Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Ιανουαρίου 2025, 08:12:47

Αποστολέας Θέμα: Ebola and Marburg Hemorrhagic Fevers: Neglected Tropical Diseases?  (Αναγνώστηκε 26546 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Νοεμβρίου 2014, 22:46:26
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
   Οδηγιες για αντιμετωπιση πιθανού κρούσματος Εμπολα απο το CDC (το Αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ) εδώ:

  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

  Επίσης δυο άρθρα για τον Εμπολα απο το τελευταίο τευχος του περιοδικού ΤΙΜΕ, που του εχει αφιέρωμα (ειναι προφανες οτι οι Αμερικανοί ειναι πανικοβλημένοι), με τίτλο "12 answers to Ebola' s  hard questions" και "The race to diagnose" τα σκάναρα και τα ανέβασα εδώ:

  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

23 Δεκεμβρίου 2014, 12:19:20
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

   Οι απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για δημοσιονομική λιτότητα εξασθένησαν τα συστήματα υγείας των αφρικανικών χωρών που πλήττονται περισσότερο από τον ιό Έμπολα και εμπόδισαν να δοθεί μια συντονισμένη απάντηση στη μάχη κατά της επιδημίας, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές.
   Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του τμήματος κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το ΔΝΤ έχουν επιβραδύνει την ανάπτυξη αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, τις τρεις χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της επιδημίας, η οποία έχει στοιχίσει μέσα σ' ένα χρόνο τη ζωή σε περισσότερους από 7.370 ανθρώπους.
  «Μία από τις κύριες αιτίες της ταχύτητας της διάδοσης της επιδημίας ήταν η αδυναμία των συστημάτων υγείας στην περιοχή και θα ήταν άδικο να μην ενδιαφερθούμε για τις υποκείμενες αιτίες», εξήγησε ο βασικός συντάκτης της μελέτης, ο κοινωνιολόγος του Κέμπριτζ Αλεξάντερ Κεντικελένις.
  «Τα προγράμματα τα οποία υποστηρίζει το ΔΝΤ συνέβαλαν στα προβλήματα της έλλειψης οικονομικών πόρων και προσωπικού και στην έλλειψη προετοιμασίας των συστημάτων υγείας στις χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα», διευκρίνισε.
     Οι ερευνητές εξέτασαν τις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από το ΔΝΤ πριν από την επιδημία χρησιμοποιώντας δεδομένα από τα δανειακά προγράμματα που χορηγήθηκαν από το θεσμό από το 1990 ως το 2014 και ανέλυσαν τα αποτελέσματά τους στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.
     Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτούς, τα συστήματα υγείας εξασθένησαν από τις απαιτήσεις για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και για μείωση των δημόσιων δαπανών και των μισθών στο δημόσιο τομέα και για αποκέντρωση των συστημάτων υγείας.
   «Το 2013, ακριβώς πριν ξεσπάσει η επιδημία του Έμπολα, οι τρεις χώρες ήταν αντιμέτωπες με τις οικονομικές οδηγίες του ΔΝΤ και καμιά δεν μπόρεσε να αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες της παρά τις πιεστικές ανάγκες στον τομέα της υγείας», εκτιμούν ο κοινωνιολόγος του Κέμπριτζ και ο Λόρενς Κινγκ που συνυπογράφει τη μελέτη.
 
    Ένας εκπρόσωπος του ΔΝΤ απάντησε ότι η εντολή του οργανισμού δεν περιλάμβανε ειδικά τον τομέα της υγείας και ότι είναι «εντελώς λάθος» να υποστηρίζει κανείς ότι η διάδοση του Έμπολα ήταν συνέπεια της πολιτικής του ΔΝΤ.
  «Τέτοιες κατηγορίες βασίζονται σε μια παρεξήγηση και σε ορισμένες περιπτώσεις σε μια παραμόρφωση των οικονομικών πολιτικών οι οποίες εφαρμόζονται από το ΔΝΤ», συνέχισε.
  «Από το 2009, δάνεια προς χώρες με χαμηλό εισόδημα χορηγήθηκαν άτοκα, κάτι που απελευθέρωσε διαθέσιμους πόρους για χώρες οι οποίες ήθελαν να δαπανήσουν περισσότερα στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
   Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως το ΔΝΤ προσέφερε οικονομική βοήθεια 130 εκατ. δολαρίων το Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον του Έμπολα και πως εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει ένα παρόμοιο ποσό τον ερχόμενο χρόνο στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

24 Ιουνίου 2015, 20:37:34
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Το θέμα δεν πουλάει πια και μάλλον το ξέχασαν τα ΜΜΕ. Ελπίζω ο Ebola να ξέχασε και τους κατοίκους της Αφρικής.... (που αν ψαχθεί μάλλον δεν τους ξέχασε: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος : There were 12 confirmed cases of Ebola virus disease (EVD) reported in the week to 24 May: 9 from Guinea and 3 from Sierra Leone.).
   Παραθέτω ένα άρθρο απο το iatropedia: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Απώλεια όρασης και πόνος στις αρθρώσεις είναι μερικά από τα ανεξήγητα συμπτώματα που ταλαιπωρούν ανθρώπους οι οποίοι επεβίωσαν του φονικού ιού ενώ ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει για να μπορέσουν να βοηθήσουν… 
    Έξι μήνες μετά την θανατηφόρο επέλαση του Έμπολα στην Δυτική Αφρική με περισσότερα από 26.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και σχεδόν 11.000 νεκρούς από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού, οι ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αντιμετωπίζουν τώρα μια νέα πρόκληση: το μετα-Έμπολα σύνδρομο. Χιλιάδες επιζήσαντες εμφανίζουν μια σειρά περίεργων συμπτωμάτων τα οποία εμμένουν για μεγάλο διάστημα μετά την ανάρρωσή τους.
    Το Ροst-Ebola Syndrome, όπως το ονόμασαν, περιλαμβάνει πόνο στους μύες και στις αρθρώσεις, κόπωση, απώλεια ακοής, ακόμη και προβλήματα όρασης που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν οδηγήσει σε τύφλωση. Τα ανεξήγητα συμπτώματα περιλαμβάνουν και ραγοειδίτιδα, μια φλεγμονή του μέσου τμήματος του οφθαλμού, η οποία εμμένει για μήνες ή και χρόνια μετά την εκδήλωσή της. «Ο Έμπολα έχει ορισμένες ιδιότητες που δεν έχουμε ξαναδεί» λέει χαρακτηριστικά ο Δρ. Daniel Bausch, σύμβουλος στην αρμόδια κλινική ομάδα του Π.Ο.Υ για επιδημίες και πανδημικές ασθένειες. 
    Το χειρότερο είναι ότι οι ειδικοί δεν γνωρίζουν τί ακριβώς συμβαίνει, εν μέρει επειδή στο παρελθόν η υψηλή θνησιμότητα του ιού δεν άφηνε πολλούς επιζώντες. Γνωρίζουν όμως ότι ο ιός εξακολουθεί να παραμένει στον οργανισμό, όπως άλλωστε και άλλοι ιοί με επίμονα συμπτώματα μετά την ανάκαμψη –ο παρβοϊός που προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις και ο Chikungunya που αφήνει ως «ενθύμιο» αρθρίτιδα βαρειάς μορφής. Ο Έμπολα μπορεί να παραμείνει σε ορισμένα σημεία του σώματος όπου το ανοσοποιητικό αργεί να εξουδετερώσει «εισβολείς» –όπως στο μάτι ενός εθελοντή Αμερικανού γιατρού που είχε μολυνθεί στην Σιέρρα Λεόνε– γι’ αυτό και οι ειδικοί συστήνουν στον πληθυσμό στις πληγείσες χώρες να αποφεύγουν το σπέρμα ανδρών που επεβίωσαν της πρόσφατης επιδημίας.
    Όμως οι επιζήσαντες έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα προβλήματα. Σύμφωνα με τον συντονιστή μιας κλινικής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, Μονρόβια, οι άνθρωποι που γλύτωσαν από τον Έμπολα παλεύουν τώρα με το «στίγμα» της ασθένειας και τον κοινωνικό αποκλεισμό με αποτέλεσμα να χάνουν ακόμη και τις δουλειές τους ενώ το σύνδρομο μετατραυματικού στρες και η κατάθλιψη κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.

29 Δεκεμβρίου 2016, 10:15:47
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Αποτελεσματικό φάνηκε σε κλινική δοκιμή, πειραματικό εμβόλιο κατά του ιού Έμπολα.

Efficacy and effectiveness of an rVSV-vectored vaccine in preventing Ebola virus disease: final results from the Guinea ring vaccination, open-label, cluster-randomised trial (Ebola Ça Suffit!).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

16 Οκτωβρίου 2024, 18:06:55
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
09.10.2024 athensvoice

Ο γιατρός Γιώργος Παππάς μιλά για τον θανατηφόρο ιό Μάρμπουργκ
Τελικά, πόσο επικίνδυνος είναι; Πότε και πού θα δοκιμαστεί το εμβόλιο;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Οκτωβρίου 2024, 19:26:14 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: έμπολα ebola 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
44018 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιουλίου 2008, 08:18:39
από Argirios Argiriou
15 Απαντήσεις
130405 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Δεκεμβρίου 2020, 15:52:51
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7004 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Οκτωβρίου 2011, 00:32:19
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7336 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Αυγούστου 2019, 15:45:47
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
9051 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Δεκεμβρίου 2019, 08:31:00
από Argirios Argiriou