Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Νοεμβρίου 2024, 04:15:15

Αποστολέας Θέμα: Το δωρεάν μπορεί να βγει ακριβό...  (Αναγνώστηκε 70 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Νοεμβρίου 2024, 21:26:13
Αναγνώστηκε 70 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το δωρεάν μπορεί να βγει ακριβό...

Με πήρε τηλέφωνο χθες 50χρονος, ο οποίος είναι κατά βάση υγιής, γιατί τον γαργαλούσε λίγο ο λαιμός και είχε και δέκατα. Του είπα να κάνει πρώτα ένα τεστ για covid19 και να μου ξανατηλεφωνήσει.

Μου τηλεφώνησε μετά από 8 ώρες για να μου πει ότι πήγε στην ΩΡΛ κλινική ενός Κρατικού Νοσοκομείου, όπου ο ΩΡΛ (με βαθμό Διευθυντή) χωρίς να κάνει τεστ covid19 του έγραψε φάρμακα για τα οποία ο ασθενής πλήρωσε 32 € συμμετοχή... (μεταξύ άλλων διπλές αντιβιώσεις και βιταμίνες...). (Εγώ επειδή ξέρω ότι αυτός ο ασθενής ζορίζεται οικονομικά σκεφτόμουν να του πάρω επίσκεψη μόνο 20 €). Ο ασθενής με ρωτούσε αν πρέπει να τα πάρει όλα αυτά (αντιστάθηκα στον πειρασμό να του πω να ρωτήσει αυτόν που του τα έγραψε και του πρότεινα να περιμένει κανένα 24ωρο και μην πάρει τίποτε παρά μόνο Ντεπόν ανά οκτάωρο και να κάνει τακτικά γαργάρες με αλατόνερο).

Σήμερα μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι τελικά έκανε self test για covid19 και ότι βγήκε θετικό... Με τον Ντεπόν και τις γαργάρες με αλατόνερο πάντως αισθάνεται ήδη καλύτερα

(ΥΓ: Κάποιος θα μου πει πόσο evidence based είναι οι γαργάρες με αλατόνερο που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι. Δεν ξέρω πόσο evidence based είναι αλλά από την πείρα μου βοηθούν συχνά σε περιπτώσεις πονόλαιμου. Και αν μη τι άλλο, είναι ακίνδυνες και δεν κοστίζουν και τίποτε).
« Τελευταία τροποποίηση: Χθες στις 08:03:46 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Νοεμβρίου 2024, 08:45:48
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

schumifer

Πέραν του κόστους στον ασθενή, η ιατρική που εφαρμόζουμε, πότε θα αρχίσει να ελέγχεται;

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
22 Απαντήσεις
17221 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Δεκεμβρίου 2011, 19:32:05
από medicus
1 Απαντήσεις
7724 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιανουαρίου 2012, 04:59:30
από Δημήτριος
10 Απαντήσεις