Υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά. Εγώ σε μια χώρα χωρίς καμία συνεχιζόμενη εκπαίδευση, βλέπω τις μετεκπαιδεύσεις σαν συνεχιζόμενη εκπαίδευση.
Δεν νομίζω ότι οι μετεκπαιδεύσεις παύουν να σε κάνουν γενικό ιατρό. Αυτό που παύει παντελώς να σε κάνει γενικό ιατρό και σύντομα, θα τεθεί και θέμα να επιλέξεις ποια ειδικότητα θα έχεις είναι της επείγουσας ιατρικής. Προς το παρόν, είναι εξειδίκευση. Και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την Γενική Οικογενειακή-ιατρική. Πουθενά στον κόσμο, ο γενικός ιατρός δεν αντιμετωπίζει πλέον επείγοντα, αντιμετωπίζει έκτακτα. Όποιοι έκαναν εξειδίκευση της επείγουσας, ναι, ταιριάζει γάντι αυτή η περίπτωση με αυτά που περιγράφεις Αργύρη.
Το πλέον σημαντικό κατά την γνώμη μου για το αν παραμένεις Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, δεν είναι το τι μετεκπαιδεύεσαι, είναι το τι κάνεις κάθε μέρα στη δουλειά σου. Η εξειδίκευση στη αποκλειστική συνταγογραφία, σίγουρα σε κάνει να μην είσαι πλέον Γενικός Οικογενειακός Ιατρός. Η αποκλειστικότητα στην κοσμητική ιατρική το ίδιο, η αποκλειστικότητα σε αθλητικές δραστηριότητες. Αυτό που στην πραγματικότητα αποφασίζει αν είσαι ή όχι Γενικός Οικογενειακός ιατρός είναι η καθημερινή δουλειά σου. Επώδυνο θέμα αυτό.
Το τι θα σε αφήνει να κάνεις το ελληνικό κράτος είναι μια μεγάλη συζήτηση. Το να μένεις όμως χωρίς εκπαίδευση είναι χειρότερο.
Για το θέμα του διαβήτη και των διπλωμάτων, θα πρέπει οι του χώρου μας και του συγκεκριμένου κόμματος, το πρόβλημα στο νόμο, να το αναζητήσουν στον αγαπητό Μάρκου, που όντας ενδοκρινολόγος έχωσε και εκεί τους ενδοκρινολόγους. Δεν θα ξεχάσω τον Μάρκου όταν ήταν στην επιτροπή που εξέταζε υποψήφιους διοικητές, να του λέω ότι έχω κάνει ειδικότητα Γενικής Ιατρικής και να μου λέει αυτό δεν είναι ειδικότητα, τι ειδικότητα θα κάνεις μετά; Όσοι λοιπόν υποστηρίζουν το συγκεκριμένο κόμμα, να ξέρουν τι πιστεύει ο άξιος για το ΚΕΣΥ του κόμματος. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα διπλώματα δεν έχει τέτοιες πονηριές, αυτά τα έβαλε η κυβέρνηση που ψήφισε την ελληνική εφαρμογή. Και επειδή το σινάφι μας έχει πολλούς κολίγους του συγκεκριμένου κόμματος, "δεν ξέχασε" και τους μετεκπαιδευμένους. Αυτά για να γνωρίζουμε και τι λέμε.