Γενικά > Γενική συζήτηση

Λογισμικό για ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς - τί προτείνετε;

<< < (3/4) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα δουλέψω χωρίς ποντίκι μου φαίνεται και εύκολο και είμαι εξοικειωμένη με αυτό, λόγω του οτι έχω δουλέψει ως στατιστικολόγος σε ομάδα βόλλευ για 1 χρόνο, όπου έπρεπε γρήγορα να περνάω δεδομένα στο πρόγραμμα κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού με συνδυασμό πλήκτρων και φυσικά δεν είχα καν μαζί μου ποντίκι.

Για τον η/υ σκεφτόμουν να έχω μαζί μου laptop (αυτο που λέγαμε με τη φορητότητα του φακέλου στα 4 χωρια...). Εχει επίσης το πλεονέκτημα ότι σε διακοπή ρεύματος ή πτώση τάσης δουλεύει με τη μπαταρία. Για το διπλό δίσκο όπου θα γίνεται αυτόματα και ταυτόχρονα back-up, νομίζω πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας εξωτερικός σκληρός, που θα βοηθάει στο να μεταφέρω εύκολα και τα δεδομένα αν χρειαστεί.

Τα υπόλοιπα που αναφέρετε και αφορούν το πρόγραμμα θα πρέπει να τα ...δω, μιας και πρακτικά δεν έχω δοκιμάσει κάποιο λογισμικό.
Το θέμα είναι, μπορείτε να προτείνετε απο πιο λογισμικό να αρχίσω?  ???

--- Τέλος παράθεσης ---

Εάν έχεις laptop η χρήση του πληκτρολογίου είναι λίγο πιο δύσκολη αλλά για λεπτά γυναικεία δάκτυλα είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Θα είναι δύσχρηστη η χρήση διπλού δίσκου για mirroring, απλά κάνε backup κάθε μέρα.

Για πρόγραμμα θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ότι έχεις διαθέσιμο και μπορείς να κάνεις εξαγωγή των δεδομένων όποτε το θελήσεις.
Πρόγραμμα που δεν το κάνει αυτό ή δεν έχεις πρόσβαση στη βάση δεδομένων του, μην ασχοληθείς ποτέ.
Δες κατ αρχήν σε χρήση μια-δυο μέρες να δεις πως πάει. Απόφυγε να αγοράσεις πρόγραμμα για αρχή.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τα περνάς όλα αυτά που θέλεις για κάθε ασθενή.

maddoctor:
Για να μπορέσεις να φτιάξεις ένα ηλεκτρονικό Φάκελο Ασθενών, θα πρέπει είτε να πας σε κάποια έτοιμη ιδέα που δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να σε εξυπηρετήσει τελικά ή να κάτσεις να τον φτιάξεις μόνος σου στο χαρτί και μετά με την βοήθεια κάποιου κουμπιουτερά να φτιάξεις κάτι. Είναι εύκολο, με λίγες γνώσεις να φτιάξεις κάτι σε access. Κάτι τέτοιο ξεκινήσαμε εγώ με ένα συνάδελφο στο αγροτικό και αυτή την στιγμή τρέχει το πρόγραμμα σε όλα τα ΠΙ του νομού Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Μαρία Χόρτη:
Εχω φτιάξει κάτι απλό σε Access και κρατάω τον ιατρικό φάκελο των συγγενων μου εκει δοκιμαστικά αλλά φαντάζομαι ότι το δικό σας θα ειναι σίγουρα καλύτερο. Μόλις στήσω λίγο τον η/υ μου, γιατι προσφατα τον εκανα format θα τρέξω τη δοκιμαστική σας έκδοση και βλέπουμε.

Θα προτιμούσα πάντως ένα πρόγραμμα βασισμένο σε SQL, νομίζω πως ειναι πιο σταθερή, έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και γενικά περισσοτερα πλεονεκτήματα.

neurodoc:
Γεια σας! Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το mypatients? Έχω κάποια προβλήματα στη χρήση του (μου ζητάει password στο root αλλά αυτό δεν ξέρω πού βρίσκεται). Ευχαριστώ!

Argirios Argiriou:
Δείτε λίγο το:   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος       (oemr = open electronic medical record ).

Είναι δωρεάν. Πρόκειται για open source software ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος )
Δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος αλλά ένας φίλος ιδιώτης Νευρολόγος που το χρησιμοποιεί (και μάλιστα το έχει μεταφράσει στην Ελληνική) είναι ευχαριστημένος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση