Γενικά > Νομικά θέματα
Εξέλιξη επιμελητή Α σε Διευθυντή
Όμηρος:
Αγαπητέ iceman, στο εδάφιο η της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του νόμου 3868/2010 αναφέρεται επί λέξη:
" η. Οι επικουρικοί ιατροί κατά το χρόνο απασχόλησής τους για κάλυψη εκτάκτων αναγκών είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ο χρόνος που υπηρετεί ο ιατρός ως επικουρικός, προσμετράται ως προϋπηρεσία στις κρίσεις για την κατάληψη θέσης ιατρών Ε.Σ.Υ., καθώς και σε κάθε περαιτέρω εξέλιξή του στο Ε.Σ.Υ.."
Αυτό πιστεύω σημαίνει πως ο νομοθέτης ήθελε να μην χαθεί ο χρόνος σε επικουρικό αν ο γιατρός τελικά καταλάβει απευθείας μία θέση επιμελητή Α΄, αλλά να συνυπολογιστεί. Αλλιώς θα αναφερόταν πως ο χρόνος επικουρικού προσμετράται μόνο για εξέλιξη από Β΄σε Α΄και όχι για ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΕΛΙΞΗ.
Έτσι λοιπόν ο συνάδελφος που υπηρέτησε 5 χρόνια ως επικουρικός και κατόπιν κατέλαβε θέση επιμελητή Α΄ δύναται κατά την γνώμη μου να χρησιμοποιήσει το χρόνο αυτόν για την εξέλιξή του στο επόμενο βαθμό (δηλαδή για να συμπληρώσει τα 8 χρόνια σε θέση Α΄που απαιτούνται για εξέλιξη σε βαθμό Διευθυντή). Για το χρόνο υπηρεσίας υπαίθρου , νομίζω πως δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς την προσμέτρησή του (παρ. 2 του άρθρου 28 του Ν. 4025/2011: "Ο χρόνος υπηρεσίας των ειδικευμένων ιατρών του Ε.Σ.Υ., που διανύθηκε σε Νοσοκομεία, Κέντρο Υγείας ή Περιφερειακό Ιατρείο ή Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, για την εκπλήρωση των καθηκόντων ιατρού υπόχρεου υπηρεσίας υπαίθρου, προσμετράται ως χρόνος προϋπηρεσίας για την επιστημονική εξέλιξη τους.").
Αν δεν συμφωνείτε με τα ανωτέρω, πότε κατά τη γνώμη σας έχει δικαίωμα αξιολόγησης ο συνάδελφος nmourgias για εξέλιξη στον επόμενο βαθμό? Όταν κλείσει 8 χρόνια διορισμένος ως επιμελητής Α'?
nmourgias:
Ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφο Όμηρο.
iceman:
Σημασια δεν εχουν οι προσωπικες εκτιμησεις και "ερμηνειες"
Ειμαι σιγουρος οτι το γραφειο προσωπικου εχει ενημερωσει πως ο συναδελφος μπορει να κανει αιτηση για Διευθυντης ειτε οταν κλεισει 8 χρονια ως Επιμελητης Α ειτε οταν κλεισει 15 χρονια στο ΕΣΥ (μετρανε επικουρικα, αγροτικα κτλ) απο τα οποια τα 5 ως επιμελητης Α. Στην περιπτωση του δηλαδη σε 6 χρονια (περιπτωση Α)
Εφοσον διαφωνει με τη παγια αυτη ερμηνεια μπορει να διεκδικησει δικαστικα κατι αλλο.
nmourgias:
Δεν ενημερώνει κανεις και κανένα γραφείο προσωπικού.
nmourgias:
Έχει ο θεός. Ας είμαστε καλά.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση