Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Έξι τραυματίες αστυνομικοί, μια άναδρη και ανήθικη επίθεση

<< < (2/4) > >>

Δημήτρης Μακρέας:
Βλέπεις φίλε raptor ότι κάνεις ακριβώς αυτό που λέω! Σπεύδεις να μου χρεώσεις τη δολοφονία του Αξαρλιάν . Γιατί ? Γιατί με κατατάσεις σε κα΄ποιο στρατόπεδο? Που με ξέρεις ποιος είμαι και ποιες είναι οι ιδέες μου ? Γιατί με αυτά που γράφω με ομαδοποιείς ως οπαδό της τρομοκρατίας ? Οσο είμαι εγώ οπαδός της τρομιοκρατίας άλλο τόσο ο ανώνυμος ψηφοφόρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα που παραπάνω ανάφερα. Και άλλο τόσο ο ψηφοφόρος του ΚΚΕ πρέπει να απολογηθεί για τα εγκλήματα του Στάλιν.

ΥΓ . Αν κόπτεσαι τόσο πολύ να χρεώσεις κάπου τις δολοφονίες της 17Νοέμβρη ψάξε καλύτερα στους ΚΥΠατζίδικους και παρακρατικούς κύκλους! Εχεις περισσότερες πιθανότητες να βγάλεις άκρη.
Νομίζω ότι είμαι απόλυτα ξεκάθαρος για το που κατατάσω τις λογικές των κουμπουριών. Το προσπερνάς , όμως, γιατί ακ των προτέρων με έχεις κατατάξει στους οπαδούς της τρομοκρατίας. ΕΛΕΟΣ!!!

Δ. Κουναλάκης:
δεν το θέλω πεδίο μάχης αυτή τη συζήτηση.
Για μένα προσωπικά, δεν υπάρχει προκατάληψη για τα πιστεύω του οποιουδήποτε. Όσο κι αν μπορεί να διαφωνώ με τις απόψεις κάποιου τις σέβομαι και αυτό για μένα τουλάχιστον είναι μια επώδυνη διαδικασία αλλά το θεωρώ σαν μονοπάτι προς την δημοκρατία και τον σεβασμό προς τον άλλο.

Για μένα δεν έχει διαφορά εάν πυροβολήσουν τον αστυνομικό της Αγ Παρασκευής ή τον οποιοδήποτε άλλο. Για μένα είναι άνθρωπος που εργάζεται και είναι στην ίδια κατηγορία με τον διαδηλωτή όσο και οι δύο δεν εκμεταλλεύονται την ευκαιρία που τους προκύπτει για να βγάλουν τον χειρότερο τους εαυτό. Δεν θα πιάσω την ηθική του επαγγέλματος ή εργοδότη και δεν θα το ταυτίσω με τον εργαζόμενο. Σε διαβεβαιώ ότι εάν το κάνω δεν θα βρω έλληνα πολίτη που να μην είναι ανήθικος, δολοφόνος, εκμεταλλευτής, κλπ Να σου δώσω ένα παράδειγμα για την δουλειά μας; Πόσους ασθενείς "σκότωσες" τον τελευταίο χρόνο; Ή επειδή μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να το καταλάβεις, πόσα χρόνια από τη ζωή τους έχασαν οι ασθενείς σου τον τελευταίο χρόνο από τις πράξεις σου ή από την απραξία σου; Πως αισθάνεσαι που ο εργοδότης σου έχει αφήσει να υπάρχουν αναμονές για 2 μήνες σε μια ιστολογική και στο διάστημα αυτό ο ασθενής μπορεί να κάνει τον όγκο του από τύπο ΙΙ (χειρουργικά θεραπεύσιμο) σε τύπο ΙV (απομακρυσμένες μεταστάσεις) και πρακτικά θανάσιμος;

Σε μια κοινωνία, κάθε βίαιη πράξη πρέπει να καταδικάζεται και αδιαφορώ εάν προέρχεται από ΚΥΠ, Χρυσαυγίτες, θερμοκέφαλους, προβοκάτορες, αναρχικούς, αντιεξουσιαστές, αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους, παρανοϊκούς. Για μένα κάθε τέτοια ενέργεια, δημιουργεί φόβο στην μάζα και σημαίνει ένα πράγμα: περιορισμό της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων μιας κοινωνίας. Καθένας λοιπόν πρέπει να καταδικάζει μια τέτοια πράξη άμεσα, και όσο πιο ύποπτος θεωρείται κάποιος για την μάζα τόσο πιο άμεση πρέπει να είναι η αντίδραση του. Και δεν κάνω καμιά σύνδεση μεταξύ Σύριζα και τρομοκρατών. Οι ίδιοι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν "αριστερές ιδεολογίες" για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αυτό αναγκάζει κάθε ομάδα που πρεσβεύει αριστερή ιδεολογία να είναι σε κατάσταση άμυνας και με άμεση αντίδραση.

Τρομοκρατία για μένα είναι και η καπηλεία του παρελθόντος για το μέλλον. Πιστεύεις ότι η προσαγωγή ενός ανθρώπου στην αστυνομία πρέπει να εξαρτάται από το εάν ήταν ή όχι εκφωνητής του πολυτεχνείου; Ούτε η "ηρωική" αμνήστευση με εκφράζει, ούτε η προκατάληψη για την ιδεολογία του. Για μένα και τα δύο, τρομοκρατία είναι.

Δημήτρης Μακρέας:
Δε διαφωνώ σχεδόν σε τίποτα από όσα λες , Δημήτρη. Αυτό που συχνά δε γίνεται κατανοητό , είναι ότι η χρήση βίας είναι σε άμεση συνάρτηση με την άσκηση εξουσίας . Και δεν εννοώ μόνο την πολιτική 'η πολιτειακή εξουσία. Μιλώντας συγκεκριμένα όταν οι ανυποψίαστοι αστυνομικοί έρχονται αντιμέτωποι με κουμπουροφόρους αποφασισμένους να σκοτώσουν ,την εξουσία την ασκούν οι κουμπουροφόροι και όχι οι αστυνομικοί! Για μένα είναι το ίδιο και ακόμα περισσότερο απεχθές. Ενας λόγος παραπάνω γιατί οι τύποι αυτή χρησιμοποιούν φρασεολογία που μοιάζει( γιατί δεν είναι ) αριστερή. Αρνούμε όμως να απολογηθώ για αυτούς . Ας απολογηθούν όσοι τους χρησιμοποιούν!

Δ. Κουναλάκης:
Μα γιατί πρέπει να απολογηθείς Δημήτρη; Ζήτησα από κανένα να απολογηθεί;
Το μόνο που πρεσβεύω είναι ότι κάθε πράξη τρομοκρατίας πρέπει να καταδικάζεται και δεν πρέπει να αφήνεται κανένα περιθώριο να αξιοποιούνται τέτοιες πράξεις για να υποσκάπτονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες ατομικά και κοινωνικά.

Δημήτρης Μακρέας:
Εχεις δίκιο . Απλά με ενόχλησε πολύ η αναφορά της δολοφονίας Αξαρλιάν ως απάντηση σε όσα έγραψα , τα οποία νομίζω ότι ήταν αρκετά ξεκάθαρα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση