ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συνέδρια - Εκπαιδευτικές συναντήσεις
Ιατρικά συνέδρια και ιατρικές εταιρείες
(1/1)
anastasios theodoridis:
Ας υποθέσουμε ότι είμαστε μια ομάδα γιατρών που θεωρεί πως είναι η καλύτερη του τόπου πάνω σε ένα συγκεκριμένο ιατρικό ζήτημα. Οργανώνουμε λοιπόν μια ομάδα, καταθέτουμε το καταστατικό μας στο Υπουργείο και στον Ιατρικό σύλλογο, και φτιάχνουμε μια επίσημη ιατρική εταιρεία, ας πούμε για παράδειγμα την «ιατρική εταιρεία για τη μελέτη της βαμμένης τρίχας».
Αποφασίζουμε να διοργανώσουμε ένα ιατρικό συνέδριο στο Καρπενήσι με θέμα: «Από το μελαχρινό στο ξανθό –η σύγχρονη αντιμετώπιση της ξεβαμμένης ρίζας». Το κράτος μάς χρηματοδοτεί γενικώς, αφού είμαστε επίσημη ιατρική εταιρεία και οι γιατροί-μέλη μας πληρώνουν τις συνδρομές τους. Χρήματα έχουμε λοιπόν αλλά γιατί να ξοδέψουμε από τα δικά μας λεφτά για το συνέδριο;
Σωστή σκέψη! Προστρέχουμε λοιπόν στις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες, για διαφημιστικούς και για φορολογικούς λόγους, δέχονται να γίνουν επίσημοι χορηγοί του συνεδρίου μας και μας καλύπτουν το κόστος. Το κράτος χειροκροτεί την ευγενή πρωτοβουλία των φαρμακευτικών εταιρειών και παρίσταται στην εναρκτήρια συγκέντρωση με επίσημο εκπρόσωπό της (υπουργός, δήμαρχος, κ.λ.π.)
Μετά σκεφτόμαστε: γιατί οι γιατροί να παρακολουθήσουν το συνέδριο δωρεάν; Σωστή παρατήρηση! Βάζουμε ένα ποσό εγγραφής -200 με 300 ευρώ είναι καλά.
Και αν οι γιατροί δεν γραφτούν και παρακολουθήσουν δωρεάν;
Σωστή ερώτηση! Αποφασίζουμε λοιπόν να δώσουμε ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όποιον πληρώσει το ποσό της εγγραφής.
Και αν οι γιατροί δεν θελήσουν να πάρουν το πιστοποιητικό και δουν το συνέδριο δωρεάν;
Σωστή επισήμανση! Με τη βοήθεια του κράτους λοιπόν βγάζουμε ένα νόμο που καθιστά υποχρεωτική τη συγκέντρωση «μορίων συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης», τα οποία μόρια θα τα παίρνει όποιος παρακολουθεί το συνέδριο. Όποιος γιατρός πληρώσει θα πάρει τα μόρια που είναι υποχρεωτικά άρα ο γιατρός υποχρεωτικά θα πληρώσει! (Είμαστε γατόνια!)
Ο γιατρός παίρνει μισθό γύρω στα 1000 με 1200 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση, οπότε τα 200-300 ευρώ για την εγγραφή θα του φανούν πολλά. Άσε δε που θα πρέπει να πληρώσει τα εισιτήρια για να έρθει στο Καρπενήσι, να πληρώσει το ξενοδοχείο για να μείνει και να πληρώσει για να φάει κάτι τις! Πάει το μηνιάτικο! Τι θα κάνει ο γιατρός; Σωστή ερώτηση. Θα απευθυνθεί στις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες έχουν πληρώσει για το συνέδριο, αυτές διοργάνωσαν το συνέδριο, δικό τους είναι, για να τους ζητήσει να του βρουν μια θέση. Η φαρμακευτική εταιρεία θα μας πληρώσει επιπλέον για την εγγραφή του γιατρού προκειμένου αυτός να παρακολουθήσει το συνέδριό μας, δηλαδή το συνέδριο το δικό της, της φαρμακευτικής εταιρείας. Οπότε οι δημοσιογράφοι θα πουν ότι ο γιατρός παρανομεί και ότι τα παίρνει από τις εταιρείες!!! Έτσι θα πουν κι ας είμαστε εμείς που τα πήραμε πολλαπλώς!!!
