Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Δημήτρης Μακρέας:
Και από τη μεριά μου όσα έγραψα αποτελούν προσωπικές διαπιστώσεις.
Έχω κι άλλες, για τους διαδρομιστές που μιλάνε "κατ' ιδίαν με τους αρμόδιους" .
Φαντάζομαι δε θα ήθελες να τις ακούσεις.
Ας επανέλθουμε στην ουσία.
Διανύουμε μια ιστορική περίοδο κατά οποίο κάθε έννοια "δημόσιου" (και όχι με την έννοια του κρατικού) δέχεται ανελέητη επίθεση.
Ειδικά στο χώρο μας , το χώρο της υγείας και τα τελευταία ψήγματα "δημόσιου" χαρακτήρα λεηλατούνται.
Η αντίσταση ανύπαρκτη. Η παραγωγή διακηρυκτικού έστω λόγου ανεπαρκέστατη. Στο στενότερο κύκλο της ΠΦΥ ,ακόμα χειρότερα.
Σε αυτό το περιβάλλον, μια ομάδα αγροτικών γιατρών από τη Λέσβο συγκροτεί μια μικρή εστία υπαρκτής αντίστασης.
Μάλιστα στο επίπεδο του διακηρυκτικού τουλάχιστον λόγου, αντιλαμβάνονται την αντίστασή τους ως ένα κομμάτι υπεράσπισης του ευρύτερου κοινωνικού δικαιώματος στην υγεία, αποτελώντας και τη μοναδική εστία αντίστασης στο χώρο της υγείας που προκύπτει "από τα κάτω".
Φαίνεται ,όμως σε αυτό το φόρουμ δε μας ενοχλούν μόνο οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται" από τα πάνω" (ΟΕΝΓΕ και λοιπά αντιΠΦΥ δαιμόνια) , αλλά γενικώς οποιαδήποτε πρωτοβουλία, οποιαδήποτε αντίσταση.
Εμείς θα λύσουμε τα προβλήματά μας μιλώντας "κατ' ιδίαν με τους αρμόδιους"....
Προσωπικά ζηλεύω που δεν είμαι δίπλα τους. Ζηλεύω που δεν είναι δίπλα μου.
Βεβαίως κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα σε διαφορετικές "προσωπικές διαπιστώσεις".
Δημήτρη Κουναλάκη, από τη μία παρακαλείς να σταματήσει η αντιπαράθεση και από την άλλη δε μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό να υπερασπιστείς τους φίλους σου...
agrolesvos:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑλήθεια γιατί δεν δημοσιεύετε στατιστικά κίνησης των ιατρείων σας για να πιέσετε για κάποιον(ους) επικουρικούς ιατρούς εκεί που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα;
--- Τέλος παράθεσης ---
Κατ'αρχήν μιλάμε για Κέντρο Υγείας και όχι Ιατρείο. Δεύτερον, δε ζητήσαμε να υπάρχει κάποιος μεγάλος αριθμός γιατρών τη μέρα εδώ. Αυτό που απαιτούμε είναι να υπάρχουν τουλάχιστον 2 σε κάθε εφημερία (ένας επιμελητής και κάποιος άλλος) και τα πρωινά να έρθει ο αριθμός αυτών που προβλέπεται! Εδώ υπάρχουν 2 κενές θέσεις επιμελητών και 3 αγροτικών! Τι νόημα έχει να ζητήσουμε επικουρικούς; Εδώ δεν καλύπτουν τις θέσεις που οι ίδιοι έχουν καθορίσει ότι υπάρχουν. Σήμερα για παράδειγμα, ήμασταν τυχεροί που δε χρειάστηκε κανείς διακομιδή στη Μυτιλήνη. Αν γινόταν αυτό, συνοδεία γιατρού (πέρα από το ότι δεν έχουμε ασθενοφόρο τα πρωινά), θα έπρεπε να είναι ένας γιατρός σε όλο το ΚΥ, για να καλύπτει περιστατικά και συνταγογράφηση. Πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα, για να κάνουμε κάτι;
Για να λήξει αυτό το ζήτημα με κάποιους, το θέμα δεν είναι να πάρει παράταση ένας συνάδελφος. Το θέμα είναι να επιβιώσει το ΚΥ με αξιοπρεπείς όρους. Ας μην πάρει παράταση, αλλά να έρθει ο νέος αγροτικός εδώ. Ας φέρουν από άλλα ΚΥ. Ας κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά δεν έχετε καταλάβει ότι όντως δε βγαίνει η δουλειά... Άλλωστε, το θέμα κυρίως το κινούν οι αγροτικοί που μένουν και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, όχι ο αγροτικός που περιμένει την παράταση.
ΥΓ1. Λέτε ότι είναι παράνομο, ΟΚ. Άρα προφανώς υπάρχουν και καταδικαστικές αποφάσεις από δικαστήρια για όσους υπουργούς έχουν υπογράψει παρατάσεις στο παρελθόν, σωστά;
ΥΓ2. Όποιος δεν βλέπει ότι η γενικότερη πολιτική είναι να κλείσουν τα μη κερδοφόρα κρατικά ιδρύματα (όπως άλλωστε είναι και θα είναι και το ΚΥ μας), ας μην απαντάει σε αυτά που γράφουμε, γιατί βαριόμαστε να εξηγούμε τα αυτονόητα.
ΥΓ3. Χαιρόμαστε που τουλάχιστον η τοπική κοινωνία ενδιαφέρεται για το ΚΥ. Πολλοί ασθενείς, ο δήμος και τα ΜΜΕ της Μυτιλήνης (για δικούς τους ίσως λόγους) το έχουν κάνει θέμα.
timex:
Argolesvos καταλαβαινω την αγανάκτησή σου. Αυτό που συμβαίνει στο ΚΥ που είσαι συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. συμβαίνουν και ακόμη χειρότερα.
Το να εφημερεύει ένας επιμελητής( ή όπως αλλιώς θα τους ονομάσουν τώρα) και ένας αγροτικός είναι το ιδανικό.Δεν συμβαίνει πάντα.Δυο αγροτικοί είναι λιγότερο ιδανικο αλλά καλό.Ένας αγροτικός δεν ξέρω τι είναι... Κλειδώνει το ΚΥ ,κάνει τη διακομιδή και τον σταυρό του μαζι!!
Μου έχει τύχει όταν έκανα αγροτικό να εφημερεύω με άλλον αγροτικό που ήταν σε διακομιδή.Έρχεται περιστατικό που χρειαζόταν επίσης διακομιδή.Κλείδωσα το ΚΥ ,κάλεσα το ΕΚΑΒ, ήρθε μέχρι ένα σημείο και πήγαμε με το αυτοκίνητο του ασθενους και τη γυναικα του.Ευτυχως όλα πήγαν καλα.Τελικά ο Θεός βοηθάει τον αγροτικό!!! Σε άλλες περιοχες, δεν υπαρχει ασθενοφορο.Καλεις το ΕΚΑΒ, κανεις την διακομιδη σε αλλη πολη και το ΕΚΑΒ σε αφηνει εκει,οπου αφησε τον ασθενη.Τωρα με τι θα γυρισεις πισω στο ΚΥ εσυ ,είναι δικο σου θέμα...(τριτοκοσμικές καταστάσεις)
Υποτίθεταιι με τον καινούριο υγειονομικό χάρτη κάποια ΚΥ θα κλείσουν,γενικοι γιατροι θα αποσπαστουν , αγροτικοι δεν θα παιρνουν παρατασεις κοκ. Θα φτιάξουν τα πράγματα...
Θα φτιάξουν οικονομικά ίσως.Στα χαρτιά. Στην πραγματικότητα θα γίνουν χειρότερα.
Έχω περάσει το στάδιο της αγανάκτησης.Είμαι στο στάδιο της απογοήτευσης.
Ειδικά όταν είδα το πρακάτω σε άλλο φόρουμ...
alfie:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥΓ1. Λέτε ότι είναι παράνομο, ΟΚ. Άρα προφανώς υπάρχουν και καταδικαστικές αποφάσεις από δικαστήρια για όσους υπουργούς έχουν υπογράψει παρατάσεις στο παρελθόν, σωστά;
--- Τέλος παράθεσης ---
Να αγιάσει το στόμα σου agrolesvos. Μας έχουν ταράξει στο ψέμα και τις μακακίες δεκαετίες τώρα το υπουργείο με τα αρμόδια γραφεία, και καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και τους ακούμε. Ποιος θα μας δώσει μια απάντηση στο ερώτημα που έθεσες συνάδελφε agrolesvos????
anastasios theodoridis:
Κανείς δεν είπε πως είναι παράνομο να δίνεται παράταση. Η παράταση δίνεται μετά από αίτηση του ιατρού και εφόσον δώσει το ok ο υπουργός. Τώρα πλέον λόγο ανύπαρκτων κονδυλίων ο υπουργός δεν υπογράφει τις παρατάσεις.
Απλά πράγματα, δεν έχω καταλάβει γιατί μιλάτε για παρανομία και καταδικαστικές αποφάσεις.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση