Είμαστε μια μικρή χωρα με πενιχρους μισθούς σε σχέση με αυτους των βορειοευρωπαίων οπότε μπορούν να μας αγοράζουν όποτε θέλουν ακόμη και στα εγχώρια προιόντα.Αλήθεια για ποια ευρωπαική ένωση() μιλάμε όταν υπάρχουν τέτοιες μισθολογικές ανισότητες μεταξύ πολιτων της Ευρώπης?Σήμερα οι πλούσιοι ευρωπαιοι εταίροι μας με τους παχυλούς μισθούς αγοράζουν με σχετική άνεση το λάδι και τη φέτα που ο μεσος Ελληνας δυσκολεύται να αγοράσει και απλά τους βλέπουμε να γεύονται τα εγχώρια προιόντα μας που για εμάς έχουν γίνει πλεον...εξωτικά φρούτα!!!Εξαιρετική ευρωπαική αλληλεγγύη μέσα απο κραυγαλέες ανισότητες...Αύριο οι φίλοι Ευρωπαίοι θα εξαγοράσουν με δελεαστικούς μισθούς και την αφρόκρεμα του επιστημονικού προσωπικού αυτής της χώρας,κάτι που ήδη γίνεται...Δυστυχώς επιβεβαιώνεται πως είμαστε τα γκαρσόνια της Ευρώπης αλλά σταδιακά γινόμαστε και οι κολίγοι αυτής....Κατά τα άλλα είμαστε περήφανοι Ευρωπαίοι και αυτό μας προσδίδει μια κάποια ασφάλεια σε σχέση με τον προκλητικό γείτονα εξ ανατολών όταν ήδη έχουμε εκχωρίσει με λευκή επιταγή εθνική κυριαρχία,γη,υδωρ και...λάδι στη Δύση!Μπανανία ή προτεκτοράτο?Καλή 28η Οκτωβρίου και ελπίζω οι ψυχές των πεσόντων του αλβανικού έπους να είναι περήφανες για την ανεξαρτησία που κέρδισε το Ελλαδιστάν με τη θυσία τους...
Η έλλειψη οποιασδήποτε ευρωπαϊκής αλληλεγγύης φάνηκε περίτρανα το 2010, όταν με δεδομένη τη χρεοκοπία της χώρας, η « διάσωση» που αποφάσισαν για εμάς και αφού εξασφάλισαν αρχικά τη σωτηρία των τραπεζών τους, είχε τιμωρητικό χαρακτήρα.
Το χρέος σαν ποσοστό του ΑΕΠ εχει παραμείνει σταθερό μεταξύ 2011-2022, αλλά σαν απόλυτο νούμερο έχει φθάσει από τα περίπου 300 δις€ στα 400 δις €.
Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Ελλ. κράτους για 99 χρόνια, αναγκαστικό ξεπούλημα των ασημικών (λιμάνια, αεροδρόμια, ΔΕΗ) και μείωση αρχικά και μετέπειτα πάγωμα μισθών και συντάξεων.
Το τελευταίο για κάποια χρόνια σε περιβάλλον μηδενικού πληθωρισμού και επιτοκίων, ήταν ανεκτό. Πλέον όμως με επιτόκιο της ΕΚΤ στο 5% και πληθωρισμό ειδικά στα τρόφιμα >25% αρχίζει να πονάει πραγματικά.
Όταν οι Dijsselbloem και Juncker μας εύχονταν το 2010 «καλό κουράγιο» κάτι παραπάνω ήξεραν….