Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Διακομιδές ασθενών
EzeΤΡΟΛ:
Αντίθετα, εγώ βρίσκω την παραλλήληση πολύ πετυχημένη.
Επίσης, το ποιός θα συνοδέψει μπορεί να κριθεί με αγώνα σούμο, δηλαδή ποιός γιατρός θα καταφέρει να σπρώξει τον άλλον μέσα στο ασθενοφόρο.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Επειδή ο παραλληλισμός με τους βαθμούς στο στρατό ξένισε, και ίσως δίκαια, το συνάδελφο kefalidisg ας δούμε την παρακάτω αντιστοιχία που είναι και πιο «αγαπάτε αλλήλους». Παρατηρήστε ότι τα νούμερα κατά διαβολικό (φτου κακά) τρόπο ταιριάζουν σχεδόν απόλυτα. Βέβαια απουσιάζει ο αντίστοιχος βαθμός του ειδικευόμενου στην εκκλησιαστική ιεραρχία. Ίσως με όσα τραβάνε οι ειδικευόμενοι να ταίριαζε ο δόκιμος διάκονος ή ο νεωκόρος.
- Έχετε την ευγενήν καλοσύνην να συνοδεύσετε ταύτην την διακομιδήν, εν ΕΣΥ αδελφέ;
- Μετά χαράς, Άγιε Πατέρα!
ΒΑΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
Διευθυντής 1.611 €
Επιμελητής Α' 1.381 €
Επιμελητής Β' 1.151 €
Επιμελητής Γ' και Ειδικευόμενος 806 €
ΒΑΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
Αρχιεπίσκοπος 1.603 €
Μητροπολίτης και Τιτουλάριος Μητροπολίτης 1.374 €
Τιτουλάριος Επίσκοπος και Βοηθός Επίσκοπος 1.145 €
D-Michalis:
Οι απαντήσει του κ. Κουναλάκη νομίζω ότι καλύπτουν το θέμα ικανοποιητικά.
Μόνο ορισμένες διευκρινήσεις:
1ον: Ο δ/ντης μπορεί να ορίσει πλήρωμα αν το ασθενοφόρο είναι του Κ.Υ.
Όμως, αν το περιστατικό δεν χρίζει συνοδείας ιατρού, κάνει υπέρβαση εξουσίας με το να σε ορίσει. Εκτελείς και αναφέρεσαι, αν διατηρείς την αξιοπρέπειά σου ή εκτελείς και λουφάζεις, αν επιλέξεις την «αποφυγή κρίσεων».
Η επιλογή είναι δική σου.
2ον: Ο "παλαιότερος" και ο "αρχαιότερος" προκύπτουν από την ιεραρχία που υφίσταται στο ΕΣΥ.
Ανώτερος ανά πάσα στιγμή είναι ο έχων μεγαλύτερο βαθμό ΕΣΥ (άρα ο αρχαιότερος ιεραρχικά) ή, αν υπάρχουν περισσότεροι του ενός με ίδιο βαθμό, τότε είναι ο έχων το βαθμό μεγαλύτερο διάστημα (έστω και μία μέρα). Εδώ ισχύει το "παλαιότερος"
Δεν σημαίνει ότι είναι και αντίστοιχο των ικανοτήτων το "παλαιότερος" και "αρχαιότερος", αλλά αυτή είναι η ιεραρχία και ισχύει.
Υ.Γ. Τα περί μισθολογίου θα παρακαλούσα να μην τα συνεχίσουμε εδώ. αν κάποιος σκέφτεται να συνεχίσει το θέμα, ας ανοίξει νέο θέμα στο "εργασία στο Δημόσιο" και οι διαχειριστές θα φροντίσουν να μεταφέρουν εκεί -στη νέα συζήτηση- και όσα σχετικά καταχωρήθηκαν ήδη εδώ.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ζητώ συγγνώμη για την, αταίριαστη για το θέμα, εμμονή στο μισθολόγιο όμως ήθελα να δείξω μέσω αυτού οτι καλώς ή κακώς οι μισθολογικές διαφορές αναφέρονται και σε βαθμολογικές διαφορές. (βέβαια γνωρίζω επιμελητές Γ’ που λόγω μεγάλης προϋπηρεσίας και αυξημένου χρονοεπιδόματος παίρνουν τελικά περισσότερα από επιμελητές Α’).
Σε κάθε υπηρεσία, και στο ΕΣΥ, υπάρχει βαθμολογική ιεραρχία στην οποία πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Δεν είμαστε στρατός σίγουρα, όμως αλλοίμονο αν ο καθένας έκανε ότι γουστάρει. Αν υπάρχει διαφωνία για τις οδηγίες υπάρχουν αρμόδια όργανα αναφοράς και επίλυσης διαφορών. Όμως όπως λέει κι ο κ. Μιχάλης (αν κι αυτό είναι χαρακτηριστική στρατιωτική έκφραση) «εκτελείς και αναφέρεσαι».
Θα παρακαλούσα το διαχειριστή της ενότητας αν κρίνει σκόπιμο να διαγράψει τις αναφορές και τις μισθολογικές συγκρίσεις που ανέφερα παραπάνω.
EzeΤΡΟΛ:
Το χρονίζον πρόβλημα της έλλειψης ΕΚΑΒ στο Νομό μου επικαιροποιήθηκε με τον πιο επιτακτικό τρόπο όταν, την Κυριακή που μας πέρασε, αθλητικός παράγων υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο και άφησε την τελευταία του πνοή σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Το μοιραίο συμβάν έλαβε χώρα όταν ποδοσφαιριστής της ομάδας του, ως άλλος John Terry, απέτυχε να σκοράρει από την άσπρη βούλα και ο παράγων δεν άντεξε τη συγκινησιακή φόρτιση της στιγμής. Επακολούθησε πανδαιμόνιο αφού στο γήπεδο δεν υπήρχε γιατρός (άκουσον, άκουσον) και το ασθενοφόρο κλήθηκε από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, φτάνοντας με την εύλογη για εμάς αλλά αδιανόητη για όλη την υπόλοιπη κοινωνία "καθυστέρηση".
Στις μαραθώνιες τηλεοπτικές εκπομπές που ακολούθησαν, οι τοπικοί γίγαντες της δημοσιογραφίας στηλίτευσαν την απουσία γιατρού από τους αγώνες του Α’ τοπικού πρωταθλήματος, "Λες και ζούμε στην Ταγκανίκα", και αναρωτήθηκαν "Αν πρέπει να θρηνήσουμε και άλλα θύματα για να υπάρχουν επιτέλους αρκετά ασθενοφόρα σε όλα τα γήπεδα" και ακόμη απαίτησαν "Γιατρούς δίπλα στον πολίτη την ώρα που αυτός τους χρειάζεται". Οπωσδήποτε, επαινέθηκε ο ποδοσφαιριστής με σπουδές Νοσηλευτικής που παρείχε "Μαλλάξεις και άλλες πρώτες βοήθειες" στον πάσχοντα, αλλά "Η έκβαση θα ήταν διαφορετική (βεβαίως βεβαίως) εάν στο γήπεδο … υπήρχε γιατρός".
Ομολογώ ότι ακούγοντας τις εμβριθείς αυτές αναλύσεις, φλέρταρα αυτάρεσκα με την ιδέα ότι η κοινωνία -όπως τουλάχιστον εκφράζεται μέσα από τις ειδησεογραφικές εκπομπές- θεωρεί ότι η παρουσία της αφεντιάς μου -ή κάποιου ομολόγου μου- μπορεί ν’ αποτρέψει έναν θάνατο. Σκέφτηκα τί καλά που θα ήταν για τον οικογενειακό μου περίγυρο να ίσχυε κάτι τέτοιο αλλά αν μπορούσα να έχω τέτοιες δυνάμεις, θα είχα τώρα δική μου κλινική και δεν θα εξαρτιώμουν από τα 9.50 ευρώ μιας διακομιδής για να αποσβέσω μέρος της βενζίνης που πληρώνω για να πάω κάθε μέρα στη δουλειά μου. Από την άλλη, ένιωσα ανακούφιση που ακόμη δεν μας ζητάνε "Πιστοποιητικό καταλληλότητας παρακολούθησης κρίσιμου βαθμολογικά αγώνα" ή κάτι παρόμοιο.
Σε ότι αφορά την έκβαση της υπόθεσης με την επέκταση του ΕΚΑΒ στο Νομό μου, πάω στοίχημα 10 διακομιδές ότι το πρόβλημα αυτό:
• θα ξε-επικαιροποιηθεί σε 3-4 ημέρες
• θα επανα-επικαιροποιηθεί στο επόμενο δυσάρεστο συμβάν,
για να ξε-επικαιροποιηθεί αμέσως μετά , κ.ο.κ.
Ούτε λόγος βέβαια για τον ξενυχτισμένο, κακοπληρωμένο, επιστήμονα-είλωτα που πρέπει μονίμως να είναι a picco (έτοιμος να σηκώσει άγκυρα), για συνταγογραφία ή για εξέταση, για επείγον ή για πιστοποιητικό, στο σαλόνι ή στο λιμάνι, στην πλατεία ή στη χαράδρα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση