Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
"Απεριόριστο" στον αριθμό των εφημεριών λόγω "Εκτάκτων αναγκών" τ Νοσοκομείου ??
anasm:
Γειά σας,
Νιώθω ... ίσως ακριβώς, όπως πολλοί και από εσάς, ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή Κατακρήμνισης του Ε.Σ.Υ ....
Με συνοδό
Αποτροπιαστική Ασυνοδοσία αποφάσεων από την πλευρά των εκάστοτε Διοικήσεων των Νοσοκομείων...
Το αν παραιτήθηκαν, μαζικά (!!!), οι ειδικευόμενοι -άραγε για ποιόν λόγο (??) και έχουν μείνει Κλινικές, κομβικής σημασίας, πχ. η Παθολογική...
Σε κατάσταση Αποσύνθεσης...
Αυτός είναι λόγος, νομικά και ιατρικά θεσμοθετημένος,
η Διοίκησης (προφορικά ακόμα) να σού λέει ότι,
Έχω το "δικαίωμα", ως Διοίκηση, επικαλούμενη "έκτακτες ανάγκες", να σε βάλω όσες εφημερίες θέλω....
Ενώ ...
Αναφορικά με την Δικαιωματική -εκ του νόμου, "ημέρα ανάπαυσης" μετά από εφημερία (ρεπό)....
Εδώ,
Απλά ο Διοικητής να γελάει ... σαν να του λές το πιο πετυχημένο ... ανέκδοτο ;;; :( >:( >:(
Argirios Argiriou:
Δεν έχω εργαστεί ποτέ σε Ελληνικό Νοσοκομείο, αλλά,
τι μπορεί να σου κάνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, εάν εσύ, ως Ιατρός, εφαρμόσεις απλά τον Νόμο και πάρεις το ρεπό σου που δικαιούσαι;
Θα σε πάει στα Δικαστήρια; (Ίσα ίσα, που εσύ μπορείς να τον πας στα Δικαστήρια, για μη εφαρμογή του νόμου).
anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν έχω εργαστεί ποτέ σε Ελληνικό Νοσοκομείο, αλλά,
τι μπορεί να σου κάνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, εάν εσύ, ως Ιατρός, εφαρμόσεις απλά τον Νόμο και πάρεις το ρεπό σου που δικαιούσαι;
Θα σε πάει στα Δικαστήρια; (Ίσα ίσα, που εσύ μπορείς να τον πας στα Δικαστήρια, για μη εφαρμογή του νόμου).
--- Τέλος παράθεσης ---
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Αργυρίου !!
Νομίζω θα πρέπει να ψάξω τον σχετικό νόμο, και να μιλήσω με ειδικό δικηγόρο...
Απ'ότι θυμάμαι, κάποτε, χρόνια τώρα,
που είχα διαβάσει τις σχετικές παραγράφους του, μιλούσε ΓΕΝΙΚΆ για "Ημέρα ανάπαυσης μετά από εφημερία"...
ΧΩΡΊΣ
να διευκρινίζει ΑΝ αυτό αφορά, αποκλειστικά στις Ενεργές εφημερίες, αφήνοντας κάποιο "παράθυρο", ΕΙΔΙΚΆ, στην περίπτωση των Εφημεριών Ετοιμότητας...
Και, ρεαλιστικά,
Πολύ δε περισσότερο ΑΝ προκύπτει ότι, κατά την εν λόγω ("υπόθεση εργασίας") Εφημερία Ετοιμάτητας :
Δεν χρειάστηκε να μεταβείς στο Νοσοκομείο,
Ή να γίνει κλήση σου, στο τηλέφωνο, κατά τη διάρκεια της νύχτας...
Άρα, βάσει "Λογικής" δικαιούσαι την επόμενη ημέρα, ως ημέρα ανάπαυσης.... ??? ???
GirousisN:
Ο εβδομαδιαίος χρόνος απασχόλησης δε μπορεί να ξεπερνάει τις 60 ώρες εργασίας.
Αυτό ισχύει καθ' υπέρβαση του 48ώρου με προσωπική, έγγραφη συναίνεση του ιατρού.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Οτιδήποτε παραπάνω μόνο με ''εντέλλεσθε'' που θα καταπέσει αμέσως...
Γ.Κτιστάκης:
Και το ''εντέλλεσθε' από τον διοικητή είναι παραβίαση του νομικού πλαισίου, εκτός και εαν το βγάλει ο εισαγγελέας. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει πρώτα να κηρυχτεί η μονάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν φτάνει απλώς να το πει η διοίκηση.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση