Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Διακομιδές ασθενών
esrgp:
Το έχω ξαναθέσει το θέμα, έχετε δίκιο ωστόσο θα μπορούσε στην συγκεκριμένη περίπτωση να υπάρχει σε βάρδια οδηγός. Εγώ θα έπρεπε να φερθώ ως απλός φαντάρος στην προκειμένη περίπτωση; Στις πλάτες τις δικές μου ο κάθε αρχαιότερος γιατρός θα πρέπει να εξυπηρετεί τους γνωστούς του; Μα τότε δεν είμαστε ειδικευμένοι γιατροί, είμαστε στρατιωτάκια και άξιοι της μοίρας μας.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αν υπήρχε οδηγός οδηγός θα πήγαινα αν ο άλλος είχε υψηλότερο βαθμό. Τι θα του έλεγες; "Πήγαινε εσύ!"; Αν δεν υπάρχει πνεύμα συναδελφικότητας και κατανόησης τότε -τουλάχιστον εγώ- δεν θα αντιδρούσα την ώρα των περιστατικών. Θα πήγαινα κι μετά ενδεχομένως θα έκανα αναφορά. Ή θα του την έφερνα με "πλάγιο" τρόπο. Τι να κάνουμε, χρειάζεται κι αυτό μερικές φορές. Θα πήγαινα στα περιστατικά και θα καθόμουν 2-3 ώρες. να πίνω καφεδάκι στο σπίτι του ασθενή. Κι αν μου τηλεφωνούσε: "Κύριε αναπληρωτά, το περιστατικό είναι μπερδεμένο. Το παρακολουθώ στενά!" Κι άσε τον πίσω στο Κ.Υ. να κάνει λάντσα και να βλέπει τα γνωστά "επείγοντα" περιστατικά. ;)
timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν υπήρχε οδηγός οδηγός θα πήγαινα αν ο άλλος είχε υψηλότερο βαθμό. Τι θα του έλεγες; "Πήγαινε εσύ!"; Αν δεν υπάρχει πνεύμα συναδελφικότητας και κατανόησης τότε -τουλάχιστον εγώ- δεν θα αντιδρούσα την ώρα των περιστατικών. Θα πήγαινα κι μετά ενδεχομένως θα έκανα αναφορά. Ή θα του την έφερνα με "πλάγιο" τρόπο. Τι να κάνουμε, χρειάζεται κι αυτό μερικές φορές. Θα πήγαινα στα περιστατικά και θα καθόμουν 2-3 ώρες. να πίνω καφεδάκι στο σπίτι του ασθενή. Κι αν μου τηλεφωνούσε: "Κύριε αναπληρωτά, το περιστατικό είναι μπερδεμένο. Το παρακολουθώ στενά!" Κι άσε τον πίσω στο Κ.Υ. να κάνει λάντσα και να βλέπει τα γνωστά "επείγοντα" περιστατικά. ;)
--- Τέλος παράθεσης ---
Χμ.... αυτό δεν το είχα σκεφτεί!
Thank you! ;)
AnisihosGP:
--- Παράθεση ---Και μια και μιλήσαμε για τους αγροτικούς να αναφέρω ότι θεωρώ πως ο αγροτικός και ο ειδικευόμενος έχει κάθε δικαίωμα (περισσότερο από κάθε ειδικευμένο μάλιστα) να μην υπακούσει ή να μην εφαρμόσει κάποια οδηγία επικαλούμενος την ιδιότητά του ως ανειδίκευτου ή εκπαιδευόμενου γιατρού σε περίπτωση που κρίνει ότι η εντολή, σε συνδυασμό με τις μη επαρκείς γνώσεις, θα θέσει σε κίνδυνο τον ίδιο και τον ασθενή (π.χ. διακομιδή περιστατικού)
--- Τέλος παράθεσης ---
Επειδή άπειρος συνάδελφος με παρεξήγησε και βιάστηκε να με αδικήσει σε άλλο θέμα, να ξεκαθαρίσω ότι συμφωνώ απόλυτα στο παραπάνω. Για έναν απλό λόγο: Οι ειδικευόμενοι και αγροτικοί, δεν είναι νομικά για δημόσιο Ιατροί. Είναι βοηθοί Ιατρών. Όταν ένας αγροτικός ή ειδικευόμενος συνοδεύει υπογράφει διακομίζει εξετάζει (και ειδικά μέσα στο νοσοκομείο), είναι σαν να είναι ανύπαρκτος. Το δικαστήριο δεν αναγνωρίζει ότι υπήρξε. Σε ότι πάει στραβά φταίει ο ειδικός που τον έστειλε ή που δεν ήταν δίπλα του.
Άρα όταν στέλνεις αγροτικό για διακομιδή είναι οπωσδήποτε γιατί δεν θές να πάς αλλά απο νομικής αποψης αφήνεις ένα περιστατικό ακάλυπτο σαν να μην πήγαινε κανείς μαζί του ενώ από πρακτικής έχεις για όλους (κανάλια πληθυσμό συγγενείς κλπ ) στείλει Ιατρό. Φυσικά αν λείψει ο ειδικός από το τμήμα και δεν υπάρχει άλλος τότε έχεις αφήσει μία πόλη ή χωριό ακάλυπτο. Προσωπικά ποτέ δεν έχω εισηγηθεί ούτε ο ίδιος αποφασίσει να πάει αγροτικός ή ειδικευόμενος σε διακομιδή αν αυτό σας ενδιαφέρει, αλλά νομίζω ότι μπορώ να διακρίνω κάποιες καταστάσεις.
Με την έννοια λοιπόν του βοηθού και του ανύπαρκτου, οι Ιατροί αυτοί έχουν νομικά το ακαταλόγιστο. Οτι και να κάνουν σχεδόν δεν πρόκειται να καταδικαστουν. Και παρακαλώ αν κάποιος έχει παράδειγμα καταδικασθέντος τέτοιου Ιατρού για Ιατρικό λάθος να το αναφέρει.
esrgp:
Δεν υπάρχει τέτοιο ακαταλόγιστο, γνωρίζω περιστατικό ειδικευόμενου συναδέλφου που σύρθηκε στα δικαστήρια και το κατηγορητήριο στηρίχθηκε στο ότι δεν ενημέρωσε τον ειδικό του, πήγε ο ασθενής στο σπίτι και κατέληξε από μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία. Και μιλάμε για πολύ καλό γιατρό. Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση