Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες
Jardiance ( εμπαγλιφλοζίνη )
fanisgp:
Πολύ σωστά, στην ΚΑ όχι στον Σ.Δ
schumifer:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠολύ σωστά, στην ΚΑ όχι στον Σ.Δ
--- Τέλος παράθεσης ---
Σύμφωνα με τις οδηγίες της EASD+ADA
-All individuals with diabetes and CKD should receive an agent with proven kidney benefit from the SGLT2i class (or GLP-1 RA).
-Likewise, those with HFrEFshould receive an agent from the SGLT2i class with proven benefit for HF.
-In both instances, the goal of organ protection with SGLT2i or GLP-1 RA should be independent of background glucose-lowering therapies, current HbA1c level or target HbA1c level.
Τουτέστιν, και διαβητολογικά, αν έχω ΚΑ, ΣΝ, ΝΑ, πρέπει να πάρω αυτό το φάρμακο ακόμη και αν είμαι σε καλή HbA1C με μετφορμίνη.
Για δε όσους δεν έχουν τίποτα από τα παραπάνω, το σχόλιο των οδηγιών δεν είναι ότι δεν τα χρειάζονται, αλλά ότι για οικονομικούς λόγους είναι σοφό να παίρνουν προτεραιότητα οι ανωτέρω, σε αυτά τα φάρμακα.
(Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος)
fanisgp:
Εμείς σε μια πτωχευμένη χώρα ακολουθούμε τις οδηγίες αυτών που τις εκδίδουν αλλά δεν τις εφαρμόζουν στις χώρες τους....!Μήπως το ίδιο δεν γίνεται με την ezetimibe; Το καλοκαίρι είδα δεκάδες ελληνο αυστραλούς-καναδούς -αμερικάνους. Δεν είδα ούτε 1 ezetimibe! και εννοείται κανένα συνδυασμό!
schumifer:
Εγγραφή ή Είσοδος
schumifer:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕμείς σε μια πτωχευμένη χώρα ακολουθούμε τις οδηγίες αυτών που τις εκδίδουν αλλά δεν τις εφαρμόζουν στις χώρες τους....!Μήπως το ίδιο δεν γίνεται με την ezetimibe; Το καλοκαίρι είδα δεκάδες ελληνο αυστραλούς-καναδούς -αμερικάνους. Δεν είδα ούτε 1 ezetimibe! και εννοείται κανένα συνδυασμό!
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε ό,τι αφορά την εζετιμίμπη, πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που διάβασα μελέτη για αυτή, αλλά είχα μείνει στο ότι δεν επηρέαζε τα σκληρά καταληκτικά σημεία. Εδώ και χρόνια όμως είναι στις κατευθυντήριες οδηγίες όταν δεν πιάνει ο ασθενής στόχο με max tolerated statin dose. Μεγάλωσα και μάλλον κυρίως έχω χάσει το κίνητρο για να μελετήσω πώς μπήκε τελικώς στις οδηγίες.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση