Γενικά > Γενική συζήτηση

Κινήσεις απελπισίας για τα κενά στο ΕΣΥ

(1/4) > >>

Argirios Argiriou:
10.07.2024.  Καθημερινή
Πένυ Μπουλούτζα

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Σχετικό σχόλιο του Γενικού Ιατρού, Δημήτρη Κουναλάκη σε Ιατρική Ομάδα του facebook στις 10/07/2024 Το δημοσιεύω μετά από άδειά του:

Το έχουμε πει πολλές φορές χωρίς φυσικά να υιοθετείται από τους φορείς που συμβουλεύουν το υπουργείο υγείας, ούτε και από το υπουργό υγείας. Έχουν μεταφερθεί πολλάκις και στους συμβούλους του.
Όταν βλέπεις μια ιατρική ειδικότητα να μην επιλέγεται από νέους ιατρούς και να μην πλησιάζει κανένας στο ΕΣΥ, τότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

α) Οι συνθήκες εργασίας είναι σημαντικά χειρότερες από ότι μπορεί να αποδεχθεί ένας επιστήμονας που σπούδασε το ελάχιστο 12 χρόνια για να φτάσει να πληρεί τις προϋποθέσεις πρόσληψης για αυτή τη θέση. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα όριο στο πόσο βάναυσα μπορεί να αντιμετωπιστεί ένας παθολόγος στο ΕΣΥ. Δύσκολα περιστατικά πολλαπλών οργάνων που δεν θέλει καμία ειδικότητα, επείγοντα χωρίς σταματημό, μετακινήσεις μεταξύ νοσοκομείων, διπλάσιο χρόνο πραγματικής εργασίας από τον μέγιστο επιτρεπόμενο την εβδομάδα μόνιμα (χωρίς να θεωρείται συνταξιμος).

β) Η συνολική αμοιβή για την εργασία που τελικά θα φτάσει στην τσέπη του είναι σημαντικά μικρότερη από το έργο και τις δεξιότητες που απαιτούνται. Η αμοιβή αυτή δεν είναι απαραίτητο να είναι ο μισθός ή να προέρχεται από το ΕΣΥ. Η συνολική αμοιβή μπορεί να περιλαμβάνει "έσοδα" σε χρήμα ή σε είδος από συνταγογράφηση ή χρήση ακριβών φαρμάκων ή αναλώσιμων (πχ ενέσιμες αγωγές, υλικά επεμβάσεων, κλπ). Επίσης, υπάρχουν τα απογευματινά ιατρεία, τα φακελάκια, τα ιατρεία στη ζούλα στον ιδιωτικό τομέα. Τίποτα από αυτά δεν έχει ένας παθολόγος.
Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν κάποιες ιατρικές ειδικότητες που είναι ριγμένες, και αν δεν μπορούν να "περιορίσουν" την κούραση και το έργο που κάνουν, δεν μένει παρά να αποφύγουν το ΕΣΥ με κάθε τρόπο.

Το βλέπεις να συμβαίνει στους παθολόγους και ταυτόχρονα βλέπεις τον αριθμό τους να μειώνεται. Μην το ζορίζεις περισσότερο. Σε μια κομμουνιστική χώρα θα σε έπαιρνε να το δοκιμάσεις προσωρινά. Αλλά σε μια χώρα που θα σου φύγουν όλοι στο εξωτερικό καλύτερα να μην εκθέσεις την κυβέρνηση σου. Γιατί αυτή θα την πληρώσει άσχημα, υπέρμετρα και ίσως και άδικα.

Mavrogialouros:
Σφοδρή επίθεση κατά Γεωργιάδη από τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας – «Ποιους απειλείτε;»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Health Report. 11.07.2024

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Statinoula:
Ελληνική Δημοκρατία!

O εκβιασμός πέρασε.

Αυτά να τα θυμόμαστε όταν με μοχλό πίεσης την απαγόρευση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, θα μας υποχρεώσουν να γίνουμε οι γραμματείς του συστήματος με την ευθύνη τήρησης/επικαιροποίησης του πολυσέλιδου ιατρικού φακέλλου σε βάρος της ευρυθμίας/απόδοσης της επιχείρησής μας.
Επίσης τώρα που θα τους ανοίξει ή όρεξη, γιατί να μην υποχρεώσουν τους ιδιώτες γενικούς να πραγματοποιούν εφημερίες στα ΤΕΠ/τμήματα διαλογής, ή ακόμα και εσωτερικές σε διάφορες κλινικές των διαλυμένων νοσοκομείων του ΕΣΥ; 

Η μόνη οδός είναι η ομαδική (ΕΞΩΣΥΛΛΟΓΙΚΗ) προσφυγή στην δικαιοσύνη. Και δεν εννοώ την εγχώρια, αλλά την ευρωπαϊκή.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση