Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Συνταγογραφία κατά την εφημερία
mandreou:
Σας συμβαίνει και εσάς συνάδελφοι να σας ζητούν να συνταγογραφήσετε φάρμακα σε ώρα εφημερίας; Και αν πως το αντιμετωπίζετε; Σήμερα Κυριακή και ώρα 16.00 μ.μ. λογόφερα με ένα κύριο που επέμεινε να του γράψω τα φάρμακα της συζύγου του κι όταν του ανέφερα πως και να τα ΄ γραφα το μοναδικό φαρμακείο ήταν κλειστό μου απάντησε ότι θα τα πάρει από το φαρμακείο του γείτονος νομού που βρίσκεται μάλιστα δίπλα από το ΚΥ της περιοχής. Κι αφού με απείλησε ότι θα με καταγγείλει αύριο απεχώρησε. Από την εμπειρία σας υπάρχει νομοθεσία που σε ώρα εφημερίας με υποχρεώνει να συνταγογραφώ;
Δ. Κουναλάκης:
Όχι όσο γνωρίζω. Κατά την εφημερία αντιμετωπίζονται επείγοντα περιστατικά.
Γκρίζα εξαίρεση η μικτή εφημερία, όπου στο σκεπτικό του νόμου είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας με ραντεβού που δεν είναι επείγοντα κατά τις απογευματινές ώρες.
Μια και στην εποχή μας, υπάρχει αγωνία για το πλαφόν, αλλά όχι για το τι υπηρεσίες παρέχει το ΕΣΥ σε ώρες που εξυπηρετούν τον κόσμο και όχι τον πλαφονατζή, λες να το θυμηθούν κάποιοι που κατά καιρούς στέλνουν e-mails;
Λες στο όνομα της γρίπης....συγνώμη, της εξυπηρέτησης του εργαζόμενου ασθενή ή γονέα, να θυμηθούν ότι το πλαφόν βλάπτει τα ανύπαρκτα απογευματινά ραντεβού για την εξυπηρέτηση του κόσμου;
Τώρα τον κόσμο τον καταλαβαίνω αλλά υπάρχουν κανόνες λειτουργίας παντού και πρέπει να τους ακολουθούμε.
ΑΡΗΣ:
Αλλο απογευματινό ιατρείο και άλλο μικτή εφημερία. Στην μικτή εφημερία υποχρεούται ο ειδικός ιατρός ( γιατί μόνο από ειδικούς γίνονται) να παραμείνει στο χώρο εργασίας 7 ώρες πλέον μετά τη λήξη του πρωινού ωραρίου δηλαδή μέχρι τη δεκάτη βραδινή και μετά μπορεί να αποχωρήσει αλλά να είναι on call όποτε τον χρειαστούν και να επιστρέψει στον εργασιακό του χώρο.
flone:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πιο είναι το επίσημο ωράριο (το 7ωρο) μετά την εφαρμογή του Ν 3754/2009 και κατά συνέπεια πότε τελειώνει η μεικτή εφημερία η οποία ως γνωστό 6 ώρες μετά το πέρας του πρωινού ωραρίου μετατρέπεται σε εφημερία ετοιμότητας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Για να δικαιωθεί και η...Διακομιστού Αρκουδιάς (B' 4) :D, ο 3205/2003 (άρθρο 45) ορίζει -όπως γράφει και ο κ. Ιωάννου- την μικτή ως "αποτελούμενη από ενεργό 6ωρη εφημερία, μετά το πέρας του τακτικού πρωινού ωραρίου, που συνεχίζεται με εφημερία ετοιμότητας μέχρι τη συμπλήρωση του 16ώρου".
Λεπτομέρεια, αλλά ίσως και όχι αν κάνει έφοδο ο αξιωματικός φυλακής στις...21:30!
Αν υποθέσουμε ότι το (νέο) ωράριο λήγει στις 15:00, τότε οι "ενεργές" ώρες της μικτής είναι μέχρι 21:00 (?).
Είναι ενδιαφέρον αυτό που αναφέρει ο κ. Κουναλάκης και θα παρακαλούσα να μας δώσει περισσότερα στοιχεία για το αν στις μικτές έχουμε παραπάνω υποχρεώσεις (ή απλά έτσι ξεκίνησε αλλά δεν εφαρμόστηκε?)
Επίσης, αν δεν έχει αλλάξει, απογευματινό ιατρείο απαγορεύεται σε μέρα που ο γιατρός εφημερεύει.
Παρόμοια συζήτηση Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ("συνταγογραφηση σε εφημερια")
Δ. Κουναλάκης:
άλλο απογευματινό ιατρείο και άλλο απογευματινά ραντεβού για τακτικά περιστατικά σε μικτη εφημερία.
Αυτό που αναφέρω για τις μικτές υπήρχε στην εισηγητική έκθεση της βουλής αλλά όχι μέσα στο νόμο. Συνεπώς, καθένας μπορεί να δηλώσει άγνοια αλλά αν ποτέ φτάσει κάτι σε δικαστήριο εκεί μπορεί να ψάξουν το πνεύμα του νόμου κατά τον Αλέκο Παπαδόπουλο που τις δημιούργησε.
Δεν είμαι σίγουρος εάν το έχω κρατήσει, το είχε όμως σίγουρα ο κ. Μιχάλης και ίσως υπάρχει στο parliament.gr
Προσοχή Βρήκα το νόμο με τις εισηγητικές: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν έχει μέσα αυτό που περιγράφω για τις μικτές και δεν θυμάμαι που το έχω διαβάσει, πιθανώς να είναι κάποιο έγγραφο του υπουργείου, άρα δεν έχει ιδιαίτερη αξία. Δεν ξέρω εάν ο κ. Μιχάλης θυμάται κάτι παραπάνω. Συγνώμη για την αναστάτωση... :(
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση