Γενικά > Γενική συζήτηση

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ BANANA REPUBLIC

(1/1)

Mavrogialouros:
EΚΒΙΑΣΜΟΣ
Αδ. Γεωργιάδης: Αποβολή από το σύστημα συνταγογράφησης για τους ιδιώτες ιατρούς που δεν συνδράμουν δημόσια νοσοκομεία
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΑΠΕΙΛΕΣ

Στους γιατρούς προβλέπεται αξιολόγηση της συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων, ιατρικών πράξεων, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και σκευασμάτων ειδικής διατροφής.
Σε περίπτωση μη επαρκούς αιτιολόγησης της παράβασης, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις, ως εξής:
    Πρόστιμο κυμαινόμενο από 100 έως 30.000 ευρώ, αναλόγως με τη συχνότητα και τη βαρύτητα της παράβασης.
    Με την τρίτη επανάληψη της ίδιας παράβασης δύναται να επιβάλλεται σωρευτικά με το προαναφερόμενο χρηματικό πρόστιμο και προσωρινός αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως ένα έτος.
Κατά της απόφασης αυτής ο ιατρός δύναται να ασκήσει, μέσα σε 30 μέρες από την κοινοποίησή της, προσφυγή, ενώπιον του διοκητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και ενώ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει εξηγήσει ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ  η υπέρβαση απο το πλαφον, στη ανάλυση της συνταγογραφικής συμπεριφοράς χρησιμοποιείται για λόγους εντυπωσιασμού το στατιστικό τέχνασμα της ΣΧΕΤΙΚΗΣ εκατοστιαίας υπέρβασης (ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ) , που για μια απόλιση 10 ευρώ ανά συνταγή από τη μέση τιμή της ειδικότητας σου βγάζει 1000% ποσοστό απόκλισης. Αυτά θα πλασσάρουν στους ημιμαθείς δημοσιογράφους και στον κοσμάκη. Κι όταν αρχίσουν να σκάνε τα πρόστιμα, (δηλαδή η κρατική ληστεία) στους γιατρουδάκους, όλοι θα λένε ότι καλά μας κάνανε.

billymos:
Αλήθεια, οι ιατρικοί σύλλογοι κάνουν κάτι; Ασχολούνται; ή απλά κάθονται και ακούνε τις απειλές και να τους κουνάνε το δάκτυλο στα μούτρα, κατηγορούμενοι για υπαίτιοι της κατάντιας του ΕΣΥ; ή μήπως είναι μέρος του συστήματος της (εκάστοτε) κυβέρνησης και απλά δεν "ακουμπάμε";

GirousisN:
Το έχω γράψει και σε άλλο thread.
Μην περιμένετε απο πρώην περιφερειάρχες και από αποτυχόντες ευρωβουλευτές αληθινή υποστήριξη.
Μαζεύουμε τις συνδρομές, πληρώνουμε αργομισθία σε κάτι βυσματίες γραμματείς, για να εκδίδουν βεβαιώσεις εγγραφής και πηγαίνουμε μια φορά το χρόνο ταξιδάκι αναψυχής με τα έξοδα πληρωμένα, στη συνέλευση των ιατρικών συλλόγων.
Αυτά.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση