Αντιγράφω ανάρτηση συναδέλφου ιδιώτη Γενικού Ιατρού σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 07/07/2023 και την αναδημοσιεύω και εδώ, γιατί ισχύει 100% και για την περίπτωσή μου. Αν δεν ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος θα ήμουν και εγώ αναγκασμένος να πάρω τον δρόμο της ξενητιάς.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ποιος έσπασε το μονοπώλιο που κάποιοι αγωνίστηκαν με νύχια και με δόντια να μην σπάσει:
Ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλλον αποχωρεί από την πολιτική και θα κριθεί για τις πολιτικές του δραστηριότητες συνολικά-σε μένα όμως επέτρεψε να παραμείνω στην Ελλάδα, έστω με αρχικά 80 επισκέψεις των 20 ευρώ και μετά 200 των 10 ευρώ, αλλά και πολλούς άλλους σπάζοντας το μονοπώλειο του ΙΚΑ (τότε είχα σύμβαση με το ΝΑΤ)-αν όχι η μοίρα μου θάταν στη Γλασκώβη ή στο Ντουμπάϊ που είχα βρεί δουλειά. Τον ευχαριστώ για τη συμβολή του στην τότε μεταρρύθμιση από την οποία ωφελήθηκα προσωπικά όπως και άλλοι συνάδελφοι συμβεβλημένοι.
Να μην το ξεχάσουμε αυτό, αλλά να μην ξεχάσουμε και άλλα πράγματα όμως... πχ τα "επιχειρήματα" του κ. Λοβέρδου ότι οι γιατροί δουλεύουν για τον ΟΑΕΕ για ένα χιλιάρικο, γιατί να πάρουν παραπάνω από τον ΕΟΠΥΥ - αποκρύπτωντας ότι το χιλιάρικο αφορούσε μόνο σε 1 ταμείο ενώ οι γιατροί έπαιρναν και άλλα ποσά από άλλα ταμεία. Και άλλα πολλά... Επίσης μπορεί να "βοήθησε" κάποιους να μείνουν, αλλά σίγουρα δεν βοήθησε τους επόμενους. Ο ΕΟΠΥΥ από τότε ήταν κλειστός για νεότερους συναδέλφους και πάντα λειτουργούσε ο εκβιασμός "ή μπαίνεις τώρα ή μένεις έξω για πάντα". Και βέβαια για όσους είτε αποκτουσαν ειδικότητα μετά τις προθεσμίες είτε άλλαζαν γνώμη στην πορεία... bad luck!
Επομένως το "μονοπώλιο" δεν το έσπασε για το καλό μας, αλλά για να μην τον φάνε ζωντανό οι ασφαλισμένοι. Ήταν δήθεν προς όφελός μας αρχικά (με το 20αρικο των 80 επισκέψεων), που όμως μετά έγινε 10ρικο κτλ αλλά στην πραγματικότητα εξευτέλισε την ιατρική αμοιβή και λειτούργησε με τον παραδοσιακό τρόπο του διαίρει και βασίλευε.
Υποτίθεται ότι οι κυβερνήσεις είναι κυβερνήσεις όλων των ελλήνων. Όμως έχουμε δει ότι οι γιατροί είναι πάντα ο σάκος του μποξ για τις κυβερνήσεις, ενώ άλλοι επαγγελματίες δεν θίγονται ανάλογα, πχ βλέπε αμοιβές φυσιοθεραπευτών, βλέπε αεροθεραπείες κτλ. Και ο κ. Λοβέρδος δεν θεωρώ ότι λειτούργησε διαφορετικά...