Γενικά > Γενική συζήτηση

Κινήσεις απελπισίας για τα κενά στο ΕΣΥ

<< < (2/4) > >>

Bagus:
O ανθρωπος εχει μπει στη θεση αυτη για να ξαναδιαλυσει για 2η φορα την υγεια.

Αν θελουν,μπορουν να παρουν τον Θεμιστοκλεους βεβαιως βεβαιως να παει να κανει εφημεριες και τον Αδωνι να συνταγογραφει με 0% καμια κηραλοιφη.


Οι ιατρικοι συλλογοι θα αντιδρασουν σε αυτο το θεατρο του παραλογου που διαδραματίζεται ? ?

GirousisN:
Ποιοι ακριβώς περιμένετε να μας σώσουν? Ο πρώην περιφερειάρχης ή ο αποτυχών υποψήφιος ευρωβουλευτής ?
Ποια προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα βοηθήσει?
Τα τελευταία έχουν ήδη εκδώσει αποφάσεις για το ανώτατο όριο ωρών εργασίας και απλά η κυβέρνηση αρνείται να τις εφαρμόσει στο ΕΣΥ, παρατείνοντας μονομερώς την «εξαίρεση» της εφαρμογής της απόφασης.
Η απορρύθμιση του συστήματος υγείας που ανέλαβε να προωθήσει ο πωλητής νανογιλέκων ολοκληρώθηκε.
Οι του ΕΣΥ καταθέτουν σωρηδόν αιτήσεις για εργασία στον ιδ. τομέα για να συμπληρώσουν το πενιχρό τους εισόδημα, οι ιδιώτες που δεν επιθυμούν να εργασθούν στο ΕΣΥ θα εξαναγκασθούν να βάλουν πλάτη και μαντέψτε ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο ?
Σωστά οι υπήκοοι αυτής της χώρας (πολίτες δεν είμαστε), που ήδη πληρώνουν την υψηλότερη ιδιωτική συμμετοχή στις συνολικές δαπάνες υγείας.
Μήπως η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τις τελευταίες? Αυξάνοντας την συμμετοχή των ασφαλισμένων σε φάρμακα και εξετάσεις για να μειωθούν τα clawback & rebate, νομοθετώντας τα απογευματινά χειρουργεία την ώρα που καθυστερούν τα πρωινά, μάλλον το αντίθετο θα συμβεί.
Η εξήγηση όλων των παραπάνω ειναι σαφής.
Ολα ειναι θέμα πολιτικής. Δεν θελουμε να δώσουμε περισσότερους πόρους στην υγεία και διατυμπανίζουμε ταυτόχρονα ότι «ενισχύουμε» το ΕΣΥ.
Οι καθημερινοί χρήστες του τελευταίου ειναι μάρτυρες της σταδιακής κατάρρευσης, χωρίς όμως να διαμαρτύρονται.
Σκεφθείτε το εξής απλό : κάνετε διακοπές σε νησί την Κυκλάδων και σας συμβαίνει κάτι σοβαρό, πχ στεφ. επεισοδιο ή κάταγμα. Τι αντιμετώπιση και απο ποιον πιστεύετε ότι θα έχετε, πριν μεταφερθείτε στην Αθήνα?

fanisgp:
Πρίν λίγο τελείωσε η διαδικτυακή συνάντηση των ιδιωτών ιατρών. Ειπώθηκαν σημαντικά πράγματα και θα αναληφθούν πρωτοβουλίες.Για αλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των γενικών ιατρών απουσίαζαν....!Μπράβο τους...

Mavrogialouros:
Μια ζωή Δούρειοι ίπποι

Argirios Argiriou:
12/07/2024
Δελτίο Τύπου της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

 Οι χρόνιες παθογένειες στο χώρο της υγείας δε λύνονται με καταναγκαστικά μέτρα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο χώρος της υγείας έχει ζήσει ισχυρούς κλυδωνισμούς τα τελευταία 14 χρόνια και ο ιατρικός κόσμος έχει δεχθεί καίρια πλήγματα: απολύσεις από το πρώην ΙΚΑ, μισθολογικές περικοπές στο ΕΣΥ, απαράδεκτους καταλογισμούς clawback στα ιδιωτικά εργαστήρια, διακοπή συμβάσεων οικογενειακών ιατρών ΕΟΠΥΥ, επιστρατεύσεις κατά τη περίοδο της πανδημίας, εκβιασμούς, απειλές κλπ.

Με ευθύνη της πολιτείας, 20.000 ιατροί έχουν φύγει από την Ελλάδα, γιατί επέλεξαν την εργασιακή αξιοπρέπεια, την επιστημονική θέση και το σεβασμό στο λειτούργημα τους που επιδεικνύεται σε άλλες χώρες.

Κ. Υπουργέ, οι εφημερίες των παθολογικών κλινικών των νοσοκομείων αποτελούν θεμελιώδη λειτουργία, και απαιτούν συγκροτημένη ΟΜΑΔΑ με νέους ιατρούς ειδικευόμενους, έμπειρους επιμελητές και Διευθυντή. Ο τελευταίος έχει την ευθύνη της συγκρότησης της ομάδας, του ορισμού της εσωτερικής λειτουργίας, του εκπαιδευτικού προγράμματος, της πρωινής αναφοράς, του επισκεπτηρίου με βασικές αρχές: 1. το ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας, 2. την καταγραφή της πορείας του ασθενούς και 3. τη συνέχεια της φροντίδας.  Η επιστράτευση παθολόγων από την ΠΦΥ που απέχουν χρόνια από τη νοσοκομειακή φροντίδα, με κυλιόμενες εφημερίες και χωρίς συντονιστικό πλαίσιο, αποτελεί παραβίαση των κανόνων της ιατρικής λειτουργίας και ευθύνης, επικίνδυνη πρακτική και αποσπασματική φροντίδα. Δεν λειτουργεί στην πράξη και αποτελεί εξ'ορισμού κακή ιατρική πρακτική (malpractice), με παραβίαση της επιστημονικής ορθότητας.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την καθολική αποτυχία της επιστράτευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του ιατρικού κόσμου και των ασθενών της κοινότητας με σχεδόν μηδενική αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των Νοσοκομείων. Η ανασυγκρότηση της λειτουργίας των Νοσοκομειακών μονάδων πρέπει να στηρίζεται στη δημιουργία ιατρικών ομάδων με σοβαρά επιστημονικά και οικονομικά κίνητρα. Οι χρόνιες παθογένειες στο χώρο της υγείας δε λύνονται με καταναγκαστικά μέτρα και απειλητικές συμπεριφορές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου      Οικονόμου Δημήτριος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση