ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Φαρμακοποιοί και Αντιγριπικά εμβόλια.

(1/1)

Argirios Argiriou:
Ασθενής μου, μου περιγράφει το πως ο Φαρμακοποιός του, αρνείται να του κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο επειδή ο ασθενής μου έχει ένα συναχάκι που δεν φεύγει εδώ και ένα μήνα (χωρίς όμως καθόλου πυρετό). Πιθανώς να είναι κάποια Αλλεργική Ρινίτιδα αλλά ακόμη και ίωση να είναι από την στιγμή που δεν έχει πυρετό επιτρέπεται να κάνει το εμβόλιο. Άντε όμως να το καταλάβει αυτό ο Φαρμακοποιός και να αναλάβει να πάρει την ευθύνη.

Δεν τον βλέπω τον ασθενή μου να το κάνει φέτος το αντιγριπικό...

Να λοιπόν, που χρειάζεται και η γνώση που διαθέτει ένας Ιατρός ακόμη και σε αυτό το «απλό» θέμα των αντιγριπικών εμβολίων.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν (και κατά πόσο) θα αυξηθούν οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί τώρα που ο κόσμος θα μπορεί να το κάνει το εμβόλιο στο Φαρμακείο χωρίς συνταγή Ιατρού.

tina16:
Αφού θα χορηγείται δωρεάν και θα αποζημιώνεται το φαρμακείο απ τον ΕΟΠΥ, θα αυξηθεί ο αριθμός των δηλωμενων εμβολιασμενων. Δεν είμαι σίγουρη όμως εάν θα το λαμβάνει αυτός    που του χρεώνεται, ούτε εάν δεν βρεθούν πάλι στα σκουπίδια ακέραια κουτιά χωρίς κουπόνι όπως ειχε γίνει με σκευάσματα που γράφονταν σε ΑΜΚΑ ανασφάλιστων στο παρελθόν..

gortsos3:
... Υπάρχει κι ο νεροχύτης ;D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση