Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Διακομιδές ασθενών
AnisihosGP:
Tελικά πράγματι έχεις δίκιο ίσως να μην την πληρώναμε το ίδιο καθώς ο παλαιός είχε μεγαλύτερη εμπερία και σε περίπτωση στραβώματος του περιστατικού μεγαλύτερη ευθύνη που το άφησε μόνο. Εγώ εκεί σαν νέος έκρινα σωστά τη σοβαρότητα και γιαυτό επέμεινα να πάει ο έμπειρος. Να που είχα δίκιο άρα φταίει που δεν πήγε.
Όταν λέω χαμηλότερου βαθμού με το καθόλου βαθμό είναι το ίδι όσον αφορά το θέμα μας που είναι οι εντολές.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Έναν τέτοιο συλλογισμό να αναπτύξεις στην επιτροπή που θα διερευνύσει σχετικό στράβωμα του περιστατικού και να είσαι σίγουρος ότι θα.....δικαιωθείς απόλυτα!
kefalidisg:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνάδελφε, έχω την εντύπωση ότι όσα γράφεις αποπνέουν μια δόση ελαφράς ειρωνείας για όσα έγραψα; Αν κάνω λάθος, και δεν κατάλαβα το ύφος όσων γράφεις, ζητώ συγνώμη.
Δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος. (αν και ακόμη και στον παράδεισο υπάρχει ιεραρχία και βαθμοί στου αγγέλους αν θυμάμαι καλά).
Όταν ήσουν αγροτικός ή/και ειδικευόμενος, υποθέτω, συνήθως εκτελούσες τις υποδείξεις των ειδικευμένων. Τώρα, υποθέτω, θα θέλεις οι αγροτικοί και οι ειδικευόμενοι να εφαρμόζουν τις υποδείξεις σου, έτσι δεν είναι;
Γιατί θεωρεί ότι ο τίτλος ειδικότητας πρέπει εξισώνει τους πάντες; Δεν εννοώ ότι όλα πρέπει να γίνονται και να εκτελούνται βάσει ιεραρχίας και βαθμού! Πάντα πρέπει να υπάρχει πνεύμα συναδελφικότητας, συνεργασίας και κατανόησης. Ακόμη όμως κι αν υπάρχει το πνεύμα που ανέφερα και πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχει τότε πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες ιεραρχίας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτά που έγραψα όντως περιείχαν κάποιο είδος ειρωνίας όχι όμως με το περιεχόμενο αυτών που είπατε. Αυτά είναι άκρως διαφωτιστικά και ξεκαθαρίζουν τα ισχύοντα πράγματα!!! Η ειρωνία αναφέρεται στο υπάρχον καθεστώς των διακομιδών στην επαρχία όπου δεν υπάρχει ΕΚΑΒ, θέμα εξάλλου που έχει συζητηθεί σε κάποιο άλλο topic του forum. Άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι με ότι λέτε, πρέπει να αποδεχτώ την υπάρχουσα κατάσταση και να την αντιμετωπίσω με προσοχή και αρκετή υπομονή. Αυτό που κάνατε είναι να μας δώσετε πολύτιμες συμβουλές και εγώ τις αποδέχομαι. Συμφωνώ απολύτως επίσης για όλα αυτά που είπατε περι συναδελφικότητας, φοβάμαι όμως ότι αρχαιότεροι συνάδερφοι που δεν έχουν συνηθίσει να κάνουν ποτέ διακομιδές (και ιδίως ''άλλων'' ειδικοτήτων) δεν θα δείξουν την ίδια συναδερφικότητα πραγματοποιώντας και εκείνοι το μερίδιο των διακομιδών που τους αναλογεί!!
esrgp:
Στο δικό μας ΚΥ έχουμε έναν άνθρωπο κολλημένο με την ιεραρχία και την εξουσία που του δίνει κατά τη γνώμη του ο τίτλος του αναπληρωτή διευθυντή. Σε εφημερία που είχαμε μαζί είχε την απαίτηση ενώ δεν είχαμε ασθενοφόρο σε βάρδια να πάω σε δύο σπίτια για υποτιθέμενα βαριά περιστατικά με το δικό μου όχημα ή με όχημα που θα έστελναν οι συγγενείς. Όταν εγώ αρνήθηκα να εκτελέσω την ...εντολή του ...στρατηγού μπήκα σε...δυσμένεια, την ίδια στιγμή έκανε αναφορά ότι δεν πήγα σε περιστατικά (τα οποία ήταν γνωστοί του τους οποίους έχει συνηθίσει σε επισκέψεις στο σπίτι τόσα χρόνια αλλά απλά βαριόταν να πάει). Έπρεπε να είχα εκτελέσει και μετά να έχω βγει παραπονούμενος; Μα στο στρατό είμαστε; Είμαστε τελικά γιατροί ή όχι; Συγνώμη που το λέω, αλλά σε ιατρικά θέματα όπως είναι το να κρίνω αν κάποιος χρήζει διακομιδής ή αν είναι τόσο επείγον το περιστατικό ώστε να πάω εγώ εκεί, νομίζω ότι πρέπει να μας πέφτει λόγος, αν θέλουμε να λεγόμαστε γιατροί
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφε, θυμάμαι που είχες θέσει το θέμα παλαιότερα. Η περίπτωσή σου έχει την ιδιαιτερότητα ότι έλαβες εντολή να μεταβείς εκεί ή με δικό σου όχημα (καμιά υποχρέωση) ή με όχημα των συγγενών (απαράδεκτο και παράνομο). Στην περίπτωσή σου θα πήγαινα μόνο αν είχα διαβεβαίωση από τους συγγενείς ότι θα πάω στο σπίτι τους (και θα επιστρέψω φυσικά) με μισθωμένο όχημα(ταξί) με δικά τους έξοδα φυσικά. Να οδηγάει ένας άνθρωπος που, υποτίθεται, έχει άδεια μεταφοράς επιβατών και δεν είναι επηρεασμένος ψυχολογικά από την κατάσταση της υγείας του ασθενή και άρα δεν θα οδηγεί γρήγορα ή βιαστικά, άρα δεν θα μας ρίξει σε καμιά λαγκαδιά.
Και στο στρατό έχεις δικαίωμα να μην υπακούσεις σε εντολή αν είναι καθαρά παράνομη ή παράλογη. (- Στρατιώτη, πέρασε αυτά τα χιονισμένα βουνά, μετά πέσε στη θάλασσα και κολύμπα μέχρι το απέναντι νησί και σκότωσε τους εχθρούς.- Ότι διατάξετε Στρατηγέ μου! (Δε μας χ.... Στρατηγέ μου! )
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση