Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Εμπειρίες από ιατρικά μηχανήματα...

(1/1)

Δ. Κουναλάκης:
Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να ανοίξω ένα θέμα σχετικά με προσωπικές εντυπώσεις από μηχανήματα εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε καθημερινά.
Κάποιες αρχές για να μην δημιουργούνται τριβές ή προκαταλήψεις (και θα ήθελα τις προσθήκες σας για να γίνει καλύτερο):
α) Καλό είναι να γράφετε την προσωπική σας εμπειρία από την χρήση του ή να αναφέρετε από ποιον εάν δεν είναι δική σας.
β) Καλό θα ήταν να μην αναφέρετε ποιος είναι ο αντιπρόσωπος (υπάρχουν τα προσωπικά μηνύματα) και καλό θα ήταν να το αναζητάτε από τους ανθρωπους που συνεργάζεστε. Ο σκοπός δεν είναι η διαφήμιση κάποιου αντιπροσώπου αλλά η εμπειρία από την χρήση κάποιου μηχανήματος. Ας έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους προμηθευτές ή καταστήματα με ιατρικά είδη. Μην εξιδανικεύουμε κάποιους.
γ) Φωτογραφίες ή links ειδικά σε σελίδες στο εξωτερικό θα ήταν προτιμότερα από σελίδες καταστημάτων στην Ελλάδα.

Καλό είναι να αναφερεται η μάρκα, το μοντέλο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.
Επίσης, πόσο καιρό το χρησιμοποιούμε, σε τι το χρησιμοποιούμε, τι μας αρέσει, τι δεν μας αρέσει, τι θεωρούμε πλεονέκτημα και τι μειονέκτημα.

Αυτά για αρχή. Μεγάλη συζήτηση για ένα μηχάνημα θα γίνει ξεχωριστό θέμα και θα παραμείνει παραπομπή του σε αυτό το θέμα.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μεταφέρω την εμπειρία μου από αυτό το μηχανάκι το οποίο έγινε δωρεά στο κέντρο υγείας Ανωγείων πριν 4 χρόνια περίπου. Χρησιμοποιείται για την 24ωρο καταγραφή σε τακτά διαστήματα της αρτηριακής πίεσης του ασθενή. Βασικά, ήταν πολύ χρήσιμο στην απόδειξη του συνδρόμου της λευκής μπλούζας που τελικά δεν είναι καθόλου σπάνιο. Μάλλον υπερθεραπεύουμε την αρτηριακή υπέρταση. Ήταν αποκαλυπτικότατο του πόσο κάποια catapressan (και όχι μόνο) κάνουν ακραία ανεβοκατεβάσματα της πίεσης. Επίσης, του πόσο τα 24ωρα είναι στην πραγματικότητα 16ώρα...

Είναι μηχάνημα μικρό ελαφρύ και έχει δική του περιχειρίδα. Μετράει την πίεση με 2 διαφορετικούς τρόπους:
1. Με Ακουστική (Korotkoff / Riva-Rocci) και ταλαντοσυμμετρική μέθοδο
2. Μόνο με Ταλαντοσυμμετρική

Έχει οθόνη LCD και μπορείς να το ρυθμίσεις ή να δεις τις μετρήσεις εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις Η/Υ. Θέλει ρύθμιση κάθε χρόνο από το service και δεν ξεχνά να στο θυμίσει. Δέχεται standard μπαταρίες ΑΑ επαναφορτιζόμενες NIMH αλλά παρά τα όσα επαγγέλεται στις προδιαγραφές με τα βίας κρατάνε 24ωρο και αυτό όσο είναι καινούργιες. Έχει πρόγραμμα ανάλυσης MT-300 light το οποίο έρχεται με το νέο BR-102 Plus και το οποίο μπορεί και εκτυπώνει αναφορές. «Κατεβάζει» στοιχεία από το Holter με καταγραφή γραφικής και αριθμητικής παρουσίασης και είναι πολύ εύχρηστο.

Ψάχνοντας να βρω βιβλιογραφία και οδηγίες για την χρήση ανακάλυψα ότι δεν υπάρχουν πολλά πραγματα να σε καθοδηγήσουν. Λίγοι έχουν ασχοληθεί σοβαρά και ακόμη λιγότεροι έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα. Προσωπικά, το τοποθετούσα με τρόπο που να μην φύγει από την θέση του και έδινα ένα σημειωματάριο στο οποίο ο ασθενής κατέγραφε τι έκανε την ώρα που άρχιζε να μετράει την πίεση ώστε να μπορέσω να την αξιολογήσω μετά.

Από την χρήση του μου έκανε εντύπωση ότι κάποιοι ασθενείς τις πρωινές ώρες έχουν μεγάλες τιμές αρτηριακής πίεσης και κάποιοι άλλοι όχι. Αλλά δεν μπόρεσα να βρω βιβλιογραφία σχετικά.

Τα υπερ του:
- Μικρό, σχετικά αθόρυβο και εύχρηστο
- επαναλήψιμο στις μετρήσεις του
- χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις που δεν έβγαζα άκρη με την ρύθμιση της πίεσης

τα μείον του
- Η μπαταρίες δοκιμάζονταν άγρια - μόνο επαγγελματικές μπαταρίες για flash αντέχουν την ενεργοβόρα δίψα του όταν φουσκώνει το cuff
- το κόστος του γύρω στα 2300 ευρώ
- Το γεγονός ότι η μοίρα του συνδέεται με τον ασθενή και πόσο μπορεί να στο φέρει διαλυμένο...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση