Γενικά > Νομικά θέματα

Διακομίζοντας Ασθενή, με Εισαγγελική Εντολή...

(1/4) > >>

anasm:

Γειά χαρά.

Προέκυψε η ανάγκη Διακομιδής, με «Εισαγγελική», μιας φουκαριάρας Ψυχασθενούς...
Αεροπορικώς,
ήταν αδύνατο να τη δεχτούν,
οπότε αναγκαστικά με Πλοίο=10+ώρες ταξίδι...
Φτάνοντας στο Πλοίο,
μου ζητάνε εισητήριο...
Το ζητάω από τον Αστυνομικό π τη συνόδευε κ μου λέει οτι κανείς δεν του είχε πεί το παραμικρό...
Τελικά,
για να με "εξυπηρετήσουν",
με "διευκόλυναν",λέγοντας,
κατ'εξαίρεση,
να βγάλω το εισητήριο πάνω στο Πλοίο,
αντί να "τρέξω" στο Πρακτορείο,
όπως κανονικά προβλέπεται!!... :o ::) ::)
Τελικά,
Τα έσκασα κανονικά...
Έχω κρατήσει βέβαια τ εισητήριο με τ'όνομά μου,
σαν απόδειξη πληρωμής κ θα το ψάξω μ το Γραφείο Κίνησης του Νοσοκομείου...

Έχει Κανείς παραπλήσια εμπειρία από το Τρίμηνο ή γενικότερα κατά το Αγροτικό του??...
Να 'στε καλά!! :)

timex:
Ένας φίλος μου που ήταν Νάξο και έκανε διακομιδές Αθήνα, μου είχε πει ότι όλα τα έξοδα του ιατρού που συνοδεύει το περιστατικό τα πληρώνει ο ασθενής.
Δηλαδή το εισιτήριο για να πας και να γυρίσεις στη βάση σου.Πολλές φορές και το ξενοδοχείο για να μείνεις Αθήνα αν το δρομολόγιο του πλοίου ήταν την επόμενη ημέρα και δεν είχες που να μείνεις.

Πατρωνάκης Μάνος:
 Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά οι Επίτροποι εκτός από το εισητήριο ζητάνε και απόδειξη είσπραξης του αντίτιμου των εισητηρίων από τα Πρακτορεία
που τα εξέδωσε. Δεν έχουν επίσης πρόβλημα στα έξοδα διαμονής εάν πρέπει να διανυκτερεύσετε για να περιμένετε το επόμενο δρομολόγιο για την επιστροφή
στην έδρα σας, όπως επίσης και στα έξοδα εστιατορίου.
 Ολα αυτά τα καταθέτετε μαζί με την αιτιολογημένη αίτηση σας προς τη Μισθοδοσία του Νοσοκομείου σας. Καλή επιτυχία.
Αν μη τι άλλο να ζητήσουμε κάλυψη εξόδων από τον ασθενή ή τους συγγενείς ...είναι τουλάχιστον απρεπές.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εισιτήρια και ξενοδοχείο (ως ένα ποσό το ξενοδοχείο μη νομίζεις ότι θα μείνεις τσάμπα σε 5άστερο) σου τα πληρώνει το νοσοκομείο.
Χρειάζεται όμως και απόδειξη όπως έγραψε ο Μάνος.
Επίσης το νοσοκομείο υποχρεούται να σου πληρώσει μια εφημερία (αφού θεωρητικά οι διακομιδές καλύπτονται από εφημερεύοντες) καθώς και κάποιο άλλο ποσό ως αποζημίωση ως εκτός έδρας (έχει περάσει καιρός και δεν θυμάμαι).

Τα εισιτήρια τα πληρώνει ο ασθενής ή οι συγγενείς του σε περίπτωση που η διακομιδή γίνεται από το νοσοκομείο σε κεντρικότερο νοσοκομείο (όχι στην περίπτωση εισαγγελικής εντολής). Στην περίπτωση αυτή όμως τα αποκόμματα των εισιτηρίων με τις αντίστοιχες αποδείξεις για τα εισιτήρια επιστρέφονται εκ των υστέρων στον ασθενή ή τους οικείους του για να τα υποβάλει στο ασφαλιστικό του ταμείο. (εδώ παιζόταν κάποιες κομπίνες πολλές φορές, δηλαδή πλήρωνε μεν τα εισιτήρια του γιατρού ο ασθενής αλλά μετά τα υπέβαλλε ο γιατρός στο νοσοκομείο και φαινόταν σαν να τα είχε πληρώσει εκείνος για να πάρει τα λεφτά που φαινόταν ότι είχε δώσει αλλά στην πραγματικότητα δεν είχε δώσει)

Πατρωνάκης Μάνος:
 Συγγνώμη βρε Διαμαντή που σε διέψευσα αλλά έχω διαφορετική εμπειρία. Συμφωνώ ως προς τη καταβολή μιας ή περισσοτέρων ενεργών εφημεριών.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση