Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Έξι τραυματίες αστυνομικοί, μια άναδρη και ανήθικη επίθεση

<< < (3/4) > >>

Βέρρας Οδυσσέας:
Εγώ έχω μία διαφορετική άποψη.
Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να σπεύδουν όλοι να καταδικάζουν κάθε φορά, τις πράξεις τρομοκρατίας. Θα πρέπει να καταδικάζουμε τα αυτονόητα; Δεν τα έχουν λύσει αυτά τα θέματα οι δημοκρατίες μας; Δηλαδή τι άλλο περιμένουμε από τους τρομοκράτες, εκτός από αποτρόπαιες πράξεις προσβολής της ανθρώπινης υπόστασης; Γιατί τους λέμε τρομοκράτες; Αν πετούσαν μπουγελόφατσες, θα είχαμε δώσει άλλη ονομασία.Αν έκαναν καλές πράξεις, θα τους λέγαμε αγγέλους. Τι αναμένει κάποιος από έναν τρομοκράτη, ένα σκληρό κακοποιό, ένα δολοφόνο;Δεν είναι εξ ορισμού καταδικαστέοι στο σύστημα της κοινωνίας μας; Έχουμε κανένα κόμμα στη βουλή, που να είναι το πολιτικό σκέλος μίας ένοπλης οργάνωσης, τρομοκρατικής κατά την καθεστωτική αντίληψη; Δεν περιμένω λοιπόν, να βγουν τα κόμματα και να καταδικάσουν την τρομοκρατία. Το θεωρώ δεδομένο, ότι την καταδικάζουν.Όλα τα άλλα, τις δηλώσεις καταδίκης των τρομοκρατών και οδύνης για τα θύματα, τα εντάσσω στο διαγωνισμό ανάδειξης του "ποιος την έχει μεγαλύτερη" την καταδίκη και την οδύνη. Αυτό που αναμένω, είναι να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της, να βρει τους τρομοκράτες και να δικαστούν, για τα εγκλήματα κατά της ζωής, από μία δικαιοσύνη δημοκρατικής χώρας, ακριβοδίκαια, χωρίς όμως εκδικητικότητα και λοιπούς συναισθηματισμούς.
Αυτό που δεν περιμένω όμως είναι, αστυνομικός να σκοτώνει άοπλα παιδιά, να πουλάει προστασία σε μαγαζιά, νταβατζηλίκι σε γυναίκες, ναρκωτικά σε εξαρτημένα άτομα, να είναι εγκέφαλος σπείρας μεταφοράς κάποιων λαθρομεταναστών και ταυτόχρονα βασανιστής κάποιων άλλων και άλλα παρόμοια. Τότε ναι!!! Περιμένω να σπεύσουν όλοι να τα καταδικάσουν.Γιατί δεν περιμένεις από αστυνομικούς αυτά τα πράγματα. Άλλους ρόλους τους έχουν αναθέσει οι δημοκρατίες μας.
Τι να καταδικάσουμε λοιπόν; Τον τρομοκράτη; Δεν είναι ήδη εξ ορισμού, εξ ονοματοδοσίας, βαθειά εννοιολογικά, καταδικαστέος; Υπάρχει έστω και μία περίπτωση να μην είναι;

Koterakis:
.

Raptor:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕχεις δίκιο . Απλά με ενόχλησε πολύ η αναφορά της δολοφονίας Αξαρλιάν ως απάντηση σε όσα έγραψα , τα οποία νομίζω ότι ήταν αρκετά ξεκάθαρα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μην το παιρνεις προσωπικά. Απλως απεχθάνομαι την επιλεκτική μνήμη.

Raptor:
«Yπάρχει μίσος, είναι νέοι άνθρωποι που έχουν μίσος για το σύστημα. Με το σημερινό ίσως να ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα, ότι μπορούμε να πάμε μέχρι τέλους», παρατήρησε η Μαριέττα Γιαννάκου σχολιάζοντας την εις βάρος της επίθεση με αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό τα ξημερώματα.

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΙ 100,3, η ευρωβουλευτής δήλωσε τα εξής: «Λυπάμαι για ανθρώπους που νιώθουν μίσος κατά πάντων... Πρόκειται για μηδενιστές και αδίστακτους που δε διστάζουν απέναντι σε τίποτα... Νομίζω ότι η επιλογή του στόχου δεν ήταν τυχαία. Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημά μου... το μήνυμά τους ήταν σαφές».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δημήτρης Μακρέας:
Επιλεκτική μνήμη ή επιλεκτική αντίληψη? Ξαναδιάβασε όσα έγραψα και πιστεύω αυτή τη φορά να καταλάβεις τι λέω για τους κουμπουροφόρους.
Πιστεύω ότι η απάντησή σου ήταν εντελώς άδικη. Και δεν ήταν απάντηση σε κάποιο μανιφέστο αγνώστου προελεύσεως , αλλά απάντηση σε δικο μου γραπτό.
Είναι προφανές ότι θα το πάρω προσωπικά.Εχω την εντύπωση ότι κάθε άνθρωπος έχει κάποια προσχηματισμένα πρότυπα συμπεριφοράς και απάντησης στις προκλήσεις του περιβάλλοντος, που πολλές φορές δεν τα επεξεργάζεται, με αποτέλεσμα άδικες γενικεύσεις και ομαδοποιήσεις.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση