Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Αναζητώντας μια αλλαγή σε ένα άλλο ιατρείο

<< < (2/3) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Όταν είχε αναρτηθεί αρχικά στην ενότητα των κενούμενων θέσεων σε Κ.Υ. και Π.Ι. είχα δώσει μια απάντηση μαζί μια ξεχωριστή αναφορά για ένα Π.Ι.
Τώρα που μεταφέρθηκε το θέμα σε άλλη ενότητα η απάντησή μου έμεινε πίσω κι όποιος τη διαβάσει Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος θα λέει "τι άσχετα λέει αυτός ο τύπος;"
Μεταφέρω λοιπόν κι εδώ την άποψή μου:

Κάνε αυτό που θα σε κάνει να "αναπνεύσεις" και μη σκέφτεσαι βαθμούς και πισωγυρίσματα. Οι βαθμοί θα ρθουν ξανά αργά ή γρήγορα. Η ζωή περνάει και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι κι ευτυχισμένοι με ότι κάνουμε όσο μπορούμε και προλαβαίνουμε. Η ζωή δεν γυρίζει πίσω.  :)

mandreou:
Εκεί επειδή εκεί το γυροφέρνουμε και πάλι θα κάνουμε την ψυχοθεραπεία μας, να συμμετέχω και εγώ με την αντίθετη γνώμη. Όλα τα προσόντα (μεταπτυχιακά, εργασίες, κλπ) στο ΕΣΥ έχουν αξία μέχρι να διοριστείς. Μετά είσαι δημόσιος υπάλληλος: Όσο λιγότερο ενοχλητικός είσαι, όσο περνάνε τα χρόνια, όσο καλύτερες δημόσιες σχέσεις έχεις τόσο ευκολότερα είναι τα πράγματα. Ας σταματήσουμε πια να θεωρούμε ότι τα ΣΚΕΙΟΠΝΙ ή οι γενικές συνελεύσεις είναι αξιοκρατία. Ας δούμε την αλήθεια που είναι πως ότι επιπλέον κάνουμε, όσα ξενύχτια κι αν προσθέτει, ωφελεί πνευματικά (και μόνο) εμάς. Τίποτα άλλο....

Ως προς το θέμα του ψυχικού κόσμου δεν μπορώ να αυτοδιαγνωσθώ πάντως σε ότι αφορά τον εκτός εργασίας χρόνο μια χαρά παιδί μου φαίνομαι! Για το άλλο σχόλιο σου, συμφωνώ απόλυτα. Μέχρι τώρα νόμιζα η αφελής ότι αρκούσε να κάνω τη δουλειά μου (λειτούργημα, εργασία, όπως θες πες το) με διάθεση και προσανατολισμό στις ανάγκες των ασθενών και ως προς αυτό δεν το μετανιώνω, χωρίς να προσβάλλω κανένα και πολύ περισσότερο συναδέλφους. Ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι μπορεί να πήγαινα κατηγορούμενη επειδή ο εισαγγελέας έχει προηγούμενα με τις δοικήσεις (γενικώς) της περιοχής μου!
Τώρα βέβαια που έμαθα είναι αργά, αυτό όμως που με χαλάει περισσότερο είναι αυτή η πίκρα που σου μένει, που σε οδηγεί να γίνεις πιο ψυχρός επαγγελματίας, πιο ατομιστής και σαφώς πιο αδιάφορος.
Κ. Σκούφαλε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας! Έτσι ακριβώς νιώθω και χαίρομαι που κάποιος με καταλαβαίνει!! :)   

Chris123GR:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓι αυτό μπαινουμε στο ΕΣΥ?Για να βγούμε κερδισμένοι?

--- Τέλος παράθεσης ---

Πολύ καλή ερώτηση ... πολύ δύσκολη απάντηση (για πολλούς)!!  ;)

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓι αυτό μπαινουμε στο ΕΣΥ?Για να βγούμε κερδισμένοι?

--- Τέλος παράθεσης ---

Να δοκιμάσω μια απάντηση;
Μπαίνουμε στο ΕΣΥ (όσοι μπήκαν στο ΕΣΥ) για να βγούμε κερδισμένοι.
Μπαίνουμε στην ιδιωτική αγορά (όσοι μπήκαν στην ιδιωτική αγορά) για να βγούμε κερδισμένοι.
Γίναμε γιατροί (όσοι γίναμε γιατροί) για να βγούμε κερδισμένοι.
Διαλέξαμε ένα επάγγελμα (όσοι διαλέξαμε ένα επάγγελμα) για να βγούμε κερδισμένοι.
Και στην έννοια "κερδισμένοι" ας βάλει ο καθένας το περιεχόμενο που τον αντιπροσωπεύει!

Στο θέμα και τον προβληματισμό της συναδέλφου που πιθανά είναι και πολλών άλλων:
Η αποχώρηση είναι ένας τρόπος (ύστατος για πολλούς) διαμαρτυρίας και προσπάθειας να αλλάξουν τα πράγματα. Κάποιοι ίσως το θεωρήσουν δειλία ή εύκολη λύση όμως δεν είναι. Και η αγάπη του κόσμου πολλές φορές δεν είναι τόσο ανιδιοτελής όσο θέλουν να φαίνεται. Όσο γίνεται η δουλειά του, άσχετα με ποιο τρόπο κι αν εσένα σου βγαίνει το λάδι, είσαι καλός. Από προσωπική εμπειρία ήμουν για περίπου 6 μήνες στο ιατρείο μόνος μου χωρίς αγροτικό λόγω του «καλού» προγραμματισμού του υπουργείου. Άκουγα από τον κόσμο πλήθος δηλώσεων συμπάθειας και συμπαράστασης του τύπου «Πως αντέχεις χωρίς βοήθεια!», «Μα κανείς δεν ενδιαφέρεται;», «Τι θα κάναμε χωρίς εσένα» κλπ. Όσο όμως τους έβγαζα τη δουλειά κανένα πρόβλημα (για εκείνους). Όταν τόλμησα να πάρω τρεις (3) μέρες αναρρωτική άδεια αναστατώθηκε το σύμπαν. Δηλώσεις διαμαρτυρίας του δημάρχου στα τοπικά ΜΜΕ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος , αντιπαράθεση με το διοικητή του νοσοκομείο πάλι στα τοπικά ΜΜΕ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος , επερώτηση της βουλευτού στη Βουλή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ! Κι εγώ κλήθηκα στο γραφείο του διοικητή για να απολογηθώ γιατί πήρα αναρρωτική!
Βέβαια έστειλα κι εγώ μια επιστολή στον τύπο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (επισήμανση: δεν είμαι εγώ αυτός που φαίνεται στη φωτογραφία της σελίδας αν και μοιάζουμε στη "φαρδιά" χωρίστρα στο μαλλί)

Chris123GR:
Ας φιλοσοφήσουμε λιγάκι !  :D

Η ιατρική είναι ένα κοινωνικό επάγγελμα (παλιά ήταν και λειτούργημα) . Ως κοινωνικό λοιπόν επάγγελμα εκθέτει τον εργαζόμενο ιατρό σε καθημερινή φθορά και τριβή με τα χίλια μύρια ζόρια των συμπολιτών του.
Είναι μια πραγματικότητα για την οποία δυστυχώς πολλοί από εμάς δεν είμαστε φτιαγμένοι και αν συνυπολογίσουμε και την ελληνική νοοτροπία (έλλειψη πολιτισμού και ήθους) δεν χρειαζόμαστε και ιδιαίτερες αναλύσεις για τον γολγοθά της ιατρικής υπηρεσίας .
ΟΛΑ τα επαγγέλματα (ενίοτε και λειτουργήματα  ;D) που σε φέρνουν αντιμέτωπο με τον ΕΛΛΗΝΑ κατάμουτρα είναι ψυχοφθόρα .
Ποιο είναι το κέρδος από το επάγγελμα που επέλεξε ο καθένας και στην προκειμένη αυτό του ιατρού ? Αυτό κυρίως έχει να κάνει με το γιατί σπούδασε ο καθένας μας και τι είχε στο μυαλό του όταν πήρε το πτυχίο του . Μεγάλη ζωή και οικονομικές απολαβές ? Προσφορά στην κοινωνία ? Αξιοποίηση του τεράστιου εγκεφαλικού του περιεχομένου ? Ικανοποίηση ματαιοδοξιών και οικογενειακών απαιτήσεων ?
Όλοι μας είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά ιατροί - επαγγελματίες και κατ΄επέκταση όλα ξεκινούν από το τι μπορούμε να κάνουμε σαν άνθρωποι και όχι σαν ιατροί .

Οι δυσκολίες και η ψυχική φθορά χαρακτηρίζει όλα τα κοινωνικά επαγγέλματα ευθύνης ! Η αμεσότητα της κλινικής πράξης που σε φέρνει αντιμέτωπο καθημερινά με τα ψυχοσωματικά προβλήματα του συμπολίτη είναι χαρακτηριστικό πολλών επαγγελμάτων . Ο δήμαρχος του χωριού μου ξέρει τι εννοώ ....... τον έχω πεθάνει τον άνθρωπο ..........  ;D

Και όπως συνηθίζω να λέω αστειευόμενος με τους συναδέλφους μου ...... αν δεν την παλεύετε υπάρχει και η καλλιέργεια φράουλας !  :P

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση