Γενικά > Γενική συζήτηση

Προτάσεις, σχόλια, σχετικά με το Β αναθεωρημένο Νομοσχέδιο.

<< < (10/12) > >>

ARCTORIUS:
Tο  2006 διορθωστε με αν κανω λαθος στην ιστοσελιδα του υπουργειου υγειας προταθηκε ενα νομοσχεδιο για την πφυ.Το νομοσχεδιο εκεινο καθοριζε την λειτουργια των διαφορων φορεων που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ επρεπε να παρεχουν υπηρεσιες πφυ.Ανεφερε ποιες ειναι οι ιατρικες πραξεις στην πφυ και οχι φυσικα οι γενικοτητες που βλεπουμε σε αυτο το νομοσχεδιο αλλα και πολλα αλλα,εαν το βρω καπου θα το αναρτησω στο φορουμ ωστε να το συγκρινουμε με το σημερινο.Μιλουσε μεταξυ αλλων για αριθμους ασθενων που θα επρεπε να φθανει ο καθε ιατρος οικογενειακης ιατρικης που θα ηταν μονο ΚΑΙ ΜΟΝΟ ο γενικος ιατρος οπως πολυ σωστα ειναι σχεδον σε ολη τη γη.Αυτο το νομοσχεδιο τεθηκε προς συζητηση για την ακριβεια ζητουσε την αποψη πολιτων αλλα κυριως των ιατρων.
Ειμαστε στο 2008 .Το προηγουμενο νομοσχεδιο πλεον θα το βρουμε σε καμια χωματερη των ανω λιοσιων.Κριμα.Γιατι δεν ψηφιστικε?Ουδεις δεν γνωριζει...Η ΓΝΩΡΙΖΕΙ? Εγω πιστευω πως γνωριζω.Αλλα εγω σιγουρα εχω γινει γραφικος που μιλαω με συγκεκριμενο τροπο και σιγουρα χωρις να μπορω...να υποδειξω τους υπαιτιους.

Ας υποθεσουμε οτι δεν γνωριζουμε γιατι δεν ψηφιστηκε το νομοσχεδιο.Ας δωσουμε το εξης παραδειγμα.βρισκομαστε σε μια πολη.υπαρχει ο εσωτερικος ιατρος,ορθοπαιδικος,ο καρδιολογος,ο γυναικολογος,ο δερματολογος.ολοι αυτοι εχουν εναν συγκεκριμενο αριθμο ασθενων και τα συγκεκριμενα οικονομικα οφελη.Ερχεται μια ωραια πρωια και το ελληνικο κρατος  αποφασιζει οτι απο του χρονου ο καθε πολιτης θα πρεπει να εχει σημειο αναφορας τον γενικο ιατρο και γενικα τον οικογενειακο του ιατρο.ΔΛΔ ΠΡΙΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘε ΙΑΤΡΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΓΕΝ.ΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡεπΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.  πραγμα που σημαινει για παραδειγμα οτι ο κ Μ. ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ τωρα θα περασει πρωτα απο τον γενικο ιατρο και μετα αν χρειαζεται παραπανω  διερευνηση τοτε μπορει να ζητησει τη βοηθεια του νευρολογου.

ερχομαι εγω και ρωταω>Μπορειτε να μου πειτε ποιανου τα συμφεροντα απειλουνται???????  ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΑΡΑ>ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΣΕΙ   Γ  Ι  Α  Τ  Ι   ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ(2006 νομιζω υπουργος ο κ.κακλαμανης)) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ(παντα βεβαια υποθετικα,ολα την πραξη φαινονται στο τελος)   σταματαει και δε ψηφιζεται   και αντι αυτου μας φερνουν το ....εκτρωμα ..... που ονομαζουν  αναθεωρημενο η δεν ξερω εγω τι .

Η αληθεια ειναι οτι ειμαι μικρος ισως ακομα για να κρινω και το δεχομαι οτι μπορει ολα οσα λεω να ειναι λαθος ,απλα εδω καταθετω την αποψη μου.
εκεινη την εποχη ημουν τελιοφοιτος φοιτητης ακομα και μου φανηκε οτι κατι καλο παει να γινει στην δημοσια υγεια της ελλαδας και για να πω την αληθεια αν και δεν ειμαι αυτης της παραταξης  χειροκροτησα την προσπαθεια που πηγαινε να γινει.τελος παντων το μελλο θα κρινει.
 ειδομεν....

deleteduser:
Η παρανόηση οφείλεται μάλλον στο χαρακτηρισμό τέλειο. Φυσικά ήταν καλύτερο από το τελευταίο επινόημα το οποίο φαίνεται να έχει γραφτεί σε πακέτο τσιγάρων μετά από αρκετά τσίπουρα και σε πνεύμα διονυσιακό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν και καλό. Η ΠΦΥ που περιέγραφε απέχει πολύ από αυτή που ονειρευόμαστε και που πρέπει να αποτελεί στόχο και επιδίωξη του κλάδου μας. Το νομοσχέδιο μπορείτε να το βρείτε στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος - "Νομοσχέδιο για την ΠΦΥ(2005)"

Πληροφοριακά ο Αβραμόπουλος μετά το καπέλωμά του από τον Αλογοσκούφη ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ μένει πίσω.

Και μια παρατήρηση. Η κριτική μας στο σχέδιο νόμου δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο θέμα των ειδικοτήτων που θα βαφτιστούν οικογενειακοί γιατροί. Η μόνη επιλογή που επιφέρει είναι ότι προσκαλεί στο πάρτυ τους ιδιώτες και τους στρώνει το κόκκινο χαλί, καταργώντας την ίδια στιγμή  ουσιαστικά τη δωρεάν πρόσβαση. Και άλλα που αξίζει να τα συζητήσουμε σε βάθος.

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςTο  2006 διορθωστε με αν κανω λαθος στην ιστοσελιδα του υπουργειου υγειας προταθηκε ενα νομοσχεδιο για την πφυ.Το νομοσχεδιο εκεινο καθοριζε την λειτουργια των διαφορων φορεων που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ επρεπε να παρεχουν υπηρεσιες πφυ.Ανεφερε ποιες ειναι οι ιατρικες πραξεις στην πφυ και οχι φυσικα οι γενικοτητες που βλεπουμε σε αυτο το νομοσχεδιο αλλα και πολλα αλλα,εαν το βρω καπου θα το αναρτησω στο φορουμ ωστε να το συγκρινουμε με το σημερινο.Μιλουσε μεταξυ αλλων για αριθμους ασθενων που θα επρεπε να φθανει ο καθε ιατρος οικογενειακης ιατρικης που θα ηταν μονο ΚΑΙ ΜΟΝΟ ο γενικος ιατρος

--- Τέλος παράθεσης ---

Η παρανόηση βρίσκεται στο ότι ο τρόπος που έγραψε ο συνάδελφος, άφισε την εντύπωση -και σε εμένα- ότι αναφέρεται στην 1η έκδοση του Ν/Σ του κ. Αβραμόπουλου, ενώ εκείνος αναφέρεται στο παλαιότερο Ν/Σ του κ. Κακλαμάνη.

Το νομοσχέδιο εκείνο είχε δουλευτεί από μία επιτροπή που συμμετείχαν και οι φορείς των Γ.Γ.
Δεν ήταν τέλειο και ήταν μία προσπάθεια ισορροπίας μεταξύ των προσπαθειών που εξέφραζαν οι άλλοι συμμετέχοντες στην ομάδα και των μελών της κοινότητας της Γ.Ι.
Δεν ήταν τέλειο, αλλά ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.
Φυσικά ανέβηκε στο site του υπουργείου και κανείς δεν το ξήλωσε που έλεγε για οικογενειακό γιατρό τον γ.Γ. πολύ απλά γιατί ο κ. Κακλαμάνης δεν είχε σκοπό να το φέρει στη Βουλή.
Γι' αυτό και το έδωσε στη δημοσιότητα παραμονές της αποχώρησής του από το Υπουργείο.

Αν ήταν να το φέρει, τότε και η αποκλειστικότητα του Γ.Γ./ και τα ορθολογιστικά καταγραφέντα νούμερα ασθενών ανά γιατρό, θα είχαν απαλειφθεί.
Είπαμε είναι της μόδας να ασχολούμαστε με την ΠΦΥ (και να τη λιβανίζουμε), αρκεί να μην την ακουμπήσουμε και μας μολύνει !!!

πρώτη & καλύτερη:
Δείτε αυτό, γιατί δεν καταλαβαίνω. Ούτε διακοπές σαν (απλήρωτοι) άνθρωποι δεν μπορούμε να κάνουμε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

πρώτη & καλύτερη:
Παλαιότερα γράφαμε για μια ταμπέλα σε μια κωμόπολη που έγραφε "ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ". Φαίνεται ότι, όπως λένε και τα ιερά κείμενα, το μέλλον πέρασε και το χθες μας περιμένει.

Διαβάστε άφοβα:

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση