Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Έξι τραυματίες αστυνομικοί, μια άναδρη και ανήθικη επίθεση

(1/4) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Χθες το βράδυ, τρία άτομα που επέβαιναν σε κλεμμένες μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού γάζωσαν έξι αστυνομικούς την ώρα της αλλαγής της βάρδιας. Αναφέρεται ότι βρέθηκε μεγάλος αριθμός από κάλυκες, και περόνη χειροβομβίδας. Οι πέντε τραυματίες αστυνομικοί και ο πολίτης μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο έκτος αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά και δε χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο. Αναφορικά με τους δύο σοβαρά τραυματίες, η κατάσταση της γυναίκας αστυνομικού κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή και οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς από τη σφαίρα έχει τρωθεί ο πνεύμονας. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού.  Ο δεύτερος, που μεταφέρθηκε στο 401, δέχτηκε τρεις από τη μέση και κάτω και επίσης υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τους γιατρούς σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του και έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Οι υπόλοιποι τέσσερις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν ελαφρά, νοσηλεύονται προληπτικά στον Ερυθρό Σταυρό και σύντομα θα λάβουν εξιτήριο.

Κάποιοι συσχετίζουν το γεγονός με την πρόσφατη επικήρυξη και την απόφαση να λήξουν οι καταλήψεις σε διατηρητέα κτίρια της Αθήνας τα οποία η αστυνομία πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιούνται και από τρομοκράτες.

Στο νοσοκομείο μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. «Πρόκειται για τυφλό χτύπημα με στόχο όλη την Ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο υπουργός Μιχαλης Χρυσοχοίδης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Αυτός ο τρόπος δράσης δεν κάνει διαχωρισμούς, είναι σκληρός απρόσωπος, στρέφεται εναντίον όλων».

Μεταξύ άλλων στο νοσοκομείο μετέβησαν η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, οι Αντώνης Σαμαράς, Προκόπης Παυλόπουλος, Πάνος Καμμένος, Λευτέρης Ζαγορίτης από τη ΝΔ και ο Θανάσης Λεβέντης από το ΣΥΝ.

"Καταδικάζω την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο αθώες ζωές. Αυτή την ώρα εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους τραυματισμένους αστυνομικούς και στις οικογένειες τους και τους εύχομαι περαστικά" δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, καταδίκασε την επίθεση και εξέρφρασε την αλληλεγγύη της παράταξης στους τραυματίες. Παράλληλα, δήλωσε ότι "υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας να εκπληρώσει την δημοκρατική της αποστολή του σεβασμού του Κράτους Δικαίου, της προστασίας των πολιτών και ιδίως του διαρκούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες. Η ώρα αυτή δεν είναι ώρα κριτικής. Θα περιμένουμε πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση - την οποία παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας δεν έχουμε ακόμα - από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς εντυπωσιασμού που έχει έως τώρα ακολουθήσει".

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι "οι φυσικοί αυτουργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων, αποθρασύνονται όσο το σύστημα αφήνει ανέγγιχτους τους ηθικούς αυτουργούς.Καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κοινωνικός εχθρός είναι εντός των πυλών. Ο Θεός να βοηθήσει τα χτυπημένα παιδιά . Στις οικογένειές τους εύχομαι κουράγιο και δύναμη".

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι "πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια που είναι χρήσιμη σε όσους επεξεργάζονται σχέδια καταστολής του εργατικού - λαϊκού κινήματος". Επισημαίνει δε ότι "χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα". Επίσης, εύχεται "την πλήρη και ταχεία ανάρρωση των θυμάτων".

Ο Συνασπσμός δεν έχει βγάλει ανακοίνωση αλλά όπως γράφει κάποιος στο troktiko.blogspot.com "Μπορει να περιμενουν πρωτα να μαθουν αν αναρρωσει το 22χρονο κοριτσακι αν ξερει τον εκφωνητη του πολυτεχνειου"

Πηγές: skai.gr, troktiko.blogspot.com

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι "πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια που είναι χρήσιμη σε όσους επεξεργάζονται σχέδια καταστολής του εργατικού - λαϊκού κινήματος". Επισημαίνει δε ότι "χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα". Επίσης, εύχεται "την πλήρη και ταχεία ανάρρωση των θυμάτων".

Ο Συνασπσμός δεν έχει βγάλει ανακοίνωση αλλά όπως γράφει κάποιος στο troktiko.blogspot.com "Μπορει να περιμενουν πρωτα να μαθουν αν αναρρωσει το 22χρονο κοριτσακι αν ξερει τον εκφωνητη του πολυτεχνειου"

--- Τέλος παράθεσης ---
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι για το συγκεκριμένο γεγονός ή παλιά; Σαν να την έχω διαβάσει 121176 φορές...

Ο Συνασπισμός......τι να πρωτοσχολιάσεις για τις θέσεις του σε τέτοια γεγονότα.

Δ. Κουναλάκης:
Για το ΚΚΕ & το συνασπισμό τα διάβασα στο troktiko.

Σήμερα από ελευθεροτυπία ο Συνασπισμός δια του προέδρου του:
"Θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχές για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών αστυνομικών" συνεχίζει το ανακοινωθέν ενώ υπογραμμίζεται ότι "τέτοιου είδους ενέργειες, στο όνομα δήθεν των λαϊκών συμφερόντων, το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία στο σύνολο της και να την ωθούν σε συντηρητική αναδίπλωση".

Δημήτρης Μακρέας:
      Ας ξεκαθαρίσω κάτι από την αρχή . Δεν έχω καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ , δεν τον έχω ψηφίσει ποτέ. Στην πραγματικότητα δεν έχω καν ψηφίσει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Τα εκλογικά μου δικαιώματα παραμένουν στην Καλαμάτα παρότι έχω εδώ και είκοσι χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις εκλογές αν βρισκόμουν στην Καλαμάτα θα τον ψήφιζα . Για ένα και μόνο λόγο. Για την άρνηση του να υπογράψει δήλωση νομιμοφροσύνης και υποταγής κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Δεκέμβρη 2008, όταν σύσσωμος ο συφερτός πολιτικών , μεγαλοδημοσιογράφων , επιχειρηματιών και «νοικοκυραίων»  είχε σκυλιάσει να αποδείξει ότι ο Δεκέμβρης ήταν μια υπόθεση «περιθωριακών». Τη στάση του αυτή, την πλήρωσε και με το παραπάνω. 
      Αυτό που με ενοχλεί βαθύτατα είναι η συστηματική προσπάθεια – στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ- ταύτισης κάθε ανθρώπου δε στοιχίζεται με την κυρίαρχη ιδεολογία,  με τις σκοτεινές  πρακτικές της εγχώριας τρομοκρατίας. Με το έτσι θέλω όσοι αρθρώνουμε άλλος λίγο άλλος πολύ ένα διαφορετικό λόγο , τσουβαλιαζόμαστε στο στρατόπεδο των υποστηρικτών της τρομοκρατίας! ΕΛΕΟΣ!!! Αν κάποιοι πρέπει να απολογηθούν είναι αυτοί που επωφελούνται από την ύπαρξη του « εσωτερικού εχθρού» . Και αυτοί δεν είναι ούτε τα κινήματα, ούτε ο κόσμος της αντίστασης. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορία της ελληνικής « τρομοκρατίας» βρωμάει από όπου και να την ακουμπήσεις. Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι , δεν ξέρω σε τι « θεό» πιστεύουν, δεν ξέρω αν είναι « επαναστάτες» , ή παρακρατικοί,  ή προβοκάτορες , ή απλώς ηλίθιοι, ξέρω όμως ποιοι τους χρησιμοποιούν . Για να στήνουν αντιτρομοκρατικούς νόμους, για να σέρνουν απλούς διαδηλωτές υπόδικους για κακουργήματα, για να στήνουν κάμερες, να αγοράζουν συστήματα παρακολούθησης, να δικαιολογούν την ύπαρξη του ολοένα αυξανόμενου στρατού καταστολής και έντασης της αστυνομικής τρομοκρατίας( την οποία την καταπίνεται αμάσητη) . Η τρομοκρατία πάντα είχε αξία χρήσης . Όχι για τα κινήματα . Για την εξουσία. Οι πρακτικές των κουμπουριών-έχω  γράψει και στο παρελθόν- αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.  Από πίσω κρύβεται η ίδια εξουσιαστική λογική. Έχω το κουμπούρι , έχω την βούληση να το χρησιμοποιήσω – ασκώ εξουσία! Αν αυτή η εξουσία προέρχεται από τις διαδικασίες της κίβδηλης   δημοκρατίας ή από την πίστη σε κάποιο θεό , ή στην επανάσταση, ελάχιστη σημασία έχει. Προσωπικά δεν ανέχομαι να με τσουβαλιάζει οποιοσδήποτε με αντίστοιχες πρακτικές .
    Τώρα αν πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετηθούμε σε στρατόπεδα – από τη μια η « αριστερά» από την άλλη η «δεξιά» ( συμπεριλαμβανομένων των σοσιαλφιλελεύθερων)-  προσέξτε γιατί μπορώ να σας χρεώσω πολλά. Από το «ιδιώνυμο» του Βενιζέλου στο «ιδιώνυμο» της κουκούλας. Τις εξορίες και τους εκτοπισμούς, τη χούντα. Τις δολοφονίες του Λαμπράκη του Πέτρουλα ,του Κουμή ,της Κανελλοπούλου, του Γρηγορόπουλου…Ο κατάλογος είναι ατελείωτος! Μήπως να θυμίσω τη δολοφονία του Τεμπονέρα? Γιατί άραγε οι δολοφόνοι του και η ομάδα κρούσης της ΟΝΝΕΔ  με καταφανή στόχο την τρομοκράτηση των ανθρώπων που στήριζαν και των παιδιών που βρίσκονταν στις καταλήψεις, δεν δικάζονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο? Γιατί οι ηθικοί αυτουργοί- αυτοί που έστησαν τις ομάδες κρούσης της ΟΝΝΕΔ-, ουδέποτε διώχθηκαν, αντίθετα έφτασαν να ξανακυβερνούν τη χώρα? Τους εγκληματίες Χρυσαυγίτες που κυκλοφορούν χέρι χέρι με την αστυνομία?  Μήπως να σας χρεώσω τις δολοφονίες εκατοντάδων ανώνυμων μεταναστών, τους συστηματικούς βασανισμούς τους, τα δεκάδες θύματα των όπλων της αστυνομίας, τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους στα εργατικά ατυχήματα για να κερδοσκοπούν οι ευυπόληπτοι επιχειρηματίες μας? Τους νεκρούς των πολέμων που ξεκινάνε από τη  Σούδα και στους οποίους συμμετέχουν οι «ειρηνευτικές» δυνάμεις μας? Τους αυτόχειρες του χρηματιστηρίου?
Δεν τελειώνει ποτέ αυτός ο κατάλογος. Όσοι επιμένετε  να  τσουβαλιάζεται τους ανθρώπους σε στρατόπεδα αναλογιστείτε τα εγκλήματα του στρατοπέδου το οποίο εκουσίως ή  ακουσίως στηρίζεται. Και όταν είσαστε έτοιμοι να σηκώσετε το δικό σας σταυρό ελάτε να συζητήσουμε και για τους σταυρούς των άλλων.


Raptor:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 
    Τις δολοφονίες του Λαμπράκη του Πέτρουλα ,του Κουμή ,της Κανελλοπούλου, του Γρηγορόπουλου…Ο κατάλογος είναι ατελείωτος! Μήπως να θυμίσω τη δολοφονία του Τεμπονέρα?




--- Τέλος παράθεσης ---


Μηπως να θυμηθουμετην ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Αρξαλιαν ?? Η μήπως ηταν παράπλευρη απώλεια ?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση