Γενικά > Γενική συζήτηση

Λογισμικό για ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς - τί προτείνετε;

<< < (2/4) > >>

Μαρία Χόρτη:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνεπώς πες πόση ώρα έχεις για κάθε ασθενή για να περάσεις όλα αυτά που θέλεις....;


--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια την ώρα που θα έχω για κάθε ασθενή μιας και δεν ειμαι ακόμη τοποθετημένη σε ΠΙ ώστε να γνωρίζω τι πληθυσμό ευθύνης έχω. :-\
Απο την εμπειρία μου στο αγροτικό και το 10μηνο στο ΚΥ μπορώ να πω πως ο διαθέσιμος χρόνος ποικίλλει κατά πολύ ανάλογα με την ημέρα, την ώρα και άλλες ...περίεργες συναστρίες (πχ κάθε Παρασκευή έχει λαική, οπότε αφού κατεβαίνω εκει απο τα γυρω χωριά, πάω και στο γιατρο να γράψω τα φαρμακάκια μου). Τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα δε, γινόταν ένας χαμός για να γράψουν όλοι τα φάρμακά τους λες και είχε προανναγγελθει πόλεμος! Τις υπόλοιπες μέρες όμως, και ιδίως μετά τις 12 το μεσημέρι υπήρχε αρκετός χρόνος να περάσω δεδομένα.

Για την ώρα που θα χρειάζομαι για να περάσω όλα αυτά τα στοιχεία δεν μπορώ να είμαι σίγουρη, πάντως όπως το περιγράφετε σίγουρα τη διπλάσια/τριπλάσια απο εσάς, ειδικά στην αρχή μέχρι να εξοικειωθώ με το περιβάλλον του προγράμματος.

Ας πάρουμε όμως την περίπτωση που έχω ένα ΠΙ με συνολικό πληθ. ευθύνης 1500 κατοίκους και όλη την καλή διάθεση να ασχοληθώ. Κι έστω ότι ξεκινάω όπως ειπατε, κρατώντας τα μπλε χαρτάκια. Ε, τι στο καλό, δεν θα τα καταφερω κάποια στιγμή να κρατάω έναν τέτοιο φάκελο?

Δ. Κουναλάκης:
Έχω εμπειρία από συναδέλφους που με πληθυσμό 1500 δεν τα κατάφερε (έλειψε η θέληση όταν μονιμοποιήθηκε) και με πληθυσμό 12000 που τα κατάφερε με την βοήθεια και μιας νοσηλευτριας να τηρεί φάκελο για χρόνια νοσήματα και φάρμακα.
Συνεπώς, ο πρώτος παράγοντας επιτυχίας είναι η θέληση και νομίζω ότι την έχετε.

Πάμε σε πιο πρακτικά θέματα λοιπόν:
Τεχνικό επίπεδο:
α) Καλό είναι το όποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήσεις να το δοκιμάσεις λίγο πρώτα. Σημαντικά στοιχεία που θα τα βρεις άκρως απαραίτητα μετά τον πρώτο μήνα χρήσης, και επιμένω σε αυτό, είναι να μπορείς να το δουλέψεις πλήρως χωρίς ποντίκι. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά δικές μετρήσεις με χρονόμετρο έδειξαν ότι το ποντίκι είναι πιο φιλικό αλλά απαιτεί διπλάσιο χρόνο χρήσης από ότι το πληκτρολόγιο σε πρόγραμμα που υποστηρίζει χρήση με πληκτρολόγιο. Να σου δώσω ένα παράδειγμα τι εννοώ: Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις το word στην ελληνική γλώσσα: Εάν πατήσεις το πλήκτρο alt μαζί με το πλήκτρο "Μ" θα δεις να σου εμφανίζεται το μενού "Μορφή" και εάν αμέσως κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Alt πατήσεις το πλήκτρο "Η" θα σου βγει το παράθυρο "στηλοθέτες". Εάν χρησιμοποιείς καθημερινά ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε σωστά το user interface του μαθαίνεις σε ένα μήνα τους συνδυασμούς και τις ακολουθίες πλήκτρο (ειδικά εάν ο σχεδιαστής ακολουθεί μια λογική σκέψη) και τότε η χρήση του προγράμματος γίνεται τόσο γρήγορα που όποιος κάθεται δίπλα σου αδυνατεί να παρακολουθήσει τι κάνεις. Εϊναι ειλικρινά πιο γρήγορα από το να γράφεις με το χέρι. Αυτά σου τα λέω από πείρα γιατί κάθισα, τα σχεδίασα, τα δοκίμασα και τα χρονομέτρησα. Τώρα εάν θα βρεις τέτοιο πρόγραμμα δεν ξέρω. Οι περισσότεροι προγραμματιστές και λογισμικά είναι σε πρωτόγονο στάδιο και δηλώνουν και αυθεντίες που δεν μπορείς να τους πας κόντρα.

β) Το λογισμικό σου πρέπει να αυτοματοποιεί πολλά πράγματα. πχ δεν θα πρέπει να το περιμένεις να σκανάρει ένα αποτέλεσμα εξέτασης, πρέπει να του δίνεις την εντολή και να μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το πρόγραμμα για άλλη δουλειά. Αντίστοιχα, ο scanner σου πρέπει να είναι σφαίρα. Προσωπικά, έχω καλή εμπειρία με τους HP των 40-80 ευρώ.

γ) Ο Η/Υ πρέπει να έχει διπλό δίσκο και να κάνει mirror τα δεδομένα συνεχώς (Δύο όμοιοι δίσκοι που έχουν ακριβώς τα ίδια δεδομένα και οι δύο) ώστε εάν από μεταβολές της τάσης του ρεύματος (το UPS δεν σε σώζει πάντα) ή άλλο λόγο να μην χάσεις τα δεδομένα σου.

δ) Το λογισμικό σου πρέπει να μπορεί να δέχεται πολλά είδη δεδομένων από φωτογραφίες έως pdf και όσο το δυνατόν αυτόματα. Πχ θα μπορούσε ότι εγράφεται σε ένα επιλεγμένο φάκελο στο δίσκο, αυτόματα να το εισάγει στον ανοικτό ασθενή ρωτώντας σε φυσικά με μια απλή ερώτηση.

Κουράστικα για την ώρα.... Δες αυτό με το WORD για να καταλάβεις τι εννοώ και τα λέμε αργότερα.

Μαρία Χόρτη:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και πραγματικά το εκτιμώ πολύ που με βοηθάτε.

Να δουλέψω χωρίς ποντίκι μου φαίνεται και εύκολο και είμαι εξοικειωμένη με αυτό, λόγω του οτι έχω δουλέψει ως στατιστικολόγος σε ομάδα βόλλευ για 1 χρόνο, όπου έπρεπε γρήγορα να περνάω δεδομένα στο πρόγραμμα κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού με συνδυασμό πλήκτρων και φυσικά δεν είχα καν μαζί μου ποντίκι.

Για τον η/υ σκεφτόμουν να έχω μαζί μου laptop (αυτο που λέγαμε με τη φορητότητα του φακέλου στα 4 χωρια...). Εχει επίσης το πλεονέκτημα ότι σε διακοπή ρεύματος ή πτώση τάσης δουλεύει με τη μπαταρία. Για το διπλό δίσκο όπου θα γίνεται αυτόματα και ταυτόχρονα back-up, νομίζω πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας εξωτερικός σκληρός, που θα βοηθάει στο να μεταφέρω εύκολα και τα δεδομένα αν χρειαστεί.

Τα υπόλοιπα που αναφέρετε και αφορούν το πρόγραμμα θα πρέπει να τα ...δω, μιας και πρακτικά δεν έχω δοκιμάσει κάποιο λογισμικό.
Το θέμα είναι, μπορείτε να προτείνετε απο πιο λογισμικό να αρχίσω?  ???

Raptor:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Koterakis:
.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση