Πώς να γράφεις ιστορίες που μένουν.
Private Practice
April 30, 2023
Ένα μέρος του μάρκετινγκ του ιατρείου/γραφείου σου είναι να ενημερώνεις τον κόσμο μέσα από την ιστοσελίδα και τα social media της επιχείρησης.
Το content έχει διάφορες μορφές, που μπορείς να εναλλάσεις, πχ, ένα ποστ για μια νέα υπηρεσία (τι κάνουμε), μια φωτογραφία behind the scenes (ποιοι είμαστε), μια ενημέρωση για μια νόσο (εκπαίδευση).
Όσον αφορά τη μορφή του ποστ, οι ιστορίες τραβούν την προσοχή, γιατί είναι πιο φυσικό στον ακροατή να αντιληφθεί και να ακούσει κάτι με μορφή ιστορίας. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως όλες οι δημοσιεύσεις σου πρέπει να είναι ιστορίες.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καλού #storytelling ?
Δημιούργησε ένα κλίμα έντασης ή ένα #conflict.
Χρησιμοποίησε περιγραφική γλώσσα, ώστε ο ακροατής να φτιάξει εικόνες. Δώσε κίνηση.
Επιστράτευσε όσες αισθήσεις μπορείς: μυρωδιές, ήχοι, αφή, ξανά εικόνες.
Πρόσθεσε αγωνία, μεταμόρφωση ή/και ανατροπή.
Χρησιμοποίησε θετική γλώσσα.
Δυνατό τελείωμα, με δημιουργία εντυπώσεων.
#Callforaction (κάλεσε τον ακροατή σε δράση, κάνε τον π.χ. να σε καλέσει)
Δες ένα απλό παράδειγμα, για την παγκόσμια ημέρα της ελονοσίας:
Ο Μ. θα ταξίδευε στον Αμαζόνιο, ένα ταξίδι ζωής, όμως όσο πλησίαζαν οι ημέρες, ήταν προβληματισμένος. "Έχω φοβηθεί πως δεν θα απολαύσω το ταξίδι, πως κάτι θα μου συμβεί, πως θα κολλήσω αρρώστιες. Κλείνω τα μάτια και αντί να βλέπω ζούγκλα και καταρράκτες (εικόνες) ακούω κουνούπια να σφυρίζουν" (αισθήσεις). Σκέφτομαι να το ακυρώσω. (conflict)
"Ο κίνδυνος για τροπικές ασθένειες είναι όντως υπαρκτός, αλλά υπάρχουν τρόποι να τον περιορίσεις και να αισθανθείς ασφαλής, θα ήθελες να τους εξερευνήσουμε; (θετική γλώσσα)
"Τι πρέπει να κάνω; μην μου κάνεις άλλα τσιμπήματα!" (αγωνία)
"θα μιλήσουμε για ασφάλεια τροφίμων, προληπτικό χάπι ελονοσίας, τι κάνουμε αν κάτι πάει στραβά. Δεν θέλουμε να περάσεις το ταξίδι σου στο κρεβάτι ούτε στην τουαλέτα. (εικόνες, αισθήσεις)
Όσο ο Μ. άκουγε τις οδηγίες, άρχισε ξανά να λάμπει, ένιωθες πως του δόθηκε ξανά το πάθος για αυτό το ταξίδι ζωής. (μεταμόρφωση)
Έτρεξε στο φαρμακείο (κίνηση) να πάρει ένα εντομοαπωθητικό και δυο τρία φάρμακα.
Το μεγαλύτερο ποτάμι της γης κυλάει σε σταθερή πορεία, έτσι και το ταξίδι σου μην το αφήνεις στην τύχη (εντύπωση). Μίλα με τους ειδικούς! (call for action)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος