Τα εισιτήρια τα πληρώνει ο ασθενής ή οι συγγενείς του σε περίπτωση που η διακομιδή γίνεται από το νοσοκομείο σε κεντρικότερο νοσοκομείο. Στην περίπτωση αυτή όμως τα αποκόμματα των εισιτηρίων (και πιθανές αποδείξεις) επιστρέφονται εκ των υστέρων στον ασθενή ή τους οικείους του για να τα υποβάλει στο ασφαλιστικό του ταμείο. (εδώ παιζόταν κάποιες κομπίνες πολλές φορές, δηλαδή πλήρωνε μεν τα εισιτήρια του γιατρού ο ασθενής αλλά μετά τα υπέβαλλε ο γιατρός στο νοσοκομείο και φαινόταν σαν να τα είχε πληρώσει εκείνος για να πάρει τα λεφτά που φαινόταν ότι είχε δώσει αλλά στην πραγματικότητα δεν είχε δώσει)
Σοβαρά μιλάς;;;;;;;;;
Πάντως είναι κρίμα για τον ασθενή, αλλά και για τον γιατρό να χρειάζεται τέτοια γραφειοκρατία.
Αλλά παντού έτσι είναι.
Όταν έκανα αγροτικό , έπρεπε μόνοι μας να συμπληρώνουμε τα χαρτιά για τις διακομιδές που κάναμε αν θέλαμε να τις πληρωθούμε.Αυτό γιατί δεν υπήρχε διοικητικός υπάλληλος στο ΚΥ και οι οδηγοί έκαναν μόνο τα δικά τους χαρτιά.
Για κάθε διακομιδή το ποσό ήταν 9.56 ευρώ γι'αυτό και κανένας αγροτικός δεν έκανε τα χαρτιά.
Έπρεπε να κανεις τα χαρτιά εις τριπλούν, να τα υπογράψει ο διευθυντής εντός 3ημερών απο την ημέρα που έκανες τη διακομιδή(αλλιώς δεν έπαιρνες τίποτα),να πάρεις το χαρτί απο το ασθενοφόρο, την αίτηση και να τα πας στο νοσοκομείο που ανηκε το ΚΥ.Εκεί να τα υπογράψει ο διοικητής και να πάρεις πίσω ένα απο τα χαρτιά,το οποίο μαζί με τα χαρτιά απο τις διακομίδες που θα έκανες τον ιδιο μηνα, θα τα κατέβαζες μαζί με άλλα δυο χαρτιά στην αρχή του επόμενου μήνα, στο νοσοκομείο για πληρωθείς τις διακομιδές!
Οταν ξεκίνησα το αγροτικό και ρωτούσα τι χαρτιά πρέπει να κάνω για να πληρώνομαι τις διακομιδές κανείς δεν έλεγε (δεν έχω ιδέα γιατί)
Μου έλεγαν όλοι, καλά θα κάνεις χαρτιά για να πάρεις 10ευρώ;
Οπότε το άφησα και εγώ.
Έκανα μια...δυο...τρεις... τέσσερις διακομιδές και άρχισα να το σκέφτομαι.Για να μάθω ποια χαρτιά έπρεπε να κάνω(γιατί και απο το νοσοκομείο μέσες άκρες μου έλεγαν) πήρα τηλέφωνο σε άλλο ΚΥ του νομού και έμαθα.
Σε ένα χρόνο έκανα 17 διακομιδές και πληρώθηκα τις 12.
Δεν είναι πολλά αλλά όπως μου έλεγε και ένας φίλος μου γιατί να τους τα χαρίσεις και να μη τα πάρεις.
Αν χρωστούσες εσύ στο νοσοκομείο θα στα χάριζαν;