Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Υπερηχογράφος χειρός θα γίνει «το στηθοσκόπιο του 21ου αιώνα»

(1/1)

anastasios theodoridis:


Μοιάζει με κινητό τηλέφωνο, μπορεί όμως να βλέπει τον εσωτερικό μας κόσμο. Ο φορητός υπερηχογράφος που παρουσίασε η General Electric επιτρέπει στο γιατρό να εξετάζει επιτόπου τον ασθενή ή την έγκυο, χωρίς να χρειάζεται να δώσει παραπεμπτικό για την εξέταση.

Η συσκευή χειρός «θα μπορούσε να γίνει το στηθοσκόπιο του 21ου αιώνα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GE Τζεφ Ίμελτ, παρουσιάζοντας το Vscan σε συνέδριο τεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο πρωτότυπος υπερηχογράφος προορίζεται κυρίως για γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας και για απομακρυσμένες περιοχές χωρίς νοσοκομειακό εξοπλισμό, εξήγησε ο Ίμελτ.

Ο χειριστής σαρώνει το σώμα του ασθενή με ένα ειδικό ραβδί που συνδέεται στη συσκευή μέσω καλωδίου. Η αναδιπλούμενη οθόνη στο πάνω μέρος του Vscan προβάλλει τη ζωντανή εικόνα και ένα στογκυλό κουμπί στο κάτω τμήμα, παρόμοιο με το «ροδάκι» του iPod, δίνει πρόσβαση στις ρυθμίσεις.

Η συσκευή έχει «πολλές ψηφιακές δυνατότητες», όχι όμως και λειτουργία ασύρματης μετάδοσης των δεδομένων.

Το Vscan θα δοκιμαστεί τώρα από Αμερικανούς γιατρούς με την προοπτική να φτάσει αργότερα στην αγορά σε τιμή που δεν διευκρινίστηκε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δ. Κουναλάκης:
Αυτή είναι μια είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου και δείχνει πραγματικά που μπορεί να φτάσει η τεχνολογία.

Ορμώμενος από αυτό το θέμα θα ήθελα να σχολιάσω κάτι που το βλέπουμε κάθε μέρα.
Οι μηχανικοί λογισμικού, υλικού, μηχανημάτων είναι έτοιμοι να φτιάξουν οτιδήποτε και να αξιοποιήσουν κάθε τεχνολογική δυνατότητα. Όμως καλό θα ήταν πάντα να σκεφτόμαστε τι έχει να προσφέρει ένα νέο μηχάνημα.
Δεν ξέρω τι νόημα έχει να δει κανείς σε κινητό με το τόσο μικρή οθόνη μια εικόνα υπερήχου καθώς το τόσο μικρό μέγεθος μάλλον θα κρύβει πράγματα παρά θα εμφανίζει. Επίσης, η επεξεργασία που απαιτείται θα έχει ως αποτέλεσμα να αργήσει πολύ να δούμε φορητά τηλέφωνα με επεξεργαστική ισχύ που να μπορούν να αποδόσουν την εικόνα που μας βοηθάει στην διάγνωση.

schumifer:
Η τεχνολογία από άποψης υλικού υπάρχει. Ήδη κυκλοφορούν και pda phones με "διπλό" επεξεργαστή, εκ των οποίων ο ένας ασχολείται μόνο με τα γραφικά. Και μιλάμε για απλά εμπορικά τηλέφωνα (καλά, εντάξει όχι και τόσο απλά.)
Όσο για το μέγεθος, ήδη πολύς κόσμος χρησιμοποιεί τέτοια κινητά με 3.2 ίντσες οθόνη ή έστω 2.8 και με ανάλυση 640Χ480.
Ας έρθει το probe και το λογισμικό και βλέπουμε πώς θα τα καταφέρουμε.
Κάτι μου λέει όμως ότι το probe θα κοστίζει πολλά ευρά, η πλατφόρμα θα είναι proprietary για να μην μπορεί να αντιγραφεί χωρίς να αγοραστεί και άλλα τέτοια όμορφα

Koterakis:
.

Δ. Κουναλάκης:
Έχω κάνει 6 μήνες υπέρηχο και σε διαβεβαιώ ότι σε τόσο μικρή οθόνη δεν έχει κανένα νόημα ο υπέρηχος εκτός κι αν η οθόνη προβάλλεται σε γυαλιά όπως κάποια στρατιωτικά. Αν σκεφτούμε και την πρεσβυωπία ακόμη χειρότερα.
Να υπενθυμίσω ότι τα περισσότερα ιατρικά μηχανήματα έχουν τεχνολογία τουλάχιστον πέντε χρόνια πίσω σε εξοπλισμό γιατί αν δεν κάνουν κλινικές μελέτες  δεν παίρνουν άδεια κυκλοφορίας.
Εαν διαβάσετε πως λειτουργούν τα μηχανήματα υπερήχων θα θέλατε να έχει ένα 16πύρηνο στα 2GHz και θα πετάγατε το κινητό από το παράθυρο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση