Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Διακομιδές ασθενών

<< < (9/111) > >>

timex:
Αγαπητέ συνάδελφε,
επειδή σε λίγο καιρό ξεκινάω ειδικότητα γενικής ιατρικής καταλαβαίνω τη θέση σου , και τη θέση που θα βρεθώ και εγώ μετά από 4 χρόνια.

Εκείνο που θέλω να πω είναι, ότι δεν κατηγορώ το γενικό γιατρό γιατί δεν έκανε ο ίδιος τη διακομιδή αλλά γιατί "του τα έχω μαζεμένα" και από άλλα πράγματα.
Τέλος πάντων.
Ίσως να έχεις και δίκιο. Θα πρεπε να στρέψω τα βέλη μου αλλού. Στους ανεύθυνους υπεύθυνους!
Αλλά να σε ρωτήσω κάτι;
Εκείνη την ημέρα έτυχαν 2 διακομιδές. Μια το πρωί και μια το βράδυ.
Αν τύχαιναν 4 , ποιος θα τις έκανε; Όλες εγώ;;;;
Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω...

Και κάτι άλλο, επικαλούμαι το επιχείρημα για την αποφυγή της διακομιδής όταν βλέπω ότι ο άλλος έχει όλα και όλους γραμμένα να μη πω που.
Και τα περιστατικά που θα έρθουν στο μεσοδιάστημα , θα τα αντιμετωπίσω όπως τα αντιμετωπίζω σχεδόν ένα χρόνο τώρα ,όταν εφημερεύω με άλλο αγροτικό .
Ύστερα ο Θεός φυλάει τον αγροτικό ιατρό.
Τον γενικό ιατρό τον φυλάει;
 ;D

kefalidisg:
  Πόσες διακομιδές είπες έκανες; 2; και για τι αποστάσεις μιλάμε 40 50 χιλιόμετρα; και αυτό ήταν πρόβλημα; πέρυσι εβρισκόμενος στην 10μηνη  μου στο ΚΥ μου έτυχαν σε εφημερία 5 διακομιδές και μάλιστα 150 με 200 χιλιόμετρα έκαστη, για να μην αναφερθώ στο ότι όλες ήταν για βαριά περιστατικά. Θα πρέπει να το δεις σαν εκπαιδευτική εμπειρία γιατί αλλιώς άστα να πάνε, θα τρελαθείς.
 Εδώ μιλάμε για ιστορίες τρέλας που όμως δεν προβλέπω να τελειώνουν. Ξέρεις όλοι αυτοί οι παλιοί γενικοί και παθολόγοι που βρίσκονται στο ΕΣΥ εδώ και χρόνια δύσκολα θα κάνουν πράγματα που ποτέ δεν έκαναν. Σε λίγο ξεκινώ να δουλέψω στο ίδιο ΚΥ ως ειδικός πια και οι αγροτικοί τελειώνουν. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει σε λίγο όπου οι μαύροι θα είναι δυσεύρετοι και στις εφημερείες  ίσως να είμαστε 2 ειδικοί;  θα με ''αναγκάζουν'' να κάνω εγώ τις διακομιδές; δύσκολα μπορώ να το δεχτώ  διότι πια το ΚΥ δεν θα μένει ακάλυπτο από ειδικό αφού και εγώ πληρώ αυτά τα κρητήρια. Όσο λοιπόν δεν δημιουργούνται σταθμοί του ΕΚΑΒ και το κατάλληλο νομικό πλαίσιο που να τα προβλέπει αυτά η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη και το κακό είναι πως για τις παραλήψεις του συστήματος θα μαλώνουμε οι γιατροί μεταξύ μας. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα ΚΥ σημασία δεν δίνουν σημασία. Ζήτησα κάποτε από τον τραυματιοφορέα να με συνοδέψει σε εφημερία μου με το ασθενοφόρο ώστε να με βοηθήσει να σηκώσουμε έναν άρρωστο. Η απαντησή του ήταν αρνητική  διότι η θέση του δεν είναι στο ασθενοφόρο και όταν του είπα ότι ούτε και η δική μου είναι μου απάντησε πως εγώ είμαι ο γιατρός λες και εγώ ήμουν ο  ''μαύρος''. Δηλαδή μέχρι και οι απλοί τραυματιοφορείς έχουν μεγαλύτερη αξία στο σύστημα (άσε που πληρώνονται και καλύτερα, παίρνουν και ρεπό κλπ).

timex:
Για τις ίδιες αποστάσεις μιλάμε.
Γύρω στα 200 χιλιόμετρα σε δρόμο μόνο με στροφές που ακόμη και 2 primperan να πάρεις δε σου κάνουν τίποτα.
Πήγαινε έλα συνολικά 5 ώρες και ,με το ασθενοφόρο.
Και δε μιλάμε για παλιό ειδικό-γενικό γιατρό, αλλά για νέο, με προυπηρεσία 2 ετών.
Τεσπα.
Τι να λέμε τώρα...!

kefalidisg:
 Υπομονή λοιπόν, εγώ μπορώ να σε καταλάβω, και το χειρότερο είναι ότι όταν ξημερώνει πάλι από την αρχή!!
 Θα συμφωνήσω με τον συνάδερφο Διαμαντή ότι ο ειδικός σου δεν μπορεί να αφήσει το ΚΥ ακάλυπτο και γι' αυτο δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα, έτσι θα είσαι αναγκασμένη να την βγάζεις πάνω στο ασθενοφόρο. Να εύχεσαι να μην συμβαίνει τίποτα κακό στις εφημερίες σου ώστε να περνούν χωρίς πρόβλημα γιατί άλλη λύση δεν βλέπω όσο δεν αλλάζει το ισχύον σύστημα. Δυστυχώς!!!!!!!

esrgp:
Συνάδελφοι θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα σχετικά με τα όσα αναφέρετε. Ο γιατρός που εφημερεύει στο ΚΥ, οποιουδήποτε βαθμού κι αν είναι, από αγροτικός μέχρι επιμελητής, είναι υποχρεωμένος να συνοδεύσει ασθενή στο νοσοκομείο εφόσον στη βάρδια υπάρχει ασθενοφόρο; Γιατί για το θέμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ έχει απόλυτο δίκιο ο κ.Κουναλάκης στο ότι δεν είναι αναγκασμένος κανένας γιατρός που δεν ανήκει στο ΕΚΑΒ να διακομίσει περιστατικό. Ωστόσο τι γίνεται όταν το ασθενοφόρο είναι του ΚΥ και έχει οδηγός βάρδια; Είναι υποχρεωμένος ο εφημερεύων να κάνει διακομιδή και αν ναι σε ποιες περιπτώσεις; Πχ έρχεται περιστατικό στο ΚΥ το οποίο κρίνω ότι χρειάζεται διακομιδή στο νοσοκομείο, είναι υποχρεωμένος ο εφημερεύων να μπει στο ασθενοφόρο; Άλλο παράδειγμα, δέχεται κλήση ο οδηγός από το ΕΚΑΒ για περιστατικό στην περιοχή ευθύνης του ΚΥ. Είναι υποχρεωμένος ο εφημερεύων στο ΚΥ να πάει μαζί; Να σημειωθεί ότι εκεί όπου εργάζομαι υπάρχει μόνο ένας εφημερεύων επιμελητής (χωρίς αγροτικό γιατρό μαζί) σε ενεργή εφημερία και ο δεύτερος εφημερεύων είναι σε ετοιμότητα, επομένως σχεδόν 1 ώρα μακριά, στο σπίτι του.Είναι σημαντικό λοιπόν για εμάς να ενημερωθούμε κ.Κουναλάκη και κ.Μιχάλη για το ισχύον νομικό καθεστώς αφού η κατάσταση είναι δυνητικά επικίνδυνη όταν εφημερεύουμε.Αν μπορείτε να βοηθήσετε με διευκρινίσεις πάνω στα δύο παραδείγματα που σας ανέφερα θα ήταν πολύ χρήσιμο για εμάς!  :) 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση