ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

Παράταση ειδικότητας

<< < (3/6) > >>

isaakidou:
Καλησπέρα! Εμένα η αντικαταστάτριά μου θα έρθει σε λίγες ημέρες.Είμαι ήδη σε παράταση εδώ και 9 μήνες και θα ήθελα να ρωτήσω αν τελικά μπορω να παραμείνω στη θεση μου εφόσον υπάρχει αλλή μία κενή θέση? Ρώτησα το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου και μου είπαν ότι αυτό ισχύει μόνο για  επαρχιακά νοσοκομεία.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δες τι γράφει ο κύριος Θεοδωρίδης. Νομίζω μπορείς να μείνεις! Δε μπόρεσα να βρω το έγγραφο αλλά βάζοντάς το "20383/22.12.2010" ως αναζήτηση στο google μου έβγαλε αρκετές αποφάσεις  παράτασης ειδικευομένων στη διαύγεια που το αναφέρουν. Βέβαια δεν γνωρίζω τι γίνεται από τη στιγμή που υπάρχουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι για παράταση από τις προσφερόμενες θέσεις.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο υπ΄αριθμ. πρωτ. 20383/22.12.2010 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Γενική Δ/νση Υγείας- Δ/νση Προσωπικού Ν.Π., Τμήμα Δ΄ το οποίο αναφέρει ότι : « Προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργείται στο σύστημα των εφημεριών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της αποχώρησης ενός ειδικευόμενου και της ανάληψης υπηρεσίας από τους νεοδιορισθέντες ειδικευόμενους, οι γιατροί που υπηρετούν με παράταση της σύμβασής τους μπορούν να παραμένουν στο νοσοκομείο μέχρι την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων της ειδικότητας.

--- Τέλος παράθεσης ---

Επίσης από το μήνυμά σου συγκρατώ κάτι ακόμη. Είσαι στον 9ο μήνα παράτασης κι ακόμη αναμένεται να εμφανιστεί ο ειδικευόμενος που θα καταλάβει τη θέση σου. Τρελοί ρυθμοί! Μέχρι και παιδί προλάβαινε να κάνει από τη στιγμή που μάθαινε ότι τελείωσες, να το γεννήσει και μετά να εμφανιστεί για ειδίκευση (για να πάρει άδεια ανατροφής φυσικά!)

isaakidou:
Το έχω διαβάσει, αλλά γιατί δεν το γνωρίζει ούτε ο διευθυντής μου, ούτε το γραφείο προσωπικού?? Το ακούνε για πρώτη φορά! Και κάτι ακόμα, προλαβαίνω να κάνω κάτι γι'αυτό? Μάθαμε ξαφνικά ότι έρχεται η αντικαταστάτριά μου και μάλλον πρέπει να βιαστώ.
   Σχετικά με τους 9 μήνες (κάποιος μου το σχολίασε "σαν μια τελειώμενη κύηση"), η αλήθεια είναι πως οι 2 προηγούμενες κοπέλες είχαν κάνει ανάκλυση ή αλλιώς παράταση διορισμού και ήμουν τόσο "τυχερή"

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Τα νοσοκομεία που δίνουν παράταση σε ειδικευόμενους με τα παρακάτω έγγραφα, αναφέρουν μέσα στις αποφάσεις την εγκύκλιο. Λογικά και το δικό σου νοσοκομείο πρέπει να έχει το έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 20383/22.12.2010. Κάπου (greekmeds) διάβασα ότι είναι εγκύκλιος που υπάρχει μόνο στα νοσοκομεία και δεν δίνεται σε ιδιώτες. Μπορείς να τους προσκομίσεις όλα τα παρακάτω έγγραφα. Δε μπορεί τα άλλα νοσοκομεία να το βγάζουν από το μυαλό τους.
Αν ήταν εδώ ο "παλιός" Αναστάσιος Θεοδωρίδης ίσως βοηθούσε!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τώρα που τα βλέπω καλύτερα, είναι όλα έγγραφα από το Αγλ. Κυριακού. Γιατί δεν κάνεις μια βόλτα από εκεί (αν μπορείς φυσικά) και να ζητήσεις το έγγραφο του υπουργείου ή πες στο γραφείο προσωπικού του δικού σου νοσοκομείου να επικοινωνήσει με το δικό τους.

ΑΡΗΣ:
Νόμος 3580/2007, άρθρο 21, παρ.4.

4. Η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του
ν.1609/1986 (ΦΕΚ 86 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με την
παράγραφο 6 του άρθρου 28 του ν. 2646/1998 (ΦΕΚ 236
Α΄), αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Ιατροί που ειδικεύονται στα νοσοκομεία της χώρας
μπορούν κατόπιν σχετικής αίτησής τους, που εγκρίνεται
από τον Διοικητή ή Πρόεδρο του οικείου νοσοκομείου,
να παραμένουν σε αυτό και μετά τη λήξη της σύμβασής
τους με το νοσοκομείο με τις ίδιες αποδοχές μέχρι την
υπογραφή της σύμβασης από τον επόμενο ιατρό που