Γιατί να μας τρομάζουν οι "ταμπέλες" αγαπητέ συνάδελφε.
Ας δούμε ένα παραδειγματάκι που αφορά ,...κλοπή.
Γνωρίζεις πιθανόν ή τέλος πάντων θα έχεις ακούσει για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά ασφαλιστικά ταμεία.Τα οποία παρεμπιπτόντως οικοδόμησαν την περιουσία τους από τις εισφορές κυρίως των των εργαζομένων αλλά και τις εισφορές των εργοδοτών και εν μέρει από την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού(δηλαδή από εισφορές όλων μας).
Το 1950 με το νόμο 1611/1950 δεσμεύτηκαν τα αποθεματικά των ταμείων με επιτόκια που υπολείπονταν κατά πολύ και από τον επίσημο τότε πληθωρισμό.Χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο από τη τότε κυβέρνηση ως κίνητρα για την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων, με πρόσχημα την ανάπτυξη. Και μόνον για την περίοδο 1951 - 1975 οι απώλειες υπολογίζονται σε 58 δισ. ευρώ.
Στη δεκαετία του 1990 αρχικά με τον νόμο 2076/1992, επί κυβέρνησης ΝΔ, δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετούν τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και το 20% των αποθεματικών τους στο χρηματιστήριο.
Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε με τον νόμο 2676/1999 επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε 23%, ενώ με μια σειρά άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις διευρύνθηκε το τζογάρισμα των αποθεματικών και διευκολύνθηκε η ανάμειξη των τραπεζών στη «διαχείριση» των αποθεματικών. Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ ήταν οι ζημιές των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο την περίοδο 1999 - 2002( συμπεριλαμβάνεται το περίφημο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου- Είναι γνωστό ότι μόνο κατά την περίοδο της κρίσης του χρηματιστηρίου το ΄99 χάθηκαν το 25% των χρημάτων που «τζογάρησαν» τα ταμεία από τα αποθεματικά τους, για να μη θυμηθούμε και τις περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα των ταμείων προεκλογικά για την τεχνητή συγκράτηση και άνοδο του δείκτη του χρηματιστηρίου για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.)
Και μετά ήλθε το περίφημο επίσης σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.θα το έχεις ακουστά φαντάζομαι.Χάθηκε το 50% της αξίας των αποθεματικών τους .
Αυτό αγαπητέ μου συνάδελφε αν δεν λέγεται κλοπή των χρημάτων των εργαζομένων και των πολιτών συνολικά , πώς μπορούμε διαφορετικά να το ονομάσουμε; Διότι όπως φαντάζεσαι κάπου πήγαν αυτά τα λεφτά.
Και για ενημέρωσή σου σου αναφέρω ότι οι διοικητές των ταμείων και η πλειοψηφία της Διοίκησής τους τοποθετούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση , όπως και οι διοικήσεις των νοσοκομείων , και είναι άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης της εκάστοτε κυβέρνησης.
Θα μπορούσα να ανοίξω μια συζήτηση για το Βατοπέδι, για τις μίζες με τις στρατιωτικές δαπάνες και προμήθειες, για τη Siemens και για τόσα άλλα .Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή εμείς ,και κάποιοι χρυσοκάνθαροι παρά την εκάστοτε εξουσία ή και η ίδια η εξουσία, έφτιαξαν βίλες, παχυλούς λογαριασμούς στο εξωτερικό κ.α ... χρήσιμα πράγματα .
Ας μην μας σοκάρουν λοιπόν οι λέξεις.
Κλεφταράδες είναι Chris123.