Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές
Η αθλιότητα της Εταιρείας Παθολογίας Βόρειου Ελλάδος
Harper:
Νομίζω η συζήτηση έχει πάρει λάθος κατεύθυνση.Σκοπός μας νομίζω ξεκινώντας αυτή την ενότητα δεν ήταν να αντιπαραθέσουμε την παθολογία με τη γενική ιατρική ή να δούμε ποιά είναι καλύτερη ειδικότητα!Αυτό θα ήταν γελοίο,αντιεπιστημονικό και μάλλον επικίνδυνο!
Απλά με αφορμή την επιστολή της Εταιρείας Βορείου Ελλάδος που μιλά για υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους και επικινδυνότητα στην περίθαλψή τους διερωτάται κανείς εύλογα τι θέλει να πει ο ποιητής και μήπως τελικά το πρόβλημα δεν είναι η Γενική ιατρική αυτή καθευτή αλλά μια υπόγεια καλλιεργούμενη έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους γενικούς ιατρούς που συχνά αντιμετωπίζονται ως ιατροί β'κατηγορίας(σε σημείο που καταντά προσβλητικό) καθώς και η ανεργία στις τάξεις των παθολόγων που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και που εύλογα ψάχνουν νέες επαγγελματικές διεξόδους.
Εμείς δεν συγκρουόμαστε με καμμία ειδικότητα γιατί δεν έχουμε την ανασφάλειες του αυτοπροσδιορισμού και της σύγκρισης.Ξέρουμε πολύ καλά και ποιοί είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε.Και όπως σε κάθε ειδικότητα-και νομίζω συμφωνείτε σε αυτό- έτσι και σε εμάς υπάρχουν καλοί,μέτριοι και κακοί γενικοί ιατροί.Κάποιοι όμως μας βάζουν σε αυτή την άχαρη διαδικασία σύγκρισης και φαίνεται να γενικεύουν χρησιμοποιώντας προσβλητικούς και υποβιβαστικούς χαρακτιρισμούς περί επικινδυνότητας και παροχής φτωχών υπηρεσιών υγείας και βάζοντας μας όλους του γενικούς ιατρούς και τη γενική ιατρική στο ίδιο τσουβάλι:της επικινδυνότητας και της φτωχής επιστημονικής κατάρτισης.
Και ακριβώς με βάση αυτό επαναλαμβάνω το αίτημά μου προς τον ΑΡΗ να μας δώσει μερικά παραδείγματα σε επίπεδο ΠΦΥ που ένας παθολόγος μπορεί να είναι καλύτερος και ένας γενικός ιατρός επικίνδυνος.Αυτό λέτε στην επιστολή σας και αυτό περιμένω να στοιχειθετήσετε!Απλά μου βρωμάει πολύ...προκατάληψη!Και για αυτό μιλάμε για...αθλιότητα!
Τέλος πάντων...Συνάδελφε ΑΡΗ Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον... τα παραδείγματά σου!
Chris123GR:
Εγώ πάλι , στην απέξω (τρόπος του λέγειν - μιας και δεν είμαι ούτε γενικός ούτε και παθολόγος) θέλω να σας πω ότι με θλίβει και με προβληματίζει το θέμα .
Όχι μόνο γιατί όντας απόφοιτος εξωτερικού έχω ζήσει τον σιχαμερό ρατσισμό αλλά και γιατί βλέπω ότι αυτός ο ρατσισμός και η διάκριση μεταφέρεται πλέον ανεξέλεγκτα προς όλες τις κατευθύνσεις .
Αντί να σταθούμε αλληλέγγυοι και να ενισχύσουμε την δημόσια υγεία με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας (πρωτίστως με το ήθος και τον πολιτισμό μας) , αρχίζουμε να πέφτουμε σαν κοράκια ο ένας πάνω στον άλλον . Είναι μικρή η πίτα και πολυκαιρισμένη αλλά μην σβήσει το φως του ήθους στο ιατρικό λειτούργημα . Δεν θα είμαστε μόνο εμείς οι χαμένοι αλλά και η υπόλοιπη κοινωνία που βασίζεται πάνω μας για το υπέρτατο αγαθό της υγείας !
Συγχωρέστε με που μπαίνω σε χωράφια άλλων ειδικοτήτων αλλά προφανώς με προβληματίζει ιδιαίτερα η κατάσταση , σε άλλη περίπτωση δεν θα εξέφραζα άποψη .
ΑΡΗΣ:
Το θέμα είναι ότι οι γενική ιατρική δεν μπορεί να μονοπωλήσει την ΠΦΥ. Παράλληλα , ΠΦΥ χωρίς ΚΑΙ τους παθολόγους δε γίνεται.
Argirios Argiriou:
Πάντως στην Σουηδία, που ξέρω, τα Κέντρα Υγείας επανδρώνονται μόνο από Γενικούς – Οικογενειακούς Ιατρούς, και σε μερικά μεγάλα Κέντρα Υγείας υπάρχει και από κανένας Παιδίατρος.
Οι ειδικοί Παθολόγοι εργάζονται μόνο σε Νοσοκομεία και ένα μικρό ποσοστό αυτών εργάζεται ιδιωτικά. Τους ειδικούς Παθολόγους που θέλουν να εργαστούν σε Κέντρο Υγείας και να παίρνουν μισθό ειδικού Ιατρού, τους υποχρεώνουν πρώτα να συμπληρώσουν την εκπαίδευσή τους για να πάρουν και την ειδικότητα του Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο θέμα είναι ότι οι γενική ιατρική δεν μπορεί να μονοπωλήσει την ΠΦΥ. Παράλληλα , ΠΦΥ χωρίς ΚΑΙ τους παθολόγους δε γίνεται.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό δεν νομιμοποιεί κανένα να συντάσσει επιστολές με προκλητικό/αντιδεοντολογικό ύφος, που θα έπρεπε να κινητοποιήσουν το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Είπα Πειθαρχικό Συμβούλιο; Μα, ο συντάκτης της επιστολής δεν είναι ( ήταν; ) για πολλά έτη ο ...υπεύθυνος του Πειθαρχικού του Ι.Σ.Θ. ; !!!!!!!! Ω, τί υπέροχος (ιατρικός) κόσμος...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση