Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ρίξτε μια ματιά στα επισυναπτόμενα δημοσιεύματα, γιατί, ειδικά για τον κ. Ταχουρίδη "κρατάει χρόνια αυτή κολόνια"
Θα συμφωνούσα με το διαχωρισμό στα Ταμεία. Να έχεις ειδικό παθολόγο, να έχεις και Γ.Γ. (θα ήταν όμως εφικτό και επιστημονικά ορθό αν ο Γ.Γ. ήταν ο οικογενειακός και ΠΦΥ γιατρός σου και οι άλλοι (συμπεριλαμβανομένων των παθολόγων) οι γιατροί Β’βάθμιας φροντίδας, όπου θα κατέφευγες όταν και όποτε απαιτούνταν.
Αυτό όμως εννοεί το μνημονευθέν έγγραφο και οι παλαιότερες παρεμβάσεις του κ. Ταχουρίδη?
Ας μη εθελοτυφλούμε. Διασφάληση θέσεων εργασίας εννοεί.
Τι μας νοιάζει τώρα τι είναι και τι δεν είναι ΠΦΥ. (και ποιόν ένοιαξε ως σήμερα θα μου πείτε?)
Θα συμφωνούσα με το διαχωρισμό των θέσεων στην ΠΦΥ, αν κάποιος, τεκμηριωμένα, με αναφορές σε ανάλογα παραδείγματα προηγμένων χωρών και με επιστημονική τεκμηρίωση μου εξηγούσε τι θα κάνει ο Β’θάθμιας κατεύθυνσης «ειδικός παθολόγος» μέσα σε μία μονάδα ΠΦΥ (αν στ’ αλήθεια τη θέλουμε ΠΦΥ και όχι απλά κατάστημα απασχόλησης και απορρόφησης της ανεργίας των ειδικοτήτων)
Και να θυμίσω και κάτι άλλο. Στο νόμο του ΕΣΥ οι θέσεις είναι Γ.Ι.
Αργότερα και με τις αποφάσεις προκηρύξεων αναφέρθηκαν και οι παθολόγοι ως αναγκαία επιλογή ελλείψει Γ.Γ.
Μη γυρίζουμε την ιστορία, γιατί έτσι που τα παρουσιάζει ο κ. Ταχουρίδηςε είναι σα να μπήκαν στα πόδια των παθολόγων οι Γ.Γ. στα Κ.Υ.
Αυτό έγινε στ’ αλήθεια στην αγορά εργασίας, αφού ως τώρα όλες οι ειδικότητες «τσιμπολογούσαν» το κομμάτι τους στην ΠΦΥ.
Τώρα, αν στην ΠΦΥ μπούν αυτοί που έχουν φύσει τη θέση τους, τι θα τσιμπολογούν τα μιλιούνια των β’βαθμιων που κατέκλυσαν τις γειτονιές? Αυτός είναι ο πραγματικός φόβος φίλοι μου και η πραγματική αιτία της λάσπης.
Αντί να κάτσουμε να τα βρούμε και να παράγουμε τους αριθμούς ειδικών που απαιτούνται για κάθε δουλειά και να εκλογικεύσουμε τα πράγματα, πετροβολιόμαστε προσπαθώντας να κρατήσει ο καθ’ ένας τα κάστρα του. Και ποιος νοιάστηκε για αυτούς κάτω από τα κάστρα? Τους ασθενείς? … Έλα μωρέ τώρα, καληνύχτα σας
Τώρα, για το ποιος είναι επικίνδυνος? Αν έχει κότσια η Εταιρεία ή ο οποιοσδήποτε, ας βάλει τέτοιο τραπέζι με όλους ντους «αμφισβητούμενους» σε ένα συνέδριο και εκεί θα δούμε τι απίδια πιάνει ο σάκος του καθ’ ενός