Κατάλαβες τίποτα εσύ;
Και λέω εγώ τώρα:
Ρε! Μήπως να αφήσετε τους γιατρούς να παρακολουθούν ελεύθερα όλα τα συνέδρια και να τους δίνετε και τα μόρια για να μην μπορεί κανείς να πει οτιδήποτε;
Άει σιχτίρ ιατρικές εταιρείες και εγγραφές στα συνέδρια!
Γιάννης Ζαχάρος
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Οι επιχειρήσεις Γριβέα, τα cd’s και η φιλία με τον Παπανδρέου
Ο Κυριάκος Γριβέας φρόντισε να «απαλλάξει τον» εαυτό του και τη σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα από την Αθήνα, για μια ήσυχη γειτονιά στο κεντρικό Λονδίνο.
Μπορεί να ξεκίνησε από τη γαλάζια γενιά της ΟΝΝΕΔ, αλλά γοητεύτηκε από την «πράσινη» ανάπτυξη και μετέτρεψε την οικολογική ευαισθησία σε προσοδοφόρα μπίζνα, ενίοτε και χωρίς πραγματική δραστηριότητα. Ο Κ. Γριβέας γνωρίζει να δίνει διάρκεια και να αξιοποιεί στο μέγιστο τις φιλίες του και τις καλές γνωριμίες. Η θητεία του στην ΟΝΝΕΔ δεν τον εμπόδισε διόλου να αναπτύξει στενή σχέση με την οικογένεια Παπανδρέου και κυρίως με τον Νίκο και τον Αντρίκο.
Ο Κυριάκος Γριβέας ήταν φαρμακοποιός. Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δράση με τη σύσταση μιας εταιρείας για επιστημονικές εκδόσεις. Η έδρα της πρώτης εταιρείας του ήταν με ενοίκιο, στο Μαρούσι, σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. μιας πολυκατοικίας. Την ίδια περίοδο η Αναστασία Βάτσικα είχε τη C&C, η οποία διοργάνωνε συνέδρια. Μετά τον γάμο τους η εταιρεία αναπτύχθηκε, ενώ αργότερα σύστησαν τις επιστημονικές εκδόσεις «Mondus Vivendi», την εταιρεία επικοινωνίας CIP, είχαν αναλάβει την Diners Club από τη Citibank επί Χρ. Βασιλειάδη, δημιούργησαν την ID Events που είχε αποκλειστική δραστηριότητα την προώθηση τσιγάρων και είχαν πάρει επίσης και την εκμετάλλευση των γνωστών σε όλους ξενοδοχείων «Country Club», τα οποία ήταν σε Ελληνικό, Καρπενήσι, στο Καλτεζιώτη και στο Μικρό Πάπιγκο. Στα «Country Club» και στις επιστημονικές εκδόσεις, εκτός από το ζεύγος Γριβέα, συνιδιοκτήτης ήταν ένας διευθύνων σύμβουλος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας, με τον οποίο υπήρχε μια ευρύτερη συνεργασία στα θέματα Υγείας.
Ο Γριβέας και η Βάτσικα γιγάντωσαν τις εταιρείες τους, κυρίως στο σκέλος των συνεδρίων και των επικοινωνιακών προγραμμάτων που αναλάμβαναν για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Στην αρχή οι εταιρείες Glaxo και Yanssen Cilag εισέφεραν στις εταιρείες του Γριβέα πάνω από το 70% του συνολικού τζίρου, αφού διοργάνωναν συνέδρια με χορηγούς τις εν λόγω φαρμακευτικές εταιρείες, τα γραφεία Τύπου τους, αλλά και «ταξίδια κινήτρων».
Ο προσανατολισμός των εταιρειών άλλαξε και έγινε «πράσινος» εν μία νυκτί το 2008. Σε μια φιλική παρέα γνωρίστηκε με τους Αντρίκο και Νίκο, αδελφούς του Γ. Παπανδρέου, όταν ο τελευταίος ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν και στα νιάτα του ο κ. Γριβέας ήταν οργανωμένος στην ΟΝΝΕΔ, θεωρούσε ότι το «χρήμα» δεν έχει χρώμα.
Οι τρεις οικογένειες ήρθαν πολύ κοντά και έκαναν στενή παρέα. Μάλιστα κάποιες φήμες, που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, έφεραν τους τρεις άνδρες, τον Κυριάκο, τον Αντρίκο και τον Νίκο, να συνεργάζονται στενά σε διάφορα projects.
EzeΤΡΟΛ:
Ζεύγος Γριβέα (Λονδίνο) : Ίπι - ίπι - ούμε, σας ευχαριστούμε! (για τα 17)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Όταν ο κ. Κυριάκος Γριβέας διάβαινε, εκείνο το ζεστό πρωινό του Αυγούστου, την πόρτα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για να συναντήσει τον διευθύνοντα σύμβουλό του κ. Αγγ. Φιλιππίδη γνώριζε από πριν ότι θα μπορούσε εύκολα να εξασφαλίσει το δάνειο των 17 εκατ. ευρώ που ζητούσε για την επέκταση των επιχειρήσεών του. Και οι δύο ήταν φίλοι προέρχονταν από τη λεγόμενη γαλάζια γενιά της ΟΝΝΕΔ και πολύ συχνά έκαναν παρέα. Ο Κυριάκος Γριβέας εμφανιζόταν ως ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, υιός αστυνομικού, δεν προκαλούσε απέφευγε την χλιδάτη ζωή. Άλλωστε ο πρώτος του εξάδελφος του Γριβέα (Κυριάκος Γριβέας και αυτός) ήταν από τα σημαίνοντα κομματικά στελέχη της ΝΔ και προσωπικός φίλος και στενός συνεργάτης δύο πρώην πρωθυπουργών των κκ. Κ. Μητσοτάκη και του Κ. Καραμανλή.
Ήταν Αύγουστος του 2009, προεκλογική περίοδος, και ο κ. Γριβέας ( οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως...φαρμακοποιός ) ζήτησε ευθέως από τον κ. Φιλιππίδη 17 εκατ. ευρώ ως δάνειο, λέγοντας ότι το δάνειο αυτό το θέλει από κοινού με τη σύζυγό του κυρία Αναστασία Βάτσικα, η οποία ξεκίνησε και αυτή την επαγγελματική της καριέρα με τη σύσταση μίας εταιρίας για επιστημονικές εκδόσεις. Έδρα της εταιρίας ήταν στο Μαρούσι, σ΄ένα μικρό διαμέρισμα 100 τ.μ. με ενοίκιο. Ήταν τότε που δημιουργήθηκε η κοινή τους εταιρία C&C, η οποία είχε ως «αποστολή» τη διοργάνωση συνεδρίων, κάθε λογής συνεδρίων, κυρίως όμως ιατρικών. Γι΄αυτή την εταιρία ζήτησε το δάνειο των 17 εκατ. ευρώ.
Ένα τέτοιο δάνειο, αυτού του ποσού, σε περίοδο που η χώρα μας βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο απαιτούνταν ορισμένες (έστω τυπικές) προϋποθέσεις για να δοθεί. Άσχετα εάν ήταν παραμονές εκλογών και τα δάνεια φαίνονταν για τους κρατούντες και τους έχοντας πρόσβαση στην εξουσία, όχι και τόσο δύσκολη υπόθεση. Έπρεπε να δοθούν εκ μέρους των αιτούντων το δάνειο, ισχυρές εμπράγματες εγγυήσεις. Οι πιθανότητες ωστόσο να πάρει το ζεύγος Γριβέα ολόκληρο το δάνειο σε μία δόση φαινόταν, για τους γνωρίζοντας τα τραπεζικά θέματα, σχεδόν αδύνατο. Όχι όμως παραμονές εκλογών.
Η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου χορήγησε ολόκληρο το ομολογιακό δάνειο, σχεδόν αμέσως, σε χρόνο ρεκόρ. Η πρώτη δόση των 10 εκατ. ευρώ, δόθηκε τον ίδιο μήνα, τον Αύγουστο και η δεύτερη δόση, των 7 εκατ. ευρώ, λίγες ημέρες αργότερα, δηλαδή τον Σεπτέμβριο. Όσον αφορά τις εμπράγματες εγγυήσεις δεν εδόθησαν επαρκώς, όπως αναφέρεται και στο πόρισμα των ανακριτών, παρά μόνον κάποια ακίνητα του ζεύγους, που το πολύ να άξιζαν 3 εκατ. ευρώ. Τώρα, πώς είναι δυνατόν να χορηγείται δάνειο 17 εκατ. ευρώ με εγγυήσεις τριών εκατ. ευρώ, είναι θέμα το οποίο εξετάζει η Δικαιοσύνη. Και το σημαντικότερο τους δόθηκε μεγάλη περίοδος χάριτος. Η πρώτη δόση, 500.000 ευρώ, θα μπορούσε να την καταβάλει το 2011!
Η Δικαιοσύνη εξετάζει και το θέμα της χορήγησης δανείων. Τότε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με εντολή του κ. Φιλιππίδη, είχε δημιουργηθεί μία επιτροπή δανείων εντός του ΤΤ, στην οποία όμως δεν μετείχε ο διευθύνων σύμβουλος, αλλά ο γενικός διευθυντής κ. Μάριος Βαρότσης (έχει ήδη συλληφθεί από την Τετάρτη), ορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες, όπως ο διευθυντής διαχείρισης δανείων και άλλοι. Την υπογραφή όμως για το δάνειο την είχε ο κ. Φιλιππίδης. Εδώ, θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο ότι οι κκ. Βαρότσης και Φιλιππίδης ήταν μαζί στην περίφημη τάξη του ΄80 του Κολλεγίου;
Έτσι το δάνειο δόθηκε, και η εταιρία του ζεύγους Γριβέα επέκτεινε αμέσως στην Ελλάδα τη δραστηριότητά της με τη διοργάνωση των περίφημων πράσινων συνεδρίων σε συνεργασία με πράσινους πολιτικούς και με τη πρόσληψη της θυγατέρας του κ. Αντρίκου Παπανδρέου.
Το μεγαλύτερο όμως, ποσό του δανείου το εξήγαγαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην Αγγλία και εκεί εξαγόρασαν άλλες δύο επιχειρήσεις. Αλλά το ζεύγος δεν εξυπηρετούσε, το δάνειο. Η διοίκηση του ΤΤ στο μεταξύ είχε αλλάξει και τον Οκτώβριο του 2011 ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κλ. Παπαδόπουλος (και αυτός τώρα κατηγορούμενος αλλά για την υπόθεση των καρτών και δανείων του κ. Δ. Κοντομηνά) κατήγγειλε το δάνειο και ζήτησε να του επιστραφεί όλο μαζί με τους τόκους. Ο Γριβέας προχώρησε σε κάποιες δικαστικές κινήσεις, προσφεύγοντας κατά των διαταγών πληρωμής, πλην όμως δεν κατάφερε τίποτα. Στην Ελλάδα άλλωστε όλα τα ακίνητά του, αυτά που έδωσε ως εγγύηση για να πάρει το δάνειο, είχαν δεσμευτεί.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση