Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Όταν κάνεις τα Φαρμακεία σημεία παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
(1/1)
Argirios Argiriou:
Υπάρχει τελευταία η τάση να κάνουμε στη χώρα μας τα Φαρμακεία σημεία παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Κάποιοι «σοφοί» της Υγείας αμόλησαν την μπαρούφα ότι θα κοστίζει στην Ελληνική κοινωνία πιο φθηνά εάν δώσουμε μέρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Φαρμακοποιούς.
Συνέντευξη του Γ.Γ. της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδας κ. Αντώνη Αντωνιάδη. Φοβερή η ατάκα του στο τέλος της συνέντευξης:
Ναι, κοστίζει πολύ η ιδιωτική Ιατρική αλλά έτσι που τα σχεδιάζουν (εμβόλια στα φαρμακεία, rapid test στα φαρμακεία κτλ) αναγκάζουν τον κόσμο, μέχρι να φτάσει στον Γιατρό να έχει πάει πρώτα σε ένα Φαρμακείο και να έχει δώσει 50 ή 60 ευρώ ήδη σε βιταμίνες και μαντζούνια...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Αντιγράφω, ανάρτηση του Γενικού Ιατρού Δημήτρη Κουναλάκη σε ιατρική ομάδα του facebook στις 08/02/2025:
Δύο περιστατικά χθες σε μία μέρα είναι λόγος για ανάρτηση.... (το ένα περιστατικό τη μέρα το έχουμε συνηθίσει):
α) Έρχεται στο ιατρείο για εξέταση και βλέπω πριν 3 μήνες να έχει εκτελεστεί συνταγή με εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα αξίας 165€ και του υπενθυμίζω ότι πρέπει να κάνει και την 2η δόση.
- Ποιο εμβόλιο μου απαντά; Μου το έγραψαν αλλά δεν το έκανα.
- Μα η συνταγή φαίνεται εκτελεσμένη
- Εεε.... στο φαρμακείο θα είναι.
β) Έρχεται ασθενής ~60ετών με πυρετό που λαμβάνει αγωγή που προκαλεί σοβαρή ανοσοκαταστολή και αναφέρει διπλό self test αρνητικό. Κάνω εγώ το τεστ και βγαίνει γρίπη Α. Ευγενικά ρωτάω αν έχει κάνει το εμβόλιο της γρίπης μια που παίρνει ανοσοκατασταλτική θεραπεία.
- Γιατρέ μου φέτος δεν το έκανα παρά το ότι μου το είχε πει ο ρευματολόγος, ταλαιπωρήθηκα με λοίμωξη αναπνευστικού αρκετό καιρό και όταν αποφάσισα τελικά να το κάνω, μου είπε η φαρμακοποιός που είναι και φίλη μου: "Μην το κάνεις τώρα λίγο πριν τις γιορτές, θέλεις να είσαι άρρωστη τις γιορτές;"
schumifer:
Το πρώτο είναι απλά παράνομη αισχροκέρδια, δε με εντυπωσιάζει.
Το δεύτερο είναι απλά αηδία. Ιατρική αγραμματοσύνη. Δυστυχώς, υπάρχουν και ιατροί σε τέτοιο επίπεδο, έχω ακούσει καλές ατάκες από ομοιοπαθητικούς...
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο πρώτο είναι απλά παράνομη αισχροκέρδια, δε με εντυπωσιάζει.
Το δεύτερο είναι απλά αηδία. Ιατρική αγραμματοσύνη. Δυστυχώς, υπάρχουν και ιατροί σε τέτοιο επίπεδο, έχω ακούσει καλές ατάκες από ομοιοπαθητικούς...
--- Τέλος παράθεσης ---
Για το πρώτο νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από αισχροκέρδεια. Είναι και έλλειψη ενσυναίσθησης. Ούτε τους νοιάζει ότι έτσι πιθανόν ο ασθενής να μείνει ανεμβολίαστος.
Όσο για το δεύτερο, έχω βέβαια δει και Ιατρούς που είναι αντιεμβολιαστές αλλά, από την προσωπική μου εμπειρία θα έλεγα ότι, το ποσοστό των Φαρμακοποιών που είναι αντιεμβολιαστές είναι πολύ μεγαλύτερο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Δημόσια Υγεία.
(Βέβαια το πρώτο συνδέεται και με το δεύτερο. Αν δεν πιστεύεις στην χρησιμότητα των εμβολίων δεν σε νοιάζει και τόσο που ο άλλος, με την συμπεριφορά σου, μπορεί να μείνει ανεμβολίαστος).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση