Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Διακομιδές ασθενών

<< < (8/111) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Στο παλιό το Φόρουμ, δηλαδή στο κλειστό, δηλαδή σ' αυτό που κατέβασε ρολά και δε λέει ν' ανοίξει, είχα εκφράσει τις απόψεις μου για τη μουσική που πρέπει να παίζει το CD player (λέμε τώρα) του ασθενοφόρου στις διακομιδές, για τις τύπου Pimp my Ride βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στα ασθενοφόρα, αλλά και για την αγωνία του διακομιστή κατά τη διάρκεια της διακομιδής.
Συμφωνώ με την vasiliki.

Διακομιστές όλης της Ελλαδάρας, να ενωθούμε!

Πατρωνάκης Μάνος:
 Το ακόλουθο άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου το 2007.

timex:
Ωραίααααα...
Τα διάβασα όλα και δεν κατάλαβα τίποτα!
Προχθές έκανα μια διακομιδή(γυναίκα, ετων 23, φαρμακευτική δηλητηρίαση)
Πήρε τηλ.το ΕΚΑΒ και είπε να πάμε.
Φυσικά πήγε ο αγροτικός(εγώ).
Πήγαμε σε ένα χωρίο στη μέση του πουθενά.
Σε ένα σπίτι στη μέση του πουθενά(πάλι καλά που ήταν ένας παππούς και μας περίμενε στο δρόμο να μας δείξει το σπίτι, που όπως είπε ήταν δυο βήματα. Βήματα γίγαντα βέβαια, γιατί με το ασθενοφόρο κάναμε να φτάσουμε 10 λεπτά!!!)
Μπαίνω στο σπίτι, η κοπέλα σε λήθαργο και ο σύντροφός της με Παρκινσον!!
Ο παππους ετών 90φεύγα.
Αλλά σπίτια εκει γύρω γιοκ.
Οπότε άρχισα να τραγουδάω...και ο κλήρος πέφτει σε εμένα και ο κλήρος πέφτει σε εμένα... (κλαψ)
Πηγαίνει ο οδηγός και φέρνει το φορείο.
Οκ, τη βάζουμε πάνω...
Σήκωσε, μου λέει ο οδηγός.
Πάω να σηκώσω το φορείο ,ΑΣΗΚΩΤΟ!
Του λέω δε γίνεται. Είναι βαρύ. Να πάρουμε στο καφενείο του χωριού να έρθει κάποιος να βοηθήσει.
Αλλά ποιος θα ήταν στο καφενείο ,στις 2 τα ξημερώματα;
ΚΑΝΕΙΣ
Έτσι πήρα τη μεγάλη απόφαση.
Μου εξήγησε ο οδηγός , ότι έπρεπε να πιάσω το φορείο διαφορετικά και έτσι καταφέραμε να το πάμε μέχρι τη σκάλα.
Εκεί κάναμε την πρώτη στάση.
Προσφέρθηκε ο παππούς και ο σύντροφός της να βοηθήσουν στο ανέβασμα της σκάλας.
οκ λέμε
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε....
Ο μεν παππούς δύναμη γιοκ.
Ο μεν σύντροφος ήταν ψηλός, αρκετά δυνατός αλλά κουνιόταν !
Το αποτέλεσμα ήταν να γύρει δυο φορές το φορείο και παραλίγο να μας πέσει κάτω!(ευτυχώς την είχε δέσει ο οδηγός)
Αφού καταφέραμε και τα σκαλιά μετά ήταν εύκολο.
Σήκωσαμε το φορείο και το σύραμε μέχρι το ασθενοφόρο.

Όταν σπούδαζα ιατρική δεν περίμενα ποτέ να κάνω τέτοιο πράγμα.
Βέβαια στην περιοχή που είμαι ,έχουν γίνει και χειρότερα.
Αγροτικοί να κατεβαίνουν χαράδρες και να μεταφέρουν ασθενείς κτλ.

Ήταν η πιο ενδιαφέρουσα διακομιδή που έχω κάνει αλλά και η πιο κουραστική και σιχαμερή( δε σας λέω μέσα από που περάσαμε)

Και δε φτάνει που ήταν η δεύτερη διακομιδή που έκανα εκείνη την ημέρα, γυρίζω πίσω μετά απο 5 ώρες και,και τι βλέπω;
Ο γενικός δεν είχε κουνηθεί καν από τον καναπέ!!
Δεν είχε καν αλλάξει στάση!
Ο καναπές είχε πάρει τη μορφή του σώματός του!

Αλλά τι λέω...εδώ άλλες φορές δε σηκώνεται να ανάψει τα φώτα από το ΚΥ και κυκλοφορούμε μετά με τους φακούς για να βρούμε τους διακόπτες.

Κατά τα άλλα είναι καλός γιατρός, συζητήσιμος και πλακατζής!
Όμως την επόμενη διακομιδή θα την κάνει εκείνος, γιατί απλούστατα θα επικαλεστώ μη επάρκεια γνώσεων και ας λέει ότι θέλει.

Πείτε μου...σε ποια άλλη χώρα είναι τόσο συναρπαστική η ζωή των ιατρών;
Ε;
Σε ποια;;

timex:
Αν κάποιος μπορεί να μου απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα θα του είμαι ευγνώμων

Πρέπει πάντα το περιστατικό να συνοδεύεται απο γιατρο;
Αν ναι, βασει ποιου φεκ;

Επίσης, τις διακομιδές βάσει νόμου πρέπει να τις κάνει ο αγροτικός ή ο γενικός ιατρός;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αγαπητή συνάδελφε,
η περιγραφή είναι γλαφυρότατη και σίγουρα σε πολλούς από εμάς θυμίζει περιστατικά που βιώσαμε και βιώνουμε κατά την άσκηση της ιατρικής στην επαρχία. (και ύστερα υπάρχουν κάποιες νοσοκομειακές ειδικότητες που αυτοχαρακτηρίζονται «μάχιμες». Τέλος πάντων…)
Θεωρώ όμως λάθος να επικεντρώνεις τα βέλη σου στη συμπεριφορά του γενικού γιατρού που εφημέρευε μαζί σου στο Κ.Υ.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στις αδυναμίες του συστήματος διακομιδών που βαφτίζει το γιατρό συνοδηγό (μερικές φορές και οδηγό…ναι ναι έχει γίνει κι αυτό), τραυματιοφορέα και διασώστη.
Θα σου θέσω μερικά ερωτήματα για να δεις ότι ίσως έχεις άδικο στο να κατηγορείς το γενικό γιατρό:
1.   Θα άλλαζε κάτι αν ο εφημερεύων αγροτικός ήταν ένας άντρας ρωμαλέος με αγαπημένο snack το αμινοξύ L-τυροσίνη (κατά προτίμηση εισαγωγής από την Κίνα);
2.   Θα άλλαζε κάτι αν ο εφημερεύων γενικός γιατρός ήταν μια γυναίκα με ύψος 1,50 (ψηλά, ψηλά) και ζύγιζε 50 κιλά; (βαριά, βαριά);
3.   Αν είχε πάει στο περιστατικό που περιγράφεις ο γενικός γιατρός, εσύ θα έμενες μόνη στο Κ.Υ., χωρίς ασθενοφόρο, στην καλύτερη περίπτωση με 1 νοσηλευτή και χωρίς άμεση κάλυψη από ειδικευμένο γιατρό. Θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις κάθε βαρύτητας περιστατικό που θα προέκυπτε στο μεσοδιάστημα αυτό; (Χωρίς να θέλω να υπαινιχθώ κάτι για τις γνώσεις και τις ικανότητές σου. Όμως βλέπεις ότι η ίδια επικαλείσαι το επιχείρημα αυτό για την «αποφυγή» της επόμενης διακομιδής. Θεωρείς ότι δεν μπορείς να μεταβείς στο συγκεκριμένο περιστατικό λόγω μη επάρκειας γνώσεων, όμως θεωρείς ότι μπορείς να μείνεις μόνη σε ένα Κ.Υ. και να αντιμετωπίσεις κάθε περιστατικό που θα’ ρθει στο μεσοδιάστημα της απουσίας γενικού γιατρού και ασθενοφόρου.)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση