Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Δεκεμβρίου 2024, 21:17:13

Αποστολέας Θέμα: Ή Παπάς Παπάς, ή Ζευγάς Ζευγάς.  (Αναγνώστηκε 33750 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Οκτωβρίου 2022, 17:14:41
Αναγνώστηκε 33750 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ως αμιγώς ιδιώτης να πω ότι δεν θεωρώ καθόλου καλή ιδέα να εργάζονται οι ιδιώτες Ιατροί σε Νοσοκομεία, γιατί θα έχουν ένα εισόδημα από το ιδιωτικό τους Ιατρείο και την Νοσοκομειακή απασχόληση θα την βλέπουν ως συμπληρωματικό εισόδημα με αποτέλεσμα να μην πιέζουν αρκετά για να ανεβούν οι αμοιβές στα Νοσοκομεία το αντίθετο μάλιστα θα λειτουργούν ως χειρόφρενο στην αύξηση των μισθών των Νοσοκομειακών Ιατρών αφού το κράτος θα βρίσκει Γιατρούς που θα είναι έτοιμοι να δουλέψουν και για κάτι λιγότερο μιας και ήδη θα έχουν ένα εισόδημα από το ιδιωτικό τους Ιατρείο.

Κατά αντίστοιχο τρόπο θα είναι επικίνδυνο να αφήσουμε τους Νοσοκομειακούς να δουλεύουν ιδιωτικά. Θα έχουν ένα σταθερό εισόδημα από την μόνιμη δουλειά τους στο Κρατικό Νοσοκομείο και το ιδιωτικό επάγγελμα θα το βλέπουν ως ένα συμπλήρωμα για να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι με αποτέλεσμα να μην διστάζουν να χαμηλώνουν τις τιμές τους και να κάνουν ζημιά στους αμιγώς ιδιώτες, συναδέλφους τους.

Εν τω μεταξύ και οι μεν και οι δε, υπάρχει κίνδυνος, αν επιτρέπεται να το έχουν δίπορτο, να προσπαθούν να αλιεύσουν ασθενείς από τους ασθενείς που προσέρχονται στο Κρατικό Νοσοκομείο, πράγμα που δεν το θεωρώ σωστό.

Άλλωστε οι περισσότεροι ΕΣΥτες Ιατροί δεν θα προλαβαίνουν να κάνουν ιδιωτικό Ιατρείο ενώ μερικοί επιτήδειοι χειρουργικών ειδικοτήτων θα συνεχίσουν απλά να παίρνουν φακελάκι (σιγά μην κάθονται τώρα να ανοίγουν επίσημο Ιατρείο, με ότι έξοδα αυτό συνεπάγεται, και να φορολογούν τα επιπλέον λεφτά που βγάζουν...). Κερδισμένοι από αυτή την τροπολογία θα βγούνε ενδεχομένως κάποιοι Διευθυντές Κλινικών και Καθηγητάδες οι οποίο άτυπα εξαιρούνται κάποιων εφημεριών. Όσο για την επαρχία και τα μικρά νησάκια όπου κάποιες θέσεις για Ιατρούς του ΕΣΥ βγαίνουν άγονες, είναι αμφίβολο ότι αυτή η τροπολογία του Νόμου θα προσελκύσει περισσότερους Ιατρούς στο ΕΣΥ. Στα μικρά μέρη είναι μικρή και η δεξαμενή δυνητικών "πελατών"...

Μην ξεχνάμε τέλος ότι οι περισσότεροι Νοσοκομειακοί ΕΣΥτες που θέλουν να αυξήσουν το εισόδημά τους με νόμιμο τρόπο, έχουν, εδώ και χρόνια την δυνατότητα του Απογευματινού Ιατρείου εντός του Νοσοκομείου, όπου εκτός από εξασφαλισμένους πελάτες έχουν πληρωμένα από το Νοσοκομείο και όλα τα έξοδα του Ιατρείου και της Γραμματέος. Εξαιρούνται κάποιες ειδικότητες όπως οι Εντατικολόγοι, που λόγω της φύσης της ειδικότητάς τους δεν μπορούν να κάνουν Απογευματινό Ιατρείο, για τους οποίους εγώ θα πρότεινα, ως αντιστάθμισμα, να έχουν ένα 30% υψηλότερο μισθό από τους υπόλοιπους ΕΣΥτες.


Αργύρης Αργυρίου
Ιδιώτης Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Δεκεμβρίου 2022, 00:18:55 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Οκτωβρίου 2022, 09:49:45
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Πενία τέχνας κατεργάζεται…
Τα χρήματα μας τέλειωσαν για την υγεία…γίνανε επιδοτήσεις στο ρεύμα και επειδή κι αυτές τελειώνουν, σήμερα θα παρθεί απόφαση για την πιθανή ΜΕΙΩΣΗ του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Ιδιώτες υπάρχουν σήμερα στο ΕΣΥ, κυρίως για κάλυψη εφημεριών περιφερειακών νοσοκομείων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για να μη μιλήσουμε για τους πανεπιστημιακούς και στρατιωτικούς που το έχουν δίπορτο δεκαετίες τώρα…

Οποτε επειδή ο αριθμός των παρεχόμενων υπηρεσιών στο ΕΣΥ φθίνει διαρκώς και λεφτά για ενίσχυση του ΔΕΝ περισσεύουν, το πλήρους και αποκλειστικής μας χαιρετάει μετά από 40 χρόνια…

24 Οκτωβρίου 2022, 17:55:41
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Και που θα βρεθούν βρε παιδιά οι Αναισθησιολόγοι;
Έχουμε τόσο πολλούς και δεν το ξέραμε;


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Οκτωβρίου 2022, 21:31:15
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και που θα βρεθούν βρε παιδιά οι Αναισθησιολόγοι;
Έχουμε τόσο πολλούς και δεν το ξέραμε;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράθεση
Οπως ανέφερε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, «στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας είναι να αυξηθούν οι ώρες που θα λειτουργεί το ΕΣΥ και γι’ αυτό το λόγο ανοίγουν πιλοτικά και απογευματινά χειρουργεία, με μικρή αμοιβή σε χειρουργό και αναισθησιολόγο και όλα τα αλλά καλυμμένα από το ΕΣΥ».

Εδώ είναι το "τυράκι" και όποιος τσιμπήσει....άλλωστε προυπόθεση για να δουλέψουν και ιδιωτικά οι ιατροί του ΕΣΥ, είναι η συμμετοχή τους δις εβδομαδιαίως σε απογευματινά ιατρεία.

25 Οκτωβρίου 2022, 09:34:58
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος στη συμμετοχή όποιου θέλει όπου θέλει (δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή και στα δύο ταυτόχρονα). Αλλά αν είναι να γίνει να γίνει προς όλες τις κατευθύνσεις. Όχι μόνο οι δημόσιοι στα ιδιωτικά. Και οι ιδιώτες στο δημόσιο. πχ να μπορώ να βάλω περιστατικό για νοσηλεία στον Ευαγγελισμό ως ιδιώτης (όπως μπορώ να κάνω σε ιδιωτική κλινική). Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές πρέπει να γίνουν με προϋποθέσεις, που να εξασφαλίζουν ότι ο υπερκορεσμός των ιατρών δεν θα δημιουργήσει βίαιες αλλαγές στο status κανενός (ή υπέρ κάποιων).

26 Οκτωβρίου 2022, 06:48:18
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 23/10/2022
Του Πάσχου Μανδραβέλη.


Εχουμε χάσει τον λογαριασμό σχετικώς με τις ρυθμίσεις για το ΕΣΥ. Ο αριθμός τους πρέπει να είναι κοντά με τον αριθμό των «Εθνικών Σχεδίων για την Παιδεία»· όσοι έχουν καλή μνήμη θα θυμούνται τα σχεδόν ετήσια πρωτοσέλιδα «Αλλάζουν όλα στις εισαγωγικές (Πανελλήνιες, Πανελλαδικές κ.λπ.) εξετάσεις». Ετσι κάθε λίγο και λιγάκι, αλλάζουν οι όροι εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ. Αλλοτε υποχρεώνονται σε αποκλειστικότητα και άλλοτε όχι. Μερικές φορές κάποιοι είχαν αποκλειστικότητα και άλλοι όχι κ.ο.κ.

Τελευταίο κεφάλαιο στη διαδικασία του «ευφυούς κεντρικού σχεδιασμού» είναι η «άρση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι –υπό προϋποθέσεις– θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο και να συνεργάζονται με ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα» («Καθημερινή», 21.10.2022). Σύμφωνα με το μπλα μπλα του υπουργείου, «αναμένεται η αριθμητική και ουσιαστική ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού της χώρας και των συνθηκών εργασίας αυτού, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας προς όφελος των Ελλήνων πολιτών» και άλλα κουραφέξαλα.

Μπορούμε να βάλουμε στοίχημα από τώρα ότι σε ένα ή δύο χρόνια οι ήδη υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ελλάδα (τρίτοι στην Ε.Ε. με 5,7 δισ. το 2019) θα γίνουν ακόμη υψηλότερες αφού οι ατσίδες θα κάνουν ιδιωτική πελατεία τις κρατικές παροχές· «περάστε καλύτερα από το ιατρείο μου ή το ιδιωτικό κέντρο που συνεργάζομαι…». Σε λίγο καιρό θα δημιουργηθεί η ανάγκη και η κοινωνική πίεση για αποκλειστικότητα και, φτου, πάλι από την αρχή.

Υπάρχουν, όμως, και δευτερογενείς επιπτώσεις του πρόχειρου αυτού νομοθετήματος, πέρα από το γεγονός ότι το Νοσοκομείο Παίδων θα συνεχίσει να μην έχει αναισθησιολόγους. Δύο είναι τα βασικά προβλήματα του περιφερειακού δημόσιου συστήματος υγείας. Το πρώτο είναι η διασπορά ελλιπών νοσοκομειακών μονάδων χωρίς να υπάρχει ένα μεγάλο και καλό νοσοκομείο ανά περιφέρεια. Το αποτέλεσμα είναι να φορτώνονται οι μονάδες του κέντρου όλα τα μεσαία και βαριά περιστατικά. Το δεύτερο πρόβλημα είναι η αιμορραγία των γιατρών προς το κέντρο. Οποιος προσληφθεί στο νοσοκομείο π.χ. των Γρεβενών θα βάλει λυτούς και δεμένους, κουμπάρους και βουλευτές, για να μετατεθεί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Είναι λογικό, διότι οι μεγάλες πόλεις προσφέρουν (πολιτιστικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές κ.λπ.) ευκαιρίες. Τώρα το υπουργείο Υγείας προσφέρει και επαγγελματικές, αφού στις πολυπληθείς πόλεις η πελατεία είναι μεγαλύτερη και οι ιδιωτικές μονάδες περισσότερες.

Το θέμα, λοιπόν, είναι ότι δεν μπορεί να πληρώνεται το ίδιο ο γιατρός της Θεσσαλονίκης με εκείνον των Τρικάλων. Πρέπει να δημιουργηθούν μεγάλα περιφερειακά νοσοκομεία, αλλά να στελεχωθούν με τον καλύτερο τρόπο. Δεν ξέρουμε πώς γίνεται αυτό, αλλά ούτε μπορεί να το γνωρίζει ο εκάστοτε υπουργός Υγείας.

Ο φαύλος κύκλος προβλημάτων –οριζόντια νομοθέτηση, δημιουργία άλλων προβλημάτων λόγω νομοθέτησης, νέα νομοθέτηση κ.ο.κ.– μπορεί να σπάσει μόνο με αποκέντρωση του συστήματος. Να χρηματοδοτεί το κράτος τη δημόσια υγεία μοιράζοντας τα λεφτά που δίνει στις περιφέρειες. Αυτές θα κανονίζουν τα πάντα των νοσοκομείων τους, ακόμη και τους όρους απασχόλησης των ιατρών. Αν κάποιος περιφερειάρχης θέλει, π.χ., πέντε νοσοκομεία ανά νομό μπορεί να συμπληρώνει την κρατική χρηματοδότηση με τοπική φορολογία. Να δούμε τότε πόσες κινητοποιήσεις κατοίκων θα γίνονται για να υπάρχει ένας αξονικός τομογράφος ανά κωμόπολη κι ένα πλήρες νοσοκομείο ανά 20 χλμ. Αυτό, όμως, απαιτεί ριζικές τομές σαν αυτές που υποσχέθηκε και ξέχασε η κυβέρνηση, όπως π.χ. να περάσει ο ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επομένως, το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε προς το παρόν είναι ράβε-ξήλωνε και στην υγεία.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Νοεμβρίου 2022, 12:39:11
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
24/11/2022 ΕΘΝΟΣ
Δήμητρα Ευθυμιάδου.


Περνά η ρύθμιση Γκάγκα για ιδιωτικά ιατρεία και χειρουργεία των γιατρών στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

6 Δεκεμβρίου 2022, 23:22:18
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
06-12-2022

Πώς θα εφαρμοστεί το νομοσχέδιο Γκάγκα και ο προσωπικός γιατρός σε απομακρυσμένες περιοχές. Η περίπτωση της Λήμνου

Διαβάστε περισσότερα στο : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: