αντιθέτου δεν δύναται να διανοηθεί νους τις, ουδέ να γράψει χειρ τις, αλλά πους τις.
Προβαίνω σε αυτή τη ρητή διατύπωση, για να διαφυλάξω τις νεότερες γενιές από κακοτοπιές αλλά ουχ' ήττον και με την ελπίδα ότι ίσως και της συνείδησής μου νίψω λίγα μίση.
Επίσης, και για να αποφύγουμε στο ιατρείο διαλόγους απείρου κάλλους, του στυλ:
Ιατρός: Έλα, είσαι για μια μέτρηση; Κατάλαβες, μέτρηση.
Ασφαλισμένος: Ε... πως;
Ι: Μέτρηση, σάκχαρο, χοληστερίνη κι έτσι. Με πιάνεις, ε;
Α: Ε... να... Εγώ για φάρμακα ήρθα.
Ι: Α, καλά, εσύ είσαι όφφα. Μέτρηση θα σου κάνω, καταλαβαίνεις; Για να σου δώσω καλά φάρμακα.
Α: Α, καλά... Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις, γιατρός είσαι...
Κ.λπ., κ.λπ., "τσιμπημένες" τιμές, αλλαγές ετικέττας, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται....
Harper:
Δεν παίζεσαι διακομιστή!Απλά...δεν παίζεσαι!!!
deleteduser:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπερα σας. Εχω χαθει το τελευταιο διαστημα γιατι επιασα αγροτικο και μεχρι να με συνδεσουν δεν ειχα Internet για αρκετο διαστημα. Θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης. Ειχα αγορασει ενα μηχανημα το οποιο μετραει τριγλυκεριδια, χοληστερινη, σακχαρο. Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να το χρησιμοποιω στο ιατρειο μου αλλα οχι δωρεαν γιατι οι ταινιες ειναι αρκετα ακριβες και θα τις αγοραζω με δικη μου χρεωση. Φανταζομαι θα ειναι παρανομο αλλα διαφορετικα δεν θα μπορω να το χρησιμοποιω.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν το θέλεις για γενική χρήση, θα συμφωνήσω με το διακομιστή. Βρώμικη ιστορία που μπορεί εύκολα να γυρίσει εις βάρος σου. (υπάρχει διαδεδομένη αντίστοιχη πρακτική από πολλούς... συναδέλφους - οι τελευταίες τιμές που άκουσα είναι 3Ευρώ το σάκχαρο, 5 Ευρώ η χοληστερίνη). Εκτός των άλλων οι συγκεκριμένες εξετάσεις δεν επαρκούν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων προκειμένου να γίνει ένας ολοκληρωμένος έλεγχος, οπότε θα πρέπει να στείλεις ούτως ή άλλως τον ασθενή σε εργαστήριο.
Στην περίπτωση διαβητικού που θέλεις να παρακολουθείς τη διακύμανση των επιπέδων σακχάρου πχ μετά από τροποποίηση αγωγής τότε μπορείς να συνταγογραφήσεις τις ταινίες και να έρχεται ο ασθενής με αυτές στο ιατρείο να κάνει τη μέτρηση.
orfeo:
Συμφωνώ με το γενικό νόημα των παραπάνω απαντήσεων. Όσο αφορά στο μετρητή σακχάρου, να ζητήσεις μηχάνημα και ταινίες απ' το ΚΥ γιατί είναι απαραίτητο να μπορείς να εκτιμήσεις επειγόντως υπεργλυκαιμία και κυρίως υπογλυκαιμία. Όσο αφορά στα υπόλοιπα, μην μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες, γιατί το πρώτο που σκέφτεται όποιος το ακούει είναι ότι ο γιατρός κερδοσκοπεί παρανόμως ακόμα και αν εσύ το κάνεις με αλτρουϊστική διάθεση. Επίσης θα έχεις άνευ λόγου αυξημένο φόρτο εργασίας -"γιατρέ, δε μου μετράς πάλι τα τριγλυκερίδια γιατί την προηγούμενη βδομάδα που τα μετρήσαμε και βρέθηκαν αυξημένα είχα φάει δύο αρνιά και ένα βόδι;" Εδώ που τα λέμε, δε χρειάζεται να μετρά κανείς τριγλυκερίδια και χοληστερόλη σε επίπεδο Π.Ι. Ας κάνει τις μετρήσεις αυτές όποτε κάνει και τον υπόλοιπο βιοχημικό του έλεγχο, δηλ. 1-2 φορές το χρόνο, ή λίγο συχνότερα αν π.χ. μόλις έχει αρχίσει αγωγή για δυσλιπιδαιμία...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση