Γενικά > Γενική συζήτηση

Προτάσεις, σχόλια, σχετικά με το Β αναθεωρημένο Νομοσχέδιο.

<< < (9/12) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Στο site της Ενωσης θα δείτε την απάντηση στο Γ αναθεωρημένο προσχέδιο. Αδιαμφισβήτητα η εξέλιξη αυτή επαναπαύει εν μέρει την επαγγελματική μας συλλογική συνείδηση.
Και τα λόγια μου είναι απόλυτα ειλικρινή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η απάντηση δίκην Πόντιος Πιλάτος αποσύρθηκε. Ελπίζουμε σε ανάσταση;
Είναι προς τιμήν τους όμως που παρακολουθούν την κριτική και ακολουθούν διορθωτική πορεία όπου χρειάζεται.

πρώτη & καλύτερη:
Μια πολύ ωραία κουβέντα που εξελίσεται στο BMJ θα βρείτε εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και αφορά το αν η επιλογή θεραπείας με καταβολή του επιπλέον κόστους από τον ασθενή είναι δίκαιη ή ακόμα και αποτελεσματική σε ένα σύστημα υγείας, όπως το Βρετανικό. Σε ένα σύστημα που βασίζεται όχι στο τί θέλει ο ασθενής, αλλά στο τί είναι ιατρικά σωστό, η έννοια της "ελεύθερης επιλογής ιατρού" που έχει καλλιεργηθεί (κυρίως με συνθήματα, και όχι με ουσιαστικό τρόπο) από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, έχει προβλήματα στην εφαρμογή της.

Θα μου πείτε, και τί σχέση έχει με τα παραπάνω... Έλα ντε...στο Ελ-λάντα θα ισχύει η "γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ". Την προτεραιότητα μη χάσουμε μόνο. Κι αν μας τη ξαναδώσουνε, τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα.

EzeΤΡΟΛ:
Within scarce NHS resources, there is also a requirement for treatments to be cost effective and to provide value for money, and it is this requirement that creates the rationing problem in health care. Treatments that offer a relatively small benefit or a low probability of benefit may be worthwhile to an individual, but collectively they have an opportunity cost, in terms of other uses of NHS resources, that is too high.

Μετάφραση του παραπάνω αποσπάσματος από το προηγούμενο άρθρο της F&B:

Δεδομένης της περιορισμένης (ανεπαρκούς, λιγοστής) χρηματοδότησης του ΝΗS, υπάρχει η ανάγκη οι θεραπείες να είναι αποτελεσματικές ως προς το κόστος τους και αυτή η ανάγκη δημιουργεί πρόβλημα εξορθολογισμού των δαπανών για την περίθαλψη. Θεραπείες που προσφέρουν χαμηλή πιθανότητα οφέλους μπορεί να αποδώσουν μεμονωμένα για ένα άτομο, αλλά συλλογικά έχουν ένα κόστος που για τη διαχείρηση των πόρων του NHS είναι υπερβολικά υψηλό.

Αλλά στη Χώρα των Ελ, το ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία (ΟΓΑ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, ΤΑΞΥ κ.α.) είναι τόσο, μα τόσο εύρωστα, όπως άλλωστε φαίνεται και από τις υψηλότατες συντάξεις που δίνουν, που δεν ασχολούνται με τέτοια ευτελή πράγματα όπως ο εξορθολογισμός των δαπανών για την περίθαλψη και ο περιορισμός στη φαρμακευτική δαπάνη. Γι' αυτό και ο ασφαλισμένος τους, μπορεί μεν να δυσκολεύται να παρακολουθήσει τον τιμάριθμο στα τρόφιμα και στα ήδη πρώτης ανάγκης, αλλά απολαμβάνει της βεβαιότητας ότι θα βρει το ταμείο του αλληλέγγυο εάν αποφασίσει να πειραματιστεί με λοσιόν που υπόσχονται νέα μαλλιά, με "έξυπνα" ρομβοειδή γαλάζια δισκία που τον καθιστούν "έτοιμο" στην κατάλληλη στιγμή, καθώς και με κάψουλες που κάνουν τα κόπρανα του ελαιώδη. 

ARCTORIUS:
Με ολο το σεβασμο το νεο νομοσχεδιο που ονομασαν και  ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ακομα κι αν δεν εχει καμια σχεση με το προηγουμενο,θα πρεπει ο κυριος κυριος υπουργος να το βγαλει φωτοτυπια και να το στειλει στη σοφτεξ γιατι εκει θα εχει καλυτερη χρησιμοτητα στην παραγωγη χαρτιου υγειας ανακυκλωσιμων υλικων.

Σας παρακαλω ειλικρινα τωρα ,μιληστε ειλικρινα.ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ.   

Π   Ο   Υ    ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ   ΙΑΤΡΟΣ  ΝΑ   ΕΙΝΑΙ  ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ,ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ?????   ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ   ΟΙ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΙ  ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΝΟΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ!!!!!

τι ειναι αυτα ρε παιδια συγνωμη δηλαδη....  χαρακτηριστικα αναφερει μεσα οτι ο οποιοςδηποτε πολιτης θα εχει τη δυνατοτητα να επιλεξει ΕΛΕΥΘΕΡΑ  τον οικογενειακο του ιατρο αναμεσα σε ...συγκεκριμενες και προκαθορισμενες ειδικοτητες(απολυτα ελευθερα δηλαδη).

υγ>  εχω ενα ξαδερφο καρδιοχειρουργο και ειναι πολυ φιλος με την οικογενεια μου ΕΓΩ ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΟΥ ΙΑΤΡΟ  ΜΠΟΡΩ???????
  σας το εχω ξαναπει το υπουργειο υγειας ειναι στην υπηρεσια καποιων μεγαλογιατρων,μολις ειδαν οτι το προηγουμενο νομοσχεδιο που κατα τη γνωμη μου ηταν  ΤΕΛΕΙΟ καταλαβανε οτι θα απειληθουν τα συμφεροντα τους και μπλοκαρανε τα παντα.
Αυτο  το νομοσχεδιο  δεν το συζηταω, προσωπικα, οχι απλα πρεπει να το αρνηθουν οι γενικοι ιατροι αλλα θα πρεπει να γινει ολοκληρο διαβημα στο υπουργειο υγειας ετσι ωστε να μην  ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ.
ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟς ΥΓΕΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΦΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣας παρακαλω ειλικρινα τωρα ,μιληστε ειλικρινα.ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ........ 
σας το εχω ξαναπει το υπουργειο υγειας ειναι στην υπηρεσια καποιων μεγαλογιατρων,μολις ειδαν οτι το προηγουμενο νομοσχεδιο που κατα τη γνωμη μου ηταν  ΤΕΛΕΙΟ καταλαβανε οτι θα απειληθουν τα συμφεροντα τους και μπλοκαρανε τα παντα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μήπως μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος συνάδελφε; Σε ποιο νομοσχέδιο αναφέρεσαι και ποια σημεία του το καθιστούσαν τέλειο;
Γιατί αρχίζω να αισθάνομαι ολίγον Γκαγκάριν….. (για να μην πω Λάικα...)
(αν θέλεις ανάφερε ενδεικτικά και μερικούς μεγαλογιατρούς στη υπηρεσία των οποίων είναι το υπουργείο. Δεν χρειάζεται να αναφέρεις ονόματα, όμως μπορείς να τους «φωτογραφήσεις»…)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση